Autor Wątek: Ultra@Pack v 1.8 i IL2 MAT  (Przeczytany 4469 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ultra@Pack v 1.8 i IL2 MAT
« dnia: Grudnia 06, 2009, 21:46:02 »
Zrobiłem pliki klas (podobnie jak tu: http://www.il2forum.pl/index.php?topic=12418.msg214646#msg214646 ) zmieniające schematy krzyży dla kilku niemieckich maszyn (kilku oryginalnych z "czystej gry" i kilku z U@Pv1.8 )
Pliki te nie zmieniają nic, oprócz "wyświetlania" w grze, jednego z siedmiu schematów oznaczeń JG i krzyży dostępnych dla myśliwców i/lub jednego z szesciu schematów oznaczeń w KG dla bombowców (w ZG dla zestrorerów).
Schematy te są stałe w grze, można je zmienić tylko przez "zmianę" odpowiedniego  pliku klasy dla konkretnego typu maszyny ( z pliku air.ini).
Posiadacze MAT'a mają tę "przewagę", że "mają do dyspozycji" sporą ilość chewronów, oznaczeń maszyn sztabowych, krojów/kolorów liter i cyfr - w "czystym" UP jest tylko jeden chewron, 4 kolory i jeden krój cyfr dla maszyn Luftwaffe.
Moje pliki umożliwiają "dobranie na dłużej" układu i rodzaju oznaczeń wybieranych w MAT Manager (czyli tak: wybór z MAT Manager * jeden z 7 schematów dla myśliwców / * jeden z 6 dla bombowców i zestrorerów).
Pliki są oznaczone w konwencji:
szesnaście_znaków_zapytaniaFM00 do szesnaście_znaków_zapytaniaFM06
gdzie szesnaście_znaków_zapytania to nazwa oryginalnego pliku klasy, FM0x to kolejny numer wywoływanego schematu oznaczeń, szesnaście_znaków_zapytaniaBM0x dla bombowców/zestrorerów.
Dla niektórych maszyn, np serii Me-210 i serii Me-410, możliwe jest "wybranie" schematu FM0x lub BM0x  :001: - bo "występowały na nich" oznaczenia w postaci cyfr jak w JG lub pojedynczych liter jak w IV Gruppen  :001:. W tym "przypadku" zestaw schematów BM0x "zawiera" te trzy możliwości do wyboru * wybór z MAT Manager'a.
"Instalacja" jest prosta:
- w zestawie dla maszyny jest 7 (lub 13) plików (czyli jeden z nich jest na pewno taki jak Twój oryginał  :001: i nie koniecznie trzeba go zachować )
- "wycinasz" z nazwy cztery ostatnie znaki, zostawiając oryginalną nazwę pliku klasy.
- kopiujesz do katalogu ..\Files, nadpisując "oryginalny" plik.
- zmieniasz nazwę skopiowanego pliku na poprzednią.
- uruchamiasz grę.
Pliki te mogę udostępnić do testów - nie wszystkie "kombinacje" przetestowałem "do końca".
W wolnym czasie zamierzam "dobrać się" do definicji tych schematów i sprawdzić, czy da się "nałożyć" na Mustangi serii D znaki dywizjonowe zamiast oznaczeń cyfrowych.
Chyba że Olo wyda nową grę  :001:
Leszek

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
Odp: Ultra@Pack v 1.8 i IL2 MAT
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 06, 2009, 21:58:35 »
W wolnym czasie zamierzam "dobrać się" do definicji tych schematów i sprawdzić, czy da się "nałożyć" na Mustangi serii D znaki dywizjonowe zamiast oznaczeń cyfrowych.

Myślę, że szkoda twojego czasu - http://allaircraftarcade.com/forum/viewtopic.php?t=23059 vide Mustangi.

Gratuluję samozaparcia przy pracy z klasami... Jak dobrze wiedzieć, że nie jest się jedynym zbzikowanym  :118:

PS. Autorem Drop Snoota jest jeden z naszych ;)
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 06, 2009, 23:47:46 »
... Jak dobrze wiedzieć, że nie jest się jedynym zbzikowanym  :118:
... ostatnio się nasiliło, ale już przechodzi :icon_rolleyes:
Leszek

« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 11, 2009, 10:37:57 »
Leszek

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 11, 2009, 10:52:10 »
Czy żeby polatać Droop Snootem trzeba kolejnego moda ( HSFX to już byłby n-ty MOD i zaczynam się w nich gubić ) czy można go jakoś zaimplementować do UP 1.8 ?
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 11, 2009, 12:50:49 »
He he....
http://www.sas1946.com/main/index.php/topic,2458.0.html

Mistrz Ranwers jak zwykle w najwyższej formie.
Szukałem Droop Snoota na wszystkich forach, żeby zainstalować go sobie na zmodowanego iłka 4.09m - nic z tego. Nie ma.

Bis zum bitteren Ende.

Offline Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 11, 2009, 13:32:35 »
Jak bardzo chcecie to ja wam go dam (DropSnoota), ale cicho sza i nie chwalić się - ok ?  :021:
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 11, 2009, 13:47:59 »
Będę w niemym uśmiechu aplikował piguły :D

P.S.
Aż strach pomyśleć co oni tam jeszcze mają...
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline zack

• *
  • Moonhunter.
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 11, 2009, 19:01:24 »
Jak bardzo chcecie to ja wam go dam (DropSnoota), ale cicho sza i nie chwalić się - ok ?  :021:
O Boski....Gdzie i Kiedy?! :003:
Będę w niemym uśmiechu aplikował piguły :D
P.S.
Aż strach pomyśleć co oni tam jeszcze mają...

Mistrz Ciętej Riposty.  :020:

Bis zum bitteren Ende.

« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 09, 2010, 12:28:05 »
Myślę, że szkoda twojego czasu - http://allaircraftarcade.com/forum/viewtopic.php?t=23059 vide Mustangi.
...
.. jakoś nie widać postępów, ale bawię się dalej. Teraz z B-17F i jej default'owymi oznaczeniami.
http://www.mediafire.com/?hhdulnzxqbe
Leszek