Autor Wątek: Porady odnośnie MS FSX SP2: problem z uruchomieniem aplikacji - wątek zbiorczy.  (Przeczytany 4709 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Maciuś

• Gość
Jest dziwny problem. Otóż gdzieś od około tygodnia FSX notorycznie  się wysypuje (Tak średnio  co 6-ść uruchomień). a przy próbie kolejnego uruchomienia  wywala  komunikat w dzienniku zdarzeń ( poniżej).  Jedynym lekiem na ten  problem  jaki na razie jakoś działa jest  deinstalacja i instalacja na nowo. ( naprawa nic nie daje).

W dzienniku zdarzeń  po każdym takim  błędzie
znajduje komunikat o następującej treści

"
Aplikacja zawieszająca fsx.exe, wersja 10.0.61355.0, moduł zawieszenia hungapp, wersja 0.0.0.0, adres zawieszenia 0x00000000.
Aby znaleźć więcej informacji, zobacz http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp w Centrum pomocy i obsługi technicznej.
"

Wykonałem  nawet reinstalacje systemu ( znaczy na osobnym dysku dla sprawdzenia ) i ten sam komunikat mi  wywala.
sprawdzałem czy to może wina dodatków ( płatnych i darmowych) ale one są niewinne  nawet bez nich FSX takie numery wyczynia.

Jeśli komuś to pomoże  to
Windows XP SP3
Intel C2D 8500 3,2 GHz
RAM : 2 GB DDRII  800MHz
MOBO: ASUS P5Q
VGA: ATI RADEON 4850 HD

Jeśli by ktoś z Was  się z tym problemem już spotkał proszę o rozwiązanie .
Bo ciągła deinstalacja i instalacja no już przestaje mnie bawić.

« Ostatnia zmiana: Stycznia 18, 2010, 21:12:32 wysłana przez John Cool »

Maciuś

• Gość
Odp: MS FSX SP2 Problem z uruchomieniem aplikacji.
« Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 18, 2010, 17:16:53 »
Po około 40-u minutach na linii Ja vs Microsoft  uzyskałem rozwiązanie.
Otóż to powyższej sytuacji dochodzi w skutek  uszkodzenia  pliku Logbook.BIN  który pod  pod Vistą  znajdziemy w tej lokalizacji "C:\Users\Maciuś\Documents\Pliki programu Flight Simulator X\Logbook.BIN"
Nalezy go po prostu skasować.
 I ot to wszystko.

Pod  XP to jest ten sam plik tylko chyba w innej lokalizacji ale też działanie nalezy wykonać identyczne

Po prostu  antywirusy go uszkadzają i no jest kaszana :)

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
Odp: MS FSX SP2 Problem z uruchomieniem aplikacji.
« Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 18, 2010, 17:45:01 »
Również miałem uszkodzony ten plik, tyle że u mnie w ogóle symulator nie odpalał. Można by rozwiązanie tego problemu przykleić do "Poradnik FSX...."

Online Hub

• *
Odkopuję, żeby nie tworzyć nowego wątku. Otóż, przy uruchomieniu wyskakuje taki oto komunikat: "Flight simulator was unable to load some program files and will now exit." i dalej, żeby przeinstalować aplikację. Może ktoś zetknął się z czymś takim? FSX wersja deluxe, do tej pory działał bez problemów.  Nie używany od około 2 miesięcy, ale nic w tym czasie nie grzebałem. Jedyne zmiany w systemie, to instalacja nowej wersji antywirusa (Kasperski).  Reinstalować za bardzo mi się nie chce, ze względu na sporą liczbę dodatków, więc jeśli będzie to jedyna droga, to skończy się pewnie pożegnaniem z FSX.

Online Hub

• *
Oczywiście wersja gold a nie delux.

Hej!
Czy ktoś miał może problem z uruchomieniem FSX (wersja STEAM) w Windows 10_?
Grałem przez miesiąc bez żadnych problemów i któregoś dnia po_prostu się nie włączył_. Wyskakuje przy włączaniu komunikat "Program Microsoft Flight Simulator przestał działać" .
Szukam już od paru dni odpowiedzi w wielu miejscach, próbuje robić to co znajduję_, ale nic się nie zmienia. FSX nie chce w ogóle wystartować_.
Będę wdzięczny za podpowiedź.

Spacje, spacje i pośpiech. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2016, 21:41:21 wysłana przez KosiMazaki »

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Sprawdź sobie w podglądzie zdarzeń w Windowsie co konkretnie się sypie i szukaj pod tym kątem.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"