Autor Wątek: Wiadomości tekstowe w Black Sharku podczas misji i głos lektora  (Przeczytany 2568 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam.
Nie wiem, może i temat się powtarza ale czy wie ktoś gdzie można znaleźć (nazwa pliku) teksty pojawiające się na ekranie jednocześnie z głosem lektora np. "Welcome aboard trainee!!!"

[gmod]Zła nazwa tematu! John Cool.[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Lutego 13, 2010, 13:13:28 wysłana przez John Cool »

John Cool

• Gość
Odp: Wiadomości tekstowe w Black Sharku podczas misji i głos lektora
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 13, 2010, 13:15:28 »
Niech mnie ktoś poprawi ale z tego co ja wiem tekst wiadomości głosowych można zmieniać w edytorze misji w triggerach. W menu ACTION jest m.in. pozycja MESSAGE o ile dobrze pamiętam.

Musiałbyś po prostu otworzyć w edytorze plik misji, odnaleźć odpowiedni trigger i tam w nim pozmieniać (wyedytować tekst wiadomości).

« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 13, 2010, 18:25:30 »
Bardzo możliwe że nie zostałem zrozumiany chodziło mi o spolszczenie napisów pojawiających w kokpicie w misjach treningowych

Offline Meehau

• *
  • CyC
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 13, 2010, 19:26:36 »
Janek napisał Ci bardzo ściśle co i jak. Jeśli chcesz mieć napisy po polsku musisz je sobie po prostu przetłumaczyć i wkleić w edytorze misji na miejsce tych rosyjskich/angielskich. Jak to zrobić masz opisane w GUI Manualu.
http://translate.google.com może Ci pomóc.
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 13, 2010, 22:45:55 »
Ja mogę jeszcze dodać że zarówno teksty jak i dźwięki z głosem lektora w misjach nie są przechowywane w oddzielnych plikach. Wszystko znajduje się w plikach misji tj. *.miz oraz ewentualnie kampanii *.cmp.

Pliki *.trk z treningami z katalogu ...\Ka-50\Missions\Training też możesz w ten sposób edytować.

Także jeśłi marek238 zależy Ci na dobraniu się do napisów pojawiających się w czasie misji to pozostaje Ci tylko Mission Editor w DCSie, tam otworzyć misję lub tracka i odnaleźć trigger gdzie to zostało zapisane i jest wywoływane w odpowiednim momencie podczas wykonywania zadania.

« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 13, 2010, 23:30:53 »
Już wszystko wiem Twój Johnie Cool przedmówca wszystko wyjaśnił. A jak to potem zapisać w oddzielnym pliku aby np udostępnić innym?

Proszę zwracać większą uwagę na pisownię.  Syr.
« Ostatnia zmiana: Lutego 14, 2010, 00:09:18 wysłana przez Syringe »

poko24

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 14, 2010, 10:50:42 »
Już wszystko wiem Twój Johnie Cool przedmówca wszystko wyjaśnił. A jak to potem zapisać w oddzielnym pliku aby np udostępnić innym?
Po prostu udostępniasz poprawioną i zapisaną misję.

« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 14, 2010, 16:04:02 »
Także jeśłi marek238 zależy Ci na dobraniu się do napisów pojawiających się w czasie misji to pozostaje Ci tylko Mission Editor w DCSie, tam otworzyć misję lub tracka i odnaleźć trigger gdzie to zostało zapisane i jest wywoływane w odpowiednim momencie podczas wykonywania zadania.

Przez przypadek odkryłem chyba jeszcze inny sposób edycji: zmieniamy rozszerzenie pliku misji z *.miz na *.rar, otwieramy, wypakowujemy i edytujemy plik mission czymś bardziej zaawansowanym niż notatnik np. Notepad++