Autor Wątek: DCS - ankieta i cała ta zepsuta otoczka...  (Przeczytany 7158 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

poko24

• Gość
Odp: DCS- ankieta i cała ta zepsuta otoczka...
« Odpowiedź #15 dnia: Stycznia 05, 2010, 23:27:09 »
Paradoksalnie w tym przypadku jest to kopanie pod sobą dołka. Celem jest spopularyzowanie gatunku, czy o co chodzi? Symulatory są niszą i tak powinno pozostać. Bo popularyzacja tego gatunku prowadzi tylko do jednego. Nie muszę chyba tłumaczyć do czego?
To raczej pokazanie dobrego kierunku w simach. Nikt nie głosował na HAWX. Ten gatunek umarł przez tego typu gry.

Offline Bucic

• *
  • "negative thrust to weight ratio"
    • GIMP
« Odpowiedź #16 dnia: Stycznia 05, 2010, 23:39:16 »
Nie wiem, ja to widzę inaczej. Jak coś mi się podoba - to tylko to się liczy, jakieś rankingi są na dobrą sprawę bez znaczenia. Będzie się dzięki nim przyjemniej grało? Potrzeba akceptacji innych dla naszych upodobań jest zrozumiała, ale dziecinna.

Paradoksalnie w tym przypadku jest to kopanie pod sobą dołka. Celem jest spopularyzowanie gatunku, czy o co chodzi? Symulatory są niszą i tak powinno pozostać. Bo popularyzacja tego gatunku prowadzi tylko do jednego. Nie muszę chyba tłumaczyć do czego?

Przy czym nie odnoszę się do oddawania głosu "ot tak, po prostu" (ni to z nudów, ni to z przypadku), a do robienia z takiego głosowania rywalizacji czy zmasowanej akcji. Takie mam (subiektywne rzecz jasna) odczucia.
Nie rozumiem tego, że Ty nie rozumiesz, że nie głosowałem na DCS, żeby coś potwierdzić (tym bardziej sobie), tylko żeby producent mógł sobie dokleić kolejną łatę na pudełku - "X Award 2009". W sumie przez ten cały czas nie pomyślałem nawet przez chwilę,  że można głosować z innego powodu niż z wdzięczności dla ED :) Podsumowując - ranking jest dla ED. Popularyzacja nie zawróci ED z "hardkoru", tylko najwyżej nabije im bardziej sakwę i może przełamią magiczną barierę liczby pracowników równej liczbie uczniów statystycznej klasy szkoły średniej.

« Odpowiedź #17 dnia: Stycznia 06, 2010, 15:37:00 »
Ten gatunek umarł przez tego typu gry.

Poko, sorry, ale od niedawna na rynku mamy dwa nowe, znaczące tytuły (RoF i BS), robi się BoB, na ukończeniu jest FC2.0, rynek dodatków do FSX ma się dobrze... Gdzie ty tu widzisz śmierć gatunku? HAWX niczego nie zabił, światu nie trzeba o niczym przypominać, nie potrzeba nam krucjat które nic nie zmienią. Symulatory to gry dla wąskiego grona odbiorców o specyficznych potrzebach i zainteresowaniach... Nie sądzisz chyba, że jakaś głupia sonda (a na dobrą sprawę COKOLWIEK) przekona statystycznego gracza, który odpala swojego Xboxa po pracy żeby się odstresować, do poświęcenia kilku miesięcy na naukę latania w DCS?

Jeśli ci się gra podoba, to głosuj na nią, ale nie rób z tego wielkiej hecy, bo to po prostu śmieszne.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Stycznia 06, 2010, 16:33:23 »
To może przeczytaj cały topic jeszcze raz. Gdzie ja zrobiłem z tego wielką hecę? Napisałem "jak kto chce" - to była zwykła informacja. To ty zrobiłeś z tego hecę, bo musiałeś się włączyć do rozmowy w tym temacie, gdy masz go gdzieś. Nie jesteś zainteresowany, to omiń go z daleka. "Śmieszne, śmieszne". Spadaj!

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #19 dnia: Stycznia 06, 2010, 16:41:08 »
Panowie, proszę o spokój. Nie ma sensu kruszyć kopii.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Yarden

• *
  • Wirtualny Dywizjon 316
« Odpowiedź #20 dnia: Stycznia 06, 2010, 17:27:56 »
[OT]
Tak swoją drogą, to ten Killing Floor to kolejny szajs na temat całkowicie wyczerpany moim zdaniem (żeby chociaż atakowały wilkołaki, ale nie, to muszą być zombiaki bo są najbardziej "mhrroczne" :003:: http://www.gry-online.pl/S016.asp?id=13088

A odnośnie HAWXa, to moim zdaniem uczynił dla symulatorów o tyle dobrego, że spopularyzował ogólnie gry lotnicze (szczerze mówiąc bez HAWXa nigdy ja i moich 2 kolegów nie zainteresowalibyśmy się symulatorami). Czy to jest szkodzenie?
[/OT]
"Nie mogę patrzeć na bitego człowieka, nie mogę! Jeżeli bije ktoś inny." - Hermann Brunner

poko24

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Stycznia 06, 2010, 17:57:31 »
Nie, nie jest.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #22 dnia: Stycznia 06, 2010, 19:42:14 »
Podzieliłem temat.
Chcecie to się spierajcie - tylko na poziomie.

Pozdrawiam.

poko24

• Gość
Odp: DCS - ankieta i cała ta zepsuta otoczka...
« Odpowiedź #23 dnia: Stycznia 06, 2010, 20:23:01 »
Nie ma o co. To tylko temat beka.