Dziękuję za wyjaśnienia.Zrobiłem testy i działa tak jak powinno z wyjątkiem...Zanim przejdę do omówienia tego wyjątku to małe wyjaśnienie jak działa licznik chaff oraz flare.W Falconie jest ograniczona liczba chaff=60 oraz flare=30.Opróżniamy zasobniki wyrzucając określoną liczbę flar lub chaff.Wyrzucam sekwencje np.chaff po 9 i mam na liczniku 60,51,42,33,24,15,06 i w tym momencie niespodzianka zamiast 00 mam 04 następnie 13,22,31,40,49,58,67,76 itd.
Zrobiłem log i mam chaff=60,59,........1,-1,-2,-3,......Brak pozycji 00.Skrypt wygląda następująco:
script "Falcon - SimOUT - Chaff"
{
variable $ChaffCount { module = "FalconData"; id = "ChaffCount"; type = double; direct = in; }
variable $CHAFF { module = "simOUT"; id = "CHAFF"; type = string; direct = out; }
variable_changed $ChaffCount
{
$CHAFF = FormatNumber ( $ChaffCount,"00" );
Log ( "Chaff= " +ToString( $ChaffCount ));
}
}
W symulatorze licznik zatrzymuje się na pozycji 00,podobnie w wyświetlaczach sterowanych kartą z OC Display.Czegoś nie rozumiem,dlaczego symulator wysyła "chaff" pomimo,że jest pusty i dlaczego w karcie Dispay jest o.k.
Może zrobić jakąś w programie blokadę typu
if $ChaffCount = 00 (nie ma tej pozycji w log??)
to wyświetlaj =00
Temat zaczyna być ciekawy.
Ogólnie będę miał 3 przypadki,gdzie 2 już zostały przedstawione.Trzeci rozpocznę testować.Będzie to np.pomiar wysokości lub prędkości gdzie będą liczby z przecinkami (typ double).Zobaczymy co z tego wyniknie.
Teraz prośba do Codeking,czy rozumiesz co się dzieje z licznikami chaff oraz flare i czy można temu zaradzić.