Autor Wątek: Problemy z zainstalowaniem SP2  (Przeczytany 1588 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kargul14

• *
  • kargul14
    • Link Cargo FSa
Problemy z zainstalowaniem SP2
« dnia: Stycznia 11, 2010, 16:43:00 »
Wyświetla mi się informacja że  "Działanie instalatora programu Microsoft  Flight Simulator  X SP2  zostało zakończone przed  ukończeniem  instalacji. System nie został  zmodyfikowany. Aby zainstalować  ten program  później, uruchom  instalator ponownie.  :005:   I za każdym razem tak mam. :005:
« Ostatnia zmiana: Stycznia 16, 2010, 00:01:02 wysłana przez John Cool »

Maciuś

• Gość
Odp: Problemy z zainstalowaniem SP2
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 11, 2010, 19:45:50 »
Wyświetla mi się informacja że  "Działanie instalatora programu Microsoft  Flight Simulator  X SP2  zostało zakończone przed  ukończeniem  instalacji. System nie został  zmodyfikowany. Aby zainstalować  ten program  później, uruchom  instalator ponownie.  :005:   I za każdym razem tak mam. :005:

Może się to wyda głupie to pytanie ... ale czy zainstalowany masz sp1 do FSX i minimum XPsp2

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 12, 2010, 00:39:56 »

Sorry za post do posta ale mam jedno pytanie  związane z SP2 do FSX. A raczej z samym FSX. Otóż. Na czym masz FSX zainstalowany bo mi twój problem zalatuje laptopem ( obym się mylił )

Offline kargul14

• *
  • kargul14
    • Link Cargo FSa
« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 12, 2010, 20:06:34 »
Mam SP1 i nie mam laptopa. :005: :005: :005:

« Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 13, 2010, 09:07:21 »
...bo mi twój problem zalatuje laptopem ( obym się mylił )
Tak z ciekawości pytam. Dlaczego ten problem wydaje ci się charakterystyczny dla laptopów? Co w laptopach jest takiego wyjątkowego że występują na nich powyższe błędy? Z tego co mi wiadomo to architektura laptopów jest identyczna jak desktopów.

kargul14,

- Odinstaluj FSXa i wywal wszystkie katalogi jakie po sobie zostawił. Mam na myśli katalog docelowy w jakim był instalowany, katalog z ustawieniami który powinien być w "C:\Documents and Settings\[Your Username]\Application Data\Microsoft\FSX". Na wszelki wypadek skasuj/przenieś katalog FSXa z "Moje Dokumenty".
- Zainstaluj wszystkie service packi do XP. Domyślam się że pisząc o SP1 masz na myśli system. Pozostały ci jeszcze SP2 i 3.
- Zainstaluj FSX, następnie SP1 i SP2.

Nie gwarantuje że to rozwiąże twój problem. Warto spróbować.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 13, 2010, 09:21:09 wysłana przez Shaitan »

Offline Wacha

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 13, 2010, 11:03:36 »
Tak z ciekawości pytam. Dlaczego ten problem wydaje ci się charakterystyczny dla laptopów? Co w laptopach jest takiego wyjątkowego że występują na nich powyższe błędy? Z tego co mi wiadomo to architektura laptopów jest identyczna jak desktopów.
...

Nie chciałbym zgadywać co kolega Maciuś miał na myśli, bo pewnie sam odpowie ale myślę iż mogło mu chodzić o różnice pomiędzy zintegrowanymi układami graficznymi niektórych laptopów a tymi dedykowanymi. Z tym tylko, że te różnice najczęściej ujawniają się dopiero w momencie uruchomienia już zainstalowanej aplikacji a nie na etapie samej instalacji. Poza tym Kargul nie wspomniałeś czy chodzi o XP czy następców, bo w tym momencie mogłoby sie kłaniać UAC (User Acces Control).

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 13, 2010, 13:48:24 »
Istnieje też coś takiego jak Support Microsoftu. Nie słyszałem jak do tej pory o problemie z instalacją SP2. Zawsze możesz spróbować skontaktować się też z nimi.
Może być to faktycznie związane też coś z kartą graficzną, masz tam też Microsoft Framework? Chyba był wymóg do SP2.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 13, 2010, 14:39:54 »
Nie chciałbym zgadywać co kolega Maciuś miał na myśli, bo pewnie sam odpowie ale myślę iż mogło mu chodzić o różnice pomiędzy zintegrowanymi układami graficznymi niektórych laptopów a tymi dedykowanymi. Z tym tylko, że te różnice najczęściej ujawniają się dopiero w momencie uruchomienia już zainstalowanej aplikacji a nie na etapie samej instalacji. Poza tym Kargul nie wspomniałeś czy chodzi o XP czy następców, bo w tym momencie mogłoby sie kłaniać UAC (User Acces Control).

No nie tylko to co wymieniłeś. Sam jestem radosnym posiadaczem dość silnego ( firmowy) laptopa HP Pavilion DV6-1120EW NQ510EA  i niestety po instalacji sp2  do fsx  i próbie uruchomienia wywala mi BSOD-a ale na SP1 chodzi (prawie)normalnie. Zaś z tego co po różnych forach wyczytałem wyłania się jeden obraz SP2/Acc mocno sie nie lubią ze znaczną ilością  GPU  montowanych w laptopach i nieważne czy to nVidia czy Ati.

A jesli na stacjonarnym  to mi to wyglada ( nie jestem specem od IT) jak konflikt na poziomie program-sterownik widać SP2 coś sprawdza co powoduje że jego instalacja staje sie niemożliwa tylko Bóg jeden i programiści racza wiedzieć co.  :)

Offline kargul14

• *
  • kargul14
    • Link Cargo FSa
« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 29, 2010, 20:30:22 »

kargul14,

- Odinstaluj FSXa i wywal wszystkie katalogi jakie po sobie zostawił. Mam na myśli katalog docelowy w jakim był instalowany, katalog z ustawieniami który powinien być w "C:\Documents and Settings\[Your Username]\Application Data\Microsoft\FSX". Na wszelki wypadek skasuj/przenieś katalog FSXa z "Moje Dokumenty".
- Zainstaluj wszystkie service packi do XP. Domyślam się że pisząc o SP1 masz na myśli system. Pozostały ci jeszcze SP2 i 3.
- Zainstaluj FSX, następnie SP1 i SP2.

Nie gwarantuje że to rozwiąże twój problem. Warto spróbować.
Dzięki pomogło to :)