Autor Wątek: Lockon External Avionics Upgrade 2.0 - FC 2.0  (Przeczytany 2208 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Lockon External Avionics Upgrade 2.0 - FC 2.0
« dnia: Stycznia 12, 2010, 09:17:50 »
Powolutku od dłuższego czasu w domowym zaciszu buduję sobie kokpit. Z tego co obserwuję na forach większości kokpitów budowana jest pod Falcona lub MFS. Ja z uwagi na może zbyt mała wiarę w swe umiejętności oraz niestety nikłą wiedzę z zakresu programowania i elektroniki zdecydowałem się zrobić prosty kokpit pod Lock Ona. Kręgosłupem tej konstrukcji miało być użycie programów Touch buddy i Lock On Virtual Panel. Ale wszytko posypało się jak domek z kart w pozytywnym tego słowa znaczeniu jak trafiłem na Lockon External Avionics Upgrade 2.0
http://forums.eagle.ru/showthread.php?t=42942
Na naszym forum nie znalazłem wzmianki o tym programie toteż spróbowałem przebrnąć przez 60 stron wątku na eaglu.ru. Niestety mam problem z uruchomieniem pewnych komponentów tego programu na swojej maszynie i chyba sam głową tego muru nie przebije.

Wydaje mi się ze postępuję zgodnie z zaleceniami autora ale być może coś mi umyka:

Main parts

The current required parts to run LEAVU are :
* LEAVU Lockon lua export.
* LEAVU Avionics host program

The current available optional parts are :
* LEAVU Datalink host program

These parts can all be run on separate computers if the user wants to, or
on the same computer.

Installation
1. Download and build the source from the svn repository above, or
1. Download the precompiled zip package from : yoda.reservoirselite.com/leavu2.zip
2. Download JOGL ( Java OpenGL ) dlls and put into your windows/system32 or javalibpath
3. Run leavu!
( If you also want to make sure leavu does not grab window focus when clicked you need
to get the Java2Win32.dll corresponding to your JRE version ( 64 or 32 bit ) from the leavu2
svn repository. Also make sure you have the VC++ 2008 sp1 for the 32bit and somehow get
VC++ 2010 beta for the 64 bit version...
4. Wait for FC2 to be released, copy the leavu2 lua files into appropriate lua export folder and play

I have confirmed full functionality on these OSes :
WinXp32
Win7 pro 32
Win7 pro 64

Jest to mod pod FC 2.0 Wymagane elementy programu to:

* LEAVU Lockon lua export.
* LEAVU Avionics host program  (w ZIPie ich nie widzę)

Obecne dostępne to :
LEAVU Datalink host program

Ze strony :
yoda.reservoirselite.com/

zassałem

leavu2.zip

Po rozpakowaniu otrzymuję 4 pliki Javy, z których o nazwach :
LEAVU2
gluegen-rt
jogl (być może to ten plik mam wrzucić do windows/system32 ??)
LeavuGeneralClasses

.
Mam zainstalowaną najnowszą Javę - system poprawnie rozpoznaje zassane pliki i pozwala uruchomić LEAVU 2. Po uruchomieniu pliku nie mogę dodać żadnego MFD. Staram się uzyskać taki efekt jak autor:

http://www.youtube.com/watch?v=bjCWxNDkt_Y

Nie wiem czy ściągnąłem wszystko co potrzeba, ponieważ ZIP wydaje się dość lekki 1,17 MB ale może to tylko moje subiektywne odczucie. Być może coś źle tłumaczę.
Będę niezmiernie wdzięczny za wszelkie wskazówki.  Dodam że program chcę uruchamiać na innym komputerze. W tej chwili z powodzeniem chodzi na nim LOVP.

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
Odp: Lockon External Avionics Upgrade 2.0 - FC 2.0
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 12, 2010, 13:19:53 »
To jeszcze zainstaluj NetFramework 3 i będzie działać
11:05 PM

« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 12, 2010, 21:07:39 »
Szelma racja.
  Nie znam tego programu ale podobny problem miałem z MFD Exporter. Co prawda działało wszystko ale był niestabilny. Czasem po kilku minutach zawieszał się, czasem wywalał błąd podczas startu.  Rozwiązaniem okazało się  Framework 3.5 SP1. 

« Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 12, 2010, 21:30:20 »
Skontaktowałem się z autorem (specjalnie na tą okazję musiałem zarejestrować się w ICQ  :001: ) i otrzymałem taką odpowiedź:

No leavu2 doesnt use any .net framework,
as Leavu2 is a java software.
You have to install JOGL first of all.

then there are more steps, please catch me on msn and I will explain fully.

Ponadto dostałem od niego bibliotekę dll-ek:
jogl_cg
jogl_awt
jogl
jawt
Java2Win32
gluegen-rt

wszystko wrzuciłem do windows/system32  i  po uruchomieniu LEAVU uzyskałem statyczny obraz HSD, RWR itp. Nie wiem, nie znam się czy Framework zawiera bibliotekę powyższych plików ??   

Teraz pozostaje mi czekać na wydanie FC 2.0. Autor zaleca uruchamiać moda na innym komputerze jak ten, na którym jest gra ale nie potrafił określić wymagań sprzętowych na tą chwilę (!). Osobiście mam obawy jak zachowa Lock On Virtual Panel w zderzeniu z nową wersją Lock Ona. Nie chciałbym zyskać jednego programu kosztem drugiego ...