Autor Wątek: Spiskowa teoria dziejów...  (Przeczytany 99129 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Spiskowa teoria dziejów...
« Odpowiedź #330 dnia: Listopada 09, 2010, 00:25:39 »
I nie zdążę popykać se w BoBa  :015:

« Odpowiedź #331 dnia: Listopada 10, 2010, 20:59:09 »
Jeszcze mają ok. 3 godzin. Pytanie kto zacznie? Może odwołali bo ich zdemaskowano? :121:
L'ordre règne à Varsovie!

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #332 dnia: Listopada 10, 2010, 21:08:15 »
Więcej niż 3 godziny, w Amerykach jest od 6 godzin "w tył" i więcej, więc dziś jeszcze nie możemy spać spokojnie :D

« Odpowiedź #333 dnia: Listopada 10, 2010, 21:11:29 »
Aaa! Si! No to będzie trzeba poczekać. W ogóle z tą wojną będzie ubaw, bo jak się przeżyje to na drugi dzień po podpisaniu odpowiednich dokumentów przez strony wyjdzie jakiś fajny symulator użytych maszynek i będzie znowu w co grać... >:D

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #334 dnia: Listopada 10, 2010, 21:13:26 »
A jak liczą według czasu moskiewskiego? Niecała godzina została. :021:
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline Ros

• *
  • Uziemniony
« Odpowiedź #335 dnia: Listopada 11, 2010, 00:55:44 »
U mnie jeszcze spokój a u Was?
Though I fly through the Valley of Death I shall fear no Evil for I am at 80,000 feet and climbing
36 Quai des Orfevres

« Odpowiedź #336 dnia: Listopada 11, 2010, 04:09:56 »
Co tam jakaś wojna czy koniec świata... podróż nocnym daje większe wrażenia :021:

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #337 dnia: Listopada 11, 2010, 11:54:35 »
Niekoniecznie, bo w tym coś jest:

http://www.youtube.com/watch?v=VziesxkYvbA
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #338 dnia: Listopada 23, 2010, 15:42:59 »
"Game Over" był przewidziany na 10go listopada,tylko że według kalendarza julianskiego,a według naszego to wypada dzisiaj.Aż strach się bać.

« Odpowiedź #339 dnia: Listopada 23, 2010, 21:18:01 »
No, cosik takiego słyszałem. Może rzeczywiście koniec pokoju... Co na to Ludzie Krety?

« Odpowiedź #340 dnia: Listopada 24, 2010, 20:10:53 »
:D
Przepraszam, że tak dwa posty pod sobą, ale chyba warto obejrzeć:

http://www.youtube.com/watch?v=1tHH0kfJi3c&feature=related

Po prostu wyobraźnia nie z tego Świata. Przyznaje, popłakałem się ze śmiechu. Ach te wartości patriotyczno-religijne.
:D

Offline Norbertnaviedzony

• Trolle
  • *
  • Viper all the way :)
« Odpowiedź #341 dnia: Lutego 20, 2011, 03:27:14 »

F-16 is a sexy beast - just the best looking fighter jet in existence - the most beautiful machine human being has ever built!

« Odpowiedź #342 dnia: Lutego 20, 2011, 10:48:33 »
Zrozumienie tego świata zaczyna się od wyłączenia TV...
... oraz rozpoczęcia oglądania filmików tworzonych w identyczny sposób jak to co widać w TV. :021: Czyli bierze się trochę faktów, dorabia się do tego komentarz i miesza to wszystko (łącznie a odpowiednią dawką bzdur, niedomówień, hipotez z sufitu) tak aby uzyskać zamierzony efekt "sensacji" czy "afery". Metoda doskonale znana właśnie z TV na co dzień.

