Autor Wątek: Czy taki model A.W.38 Whitley'a można zaimplementować do IŁka?  (Przeczytany 2201 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bobik4000

• Gość
WITAM

Czy taki model można zaimplementować do Iłka?

http://www.3dcadbrowser.com/preview.aspx?ModelCode=13805

Pozdrawiam
Grzegorz
« Ostatnia zmiana: Stycznia 01, 2010, 13:32:58 wysłana przez KosiMazaki »

Odp: Whitley
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 01, 2010, 13:09:04 »
Każdy model można zimplementować (cóż za urocze słowo)  :002:. Pytanie kto to zrobi ? Może Ty, skoro tak Ci się podoba...
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

bobik4000

• Gość
Odp: Czy taki model A.W.38 Whitley'a można zaimplementować do IŁka?
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 01, 2010, 15:28:08 »
Na razie mam zbyt małą wiedzę (zwłaszcza w sferze grafiki 3D) ale kto wie...............with a little help from my friends :)

Odp: Czy taki model A.W.38 Whitley'a można zaimplementować do IŁka?
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 01, 2010, 23:29:52 »
To może ja się wypowiem w tej kwestii, przerabiałem to sam,rozpoczynając od wykonania samego modelu 3D który żeby w grze działał poprawnie musi być wykonany zgodnie ze specyfikacją techniczną wyznaczoną przez Olega i jego ekipę więc nie każdy  model 3D znaleziony przez Google się do tego nadaje a w zasadzie większość z nich odpada,mając już gotowy model spędzimy trochę czasu (jakieś kilka miesięcy, jak mamy dużo wolnego czasu) nad zaimportowaniem go do gry,import samego modelu 3D plus programowanie go w Javie tak żeby gra wiedziała co ma z nim zrobić,następnie kwestia modelu lotu,żeby to latało jak należy co też jest czasochłonne.Więc sumując wszystko razem to tak z pół roku minimum na jeden samolot,i to nie jest zadanie dla jednej osoby,minimum to 2 i podział zadań.Myślę że to może trochę rozjaśni temat nowych maszyn w naszej grze.