Autor Wątek: DCS - ankieta i cała ta zepsuta otoczka...  (Przeczytany 7151 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

empeck

• Gość
DCS - ankieta i cała ta zepsuta otoczka...
« dnia: Grudnia 20, 2009, 19:27:33 »
http://ve3d.ign.com/articles/features/52083/Voodoo-Extreme-2009-Readers-Choice-Awards/p5/c1

Propagandę trzeba wspierać. DCS już jest na pierwszym miejscu najlepszych symulacji tego roku, wyprzedzając Sims 3 ;)

Głosujcie ;)
« Ostatnia zmiana: Stycznia 06, 2010, 20:01:15 wysłana przez John Cool »

Offline Kusch

• Global Moderator
Odp: DCS- ankieta i cała ta zepsuta otoczka...
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 01, 2010, 23:18:00 »
Kolejna ankieta, tym razem głosujecie na najlepszą grę PC roku 2009, wiecie co trzeba zrobić ;)

http://ve3d.ign.com/articles/features/52220/Voodoo-Extreme-Best-PC-Game-of-2009-Voting
"Najlepszą metodą przewidywania przyszłości jest jej tworzenie"

http://img90.imageshack.us/img90/9643/klmd5.jpg

« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 02, 2010, 04:58:13 »
Dziekuje ze strony ED za wsparcie :)

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 02, 2010, 19:48:54 »
No i to mi się podoba DCS znów na pierwszym miejscu  :banan
11:05 PM

poko24

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 05, 2010, 20:41:59 »
Potrzebna pomoc (gdyby ktoś reflektował):

http://ve3d.ign.com/poll/320/Best-PC-Game-of-2009

DCS niestety zaczyna przegrywać. A oto kilka postów z forum Steam'a, gdzie fani Killer Floor nazywają nas Ruskimi:
http://forums.steampowered.com/forums/showpost.php?p=12889910&postcount=24
http://forums.steampowered.com/forums/showpost.php?p=12889829&postcount=23

Bez przymusu, ale gra toczy się o... sam nie wiem... By światek gier nie zapominał o symulatorach lotu:D
Ja wolę dać głos w takich wyborach niż parlamentarnych czy prezydenckich, bo przynajmniej kandydatów łątwiej mi ocenić.

« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 05, 2010, 21:03:01 »
Nie za bardzo ekscytujesz się głupią, nic nie znaczącą sondą, poko? ;)

poko24

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 05, 2010, 21:17:55 »
Absolutnie nie. To jajo :D Napisałem przecież, że sam nie wiem o co ta cała zadyma.

A ty nie zgrywasz się zbytnio na poważniaka Per Panie LMP? ;)

Offline cygan

• APAsq
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 05, 2010, 21:22:08 »
Szkoda że DCS nie jest na pierwszym miejscu  :005:  .
Jednak jak  czytam komentarze na steam forum  do  to mysle że niema co przejmować czy podejmować się wyścigu który jest prowadzony z mentalnością
która jest pozbawiona merytorycznych argumentów, która jest zresztą tępiona na tym forum (...i słusznie).
« Ostatnia zmiana: Stycznia 05, 2010, 21:29:55 wysłana przez cygan »
FS 2004/FSX  DCS  BMS  TOH  ARMA3

poko24

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 05, 2010, 21:25:31 »
Dobra, to idę włożyć krawat i może obejrzę Panoramę

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 05, 2010, 21:47:42 »
Dokładnie, moim skromnym zdaniem Eagle Dynamics w ogóle nie ma się czym przejmować, a już na pewno nie jakimś za przeproszeniem trollem na forum steama. Ten zaś swoją drogą mógłby się przecież podzielić swoimi cennymi uwagami na forum ED :021:

Poza tym i tak wiadomo że sonda to międzynarodowy podstępny spisek za którym bankowo stoją ED oraz Rosjanie, a może nawet FSB im pomaga  :002: :D :karpik

poko24

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 05, 2010, 22:17:43 »
Wyjaśnie może coś. Nikt oczywiście nie powinnien brać na poważnie sondy Voodoo. Ale jedna rzecz mnie urzekła. Porównam to może do oglądania meczy naszych drużyn w Lidze Mistrzów (może przesadziłem), gdyby stało się, że nasi nie mieli szans, a dali prawdziwy popis gry zespołowej. To naturalne, gdy się interesujesz piłką. Kibic nawet kupi sobie koszulkę i szalik, by okazać, że utożsamia się ze swoją drużyną. A ja lubie spędzać wolny czas na czytaniu pierdół na forach, oglądaniem FighterFlingopodobnych klipów i oszukiwaniu siebie, że gdyby dano mi karniaka w Ka50 to dałbym radę :002: Hahahaha! To mnie relaksuje i wara komukolwiek, kto próbowałby mnie od tego odwieźć (dopóki moje zachowanie nikomu zbytnio nie przeszkadza). I dlatego cieszę się, widząc DCS tak wysoko, bo jestem szczerym fanem symulatorów. Inni lubią jak im skarpetki smierdzą. Wciąż to tylko zabawa i nie biorę takiej sondy na poważnie. A w ogóle to pierwszy raz widzę stronkę Voodoo. Ha!

« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 05, 2010, 22:39:41 »
Nikogo nie prowokując - ja tam uważam, że ci narzekający na "ruskich" mają trochę racji (choć co to jest to "Killing floor" nie mam pojęcia). Znaczy się, nie tyle chodzi o ruskich co o mentalność słowiańską - tak bym to skwitował. Jako Polacy nie odstajemy tu od normy, a nawet chyba przodujemy w tego typu pospolitych ruszeniach. I tak kojarzą mi się zbiorowe akcje głosowania w sondach na stronach zagranicznych gazet (kto wygra MŚ na Bild.de, la gazetta dello sport itp...), Gdynia w Monopoly i wiele innych - tak na prawdę, mało istotnych spraw. Ta ogólna narodowa podnieta, hasła "w kupie siła mości panowie", duma (?) z takich akcji - jest dla mnie wręcz żałosna. Może dlatego, że uważam te rzeczy za pozbawione jakiegokolwiek znaczenia. Tak jak fakt, że wirtualna Polska kogoś tam w wirtualnej rzeczywistości zajęła, skoro prawdziwy rozpiź*ziel przeżyliśmy nie tak dawno w sumie i to w realu.

Może ja biorę to na zbyt poważnie, a może wręcz odwrotnie. Sam nie wiem...

PS. Poko - tak ogólnie mi się nasunęło, to nie jest jakiś przytyk w Twoją stronę, żebyś nie myślał. :)

poko24

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 05, 2010, 22:59:35 »
Wiem. Wszyscy mają jakiś cel (ani lepszy, ani gorszy - inny). Ale do ogólnej narodowej podniety skłonność mają właśnie Amerykanie. Oni oszukują sami siebie, że propaganda była/jest tylko u Ruskich. A Polak Polakowi wrogiem na wyspach. Sorry za OT.

Offline Bucic

• *
  • "negative thrust to weight ratio"
    • GIMP
« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 05, 2010, 23:03:50 »
A ja dorzucę od siebie, że za "wyzwolicielami" nie przepadam (jako całością) za te ich p.ne "strefy wpływów", ale do głowy mi nie przyszło, żeby to odnosić do głosowania na DCS BS. DCS BS to kawał dobrej roboty i kropka. Z jaką ulgą człowiek zasiada przed tym wiedząc, że nie da się wytknąć wad "w fizyce" "domowymi metodami" w pół godziny, jak to można zrobić z masą innych symulatorów.

Jascha, Twoje porównanie do akcji głosowania na przegrańców od piłki nożnej nie do końca jest dobre. Głosujący na nich głosują z jakiegoś tam powodu (nie wnikajmy), a głosujący na DCS z normalnego powodu - pasuje im to, co widzieli. Nie sądzę, żeby jakaś znacząca część glosujących na DCS'a myślała o nim inaczej niż jako o kawale dobrej roboty.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 06, 2010, 09:13:57 wysłana przez Syringe »

« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 05, 2010, 23:19:46 »
Nie wiem, ja to widzę inaczej. Jak coś mi się podoba - to tylko to się liczy, jakieś rankingi są na dobrą sprawę bez znaczenia. Będzie się dzięki nim przyjemniej grało? Potrzeba akceptacji innych dla naszych upodobań jest zrozumiała, ale dziecinna.

Paradoksalnie w tym przypadku jest to kopanie pod sobą dołka. Celem jest spopularyzowanie gatunku, czy o co chodzi? Symulatory są niszą i tak powinno pozostać. Bo popularyzacja tego gatunku prowadzi tylko do jednego. Nie muszę chyba tłumaczyć do czego?

Przy czym nie odnoszę się do oddawania głosu "ot tak, po prostu" (ni to z nudów, ni to z przypadku), a do robienia z takiego głosowania rywalizacji czy zmasowanej akcji. Takie mam (subiektywne rzecz jasna) odczucia.