Autor Wątek: Nieprawidłowe tekstury kurzu i smug za samolotem.  (Przeczytany 6111 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nieprawidłowe tekstury kurzu i smug za samolotem.
« dnia: Lutego 10, 2010, 20:32:05 »
Po wgraniu najnowszego sterownika karty graficznej  (9800GTX) kurz i smugi za samolotem mają wygląd czanych kwadratów.

Odp: Nieprawidłowe tekstury kurzu i smug za samolotem.
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 10, 2010, 20:50:24 »
Wogóle coś od dawna (od pażdziernika 2009) nie było drivera Nvidii WHQL ,a jedynie WHQL Certified i wersje Beta tak jak właśnie ten ostatni z 21 stycznia br.. I pewnie dlatego ,że to Beta możliwe są różne błędy .. Tak więc ja używam drivera 191.07 w pełni WHQL i takich "numerów" nie ma !

Maciuś

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 17, 2010, 11:10:33 »
Po wgraniu najnowszego sterownika karty graficznej  (9800GTX) kurz i smugi za samolotem mają wygląd czanych kwadratów.

A przypadkiem nie modyfikowałeś  FSX-a ??? Powiedzmy za pomocą plików ulepszających światła lotniskowe albo drogi lotniskowe???
Bo ten efekt który  Ty opisałeś wygląda identycznie jak sytuacja u mnie też mi sie zachciało "upgrejdować" te detale i skończyło właśnie czarnymi kwadratami  dymu i wszelkich smug.
Jesli taki upgrade popełniłeś polecam reinstalować FSX-a bo nawet zamiana na defaultowe nie daje pożądanego wyniku.

« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 19, 2010, 03:21:46 »
A przypadkiem nie modyfikowałeś  FSX-a ??? Powiedzmy za pomocą plików ulepszających światła lotniskowe albo drogi lotniskowe???
Bo ten efekt który  Ty opisałeś wygląda identycznie jak sytuacja u mnie też mi sie zachciało "upgrejdować" te detale i skończyło właśnie czarnymi kwadratami  dymu i wszelkich smug.
Jesli taki upgrade popełniłeś polecam reinstalować FSX-a bo nawet zamiana na defaultowe nie daje pożądanego wyniku.

Mam tak samo, po bardzo szybkim obróceniu głowy za pomocą tracka zamiast świateł na płycie lotniska mam czarne kwadraty. Na szczęście trwa to tylko sekundę i wszystko wraca do normalności (ale troche denerwuje), zaczęło się po zainstalowaniu ASX i X Graphics.

« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 19, 2010, 09:19:28 »
Wróciłem do poprzedniego sterownika  191.07 .

« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 09, 2010, 20:57:30 »
Witam. Miałem ten sam problem. Rozwiązaniem problemu było wkopiowanie odpoweidnich tekstur. Jeśli chcesz podeśle. Pozdrawiam.

« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 09, 2010, 22:24:41 »
Bardzo bym prosił o te pliki na    spido@onet.pl    i jakąś informacje do jakiego katalogu wgrać.

« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 20, 2010, 14:11:27 »
Witam. Miałem ten sam problem. Rozwiązaniem problemu było wkopiowanie odpoweidnich tekstur. Jeśli chcesz podeśle. Pozdrawiam.
Kolega miał przesłać te pliki ale omyłkowo przesłał scenerie lotniska .

« Odpowiedź #8 dnia: Maja 18, 2010, 23:59:41 »
A jakie to textury? Bo i u mnie jakieś dziwne rzeczy się dzieją po instalacji i deinstalacji Mrten's AI Traffic (np. czarne kwadraciki zamiast kurzu czy dymu) .. mam jednak kopię czystego FSX po instalacji, więc mogę podmienić odpowiednie pliki - tylko które?

PS. Mam też XClass, UTX, FSceneX i REX2, ale pliki tych softów chyba nie mają nic wspólnego z moim problemem i Morten - mam nadzieję - jakoś nie ingerował w pliki scenerii i odpowiadające za pogodę..
« Ostatnia zmiana: Maja 19, 2010, 00:06:39 wysłana przez luko »

« Odpowiedź #9 dnia: Maja 21, 2010, 22:15:04 »
Edit:
Problem rozwiązany. Na szczęście miałem kopię czystego FSX i przerzuciłem cały katalog FSX\Effects z tejże kopii.

« Odpowiedź #10 dnia: Maja 27, 2010, 11:59:14 »
Może komuś się przyda. Miałem ten sam problem i pomógł maleńki programik : http://www.surclaro.com/fsdownload-detail-18464.html .

« Odpowiedź #11 dnia: Maja 29, 2010, 15:32:34 »
Programik działa znakomicie , kurz , smuga , piana na wodzie , wszyskie problemy naprawione , dzięki.

« Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 20, 2011, 13:47:42 »
A masz może ten programik? Wszedłem na stroni: http://www.rikoooo.com/en/communaute.html ale mimo zarejestrowania się nie mogę ściągnąć. Ten program ma to tylko Surcarlo i nie będę się tam specjalnie rejestrował.

Każdy następny post napisany takim bełkotem bez stosowania reguł poprawnej pisowni będzie skasowany. Mazak.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 20, 2011, 17:17:43 wysłana przez KosiMazaki »

« Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 20, 2011, 19:23:35 »
Jednak będziesz musiał się zarejestrować na Surclaro bo program ma ponad 11MB.

Offline castor

• *
  • Lonewolf
« Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 20, 2011, 19:53:22 »
......... program ma ponad 11MB.
To wielkością nie grzeszy ;) Mógłbyś spakować i wstawić na  www.przeklej.pl zawsze to więcej osób skorzysta, bez potrzeby rejestracji.

i5 12600K
27LG GL850-B
RTX 4080 Phantom GS
VR HP Reverb G2
TH Warthog
Lecimy z konkretami – rzekł dowódca skrzydła, patrząc na Mavericki