Pierwszego filmiku nie chciało mi się oglądać - nie chce mi się marnować 1,5 godziny na jakieś spiskowe bzdety (w niedzielny poranek, po sobotnim wieczorze i to w obcym języku - to przekracza moją wytrzymałość, może innym razem  :004:).  :585: :563:

Zastanawia mnie co jest takiego odkrywczego w filmiku drugim, że ma być taki atrakcyjny? Pokazanie, że żołnierzom na wojnie "odbija", a sama wojna jest ogólnie "szkodliwa dla zdrowia"? To jakaś nowość czy sensacja? To coś starego jak wojna. Wysyła się ludzi, aby zabijali innych ludzi i chyba trudno się spodziewać, że to ludzi nie wypacza. Takie rzeczy działy się, dzieją i będą się działy na każdej wojnie. Gdzie w tym sensacja? Zasada, że zwycięzców się nie sądzi też chyba żadna nowość?

Filmik trzeci wbrew temu co twierdzi Norbert to właśnie sztandarowy przykład teorii spiskowej. Bierze się kilka faktów historycznych i miksuje się je tak aby uzyskać założony efekt. Za pomocą takich zestawionych migawek opatrzonych komentarzem i dowolnej interpretacji pewnych zdarzeń można sobie założyć dosłownie wszystko. Np. to że bankierzy przygotowują i finansują inwazję z Marsa? Albo, że politycy są kontrolowani przez "Obcych".  :003:  :002: :002: :002:

PS. Norbert, a przy okazji poraził mnie poziom wypowiedzi w miejscu skąd te dwa ostatnie filmiki podlinkowałeś.  :020:

« Odpowiedź #343 dnia: Lutego 20, 2011, 11:29:22 »
Zastanawia mnie co jest takiego odkrywczego w filmiku drugim, że ma być taki atrakcyjny? Pokazanie, że żołnierzom na wojnie "odbija", a sama wojna jest ogólnie "szkodliwa dla zdrowia"? To jakaś nowość czy sensacja? To coś starego jak wojna. Wysyła się ludzi, aby zabijali innych ludzi i chyba trudno się spodziewać, że to ludzi nie wypacza. Takie rzeczy działy się, dzieją i będą się działy na każdej wojnie. Gdzie w tym sensacja? Zasada, że zwycięzców się nie sądzi też chyba żadna nowość?

Razorblade1967 - Twój "pragmatyzm" jest porażający. Ja jestem bardzo ciekaw, czy pisałbyś takie rzeczy, gdyby obcy żołnierze robili to samo w Polsce? Wytłumacz mi - jakim prawem USA i reszta "koalicji" najechały na Irak ? Jest chyba coś takiego, co zwie się Prawo Międzynarodowe oraz tzw zdrowy rozsądek, które nakazują twierdzić, że była to (jest nadal) zwykła agresja na suwerenny kraj a "zaprowadzanie demokracji" to okupacja w imię własnych (USA) interesów. Cóż ta "demokracja" przyniesiona na ostrzach bagnetów przyniosła dobrego dla obywateli Iraku ? Wojnę domową, krwawą walkę o władzę, chaos i cierpienie... Wszystko to dzieje się gdzieś daleko, jakby nas nie dotyczy, ale...nie zwalnia od myślenia. Niby wszystko dzieje się jak w ciągu tysięcy lat istnienia ludzkości - kolejne mocarstwo poszerza swoje strefy wpływów. Ale czy demokracja nie ma polegać na czymś innym? Co z ideami przyświecającymi założycielom USA, twórcom ich konstytucji (z której tak są dumni)? Co z wolnością, umiłowaniem demokracji i prawami człowieka głoszonymi przez ten kraj? Czy można bezkarnie głosić te piękne idee i jednocześnie robić rzeczy tak okropne i nieludzkie wobec obywateli innego kraju?

Zdaję sobie sprawę, że wkładam kij w mrowisko ale już od dawna wydaje mi się, że świat zmierza w złym kierunku a zdecydowana większość ludzi przechodzi nad tym do porządku dziennego uparcie powtarzając, że nic takiego się nie dzieje...
Wódka to śmierć, ale polski lotnik śmierci się nie boi...

« Odpowiedź #344 dnia: Lutego 20, 2011, 12:39:46 »
jakim prawem USA i reszta "koalicji" najechały na Irak ?
Ja nie mieniałbym nic przeciwko aby np w 1945r. najechały nas chordy dzikich ludów z tzw zachodu  :002: