Panowie, nie chcem ale muszem zabrać głos. Argument w postaci pytania "co świadomość może zmienić?" jest podobne do tego, które zadaje się często młodym ludziom przy wyborze studiów: "a co ty z tego będziesz miał".
Widać, Boski Logosie, że nie chciałeś czytać wątku (czemu się z resztą nie dziwię). My tu chwilowo dyskutujemy o tym cytacie:
Zaręczam, że po obejrzeniu [podlinkowanych filmów] generalnie ludzie stają się innymi ludźmi
To jest czystej wody populizm i demagogia. Obroń tę tezę, Qrdlu, jeśli potrafisz. Obejrzałem i nie stałem się innym człowiekiem. Żona mnie poznaje, dzieci też. Jedyna zmiana to stracony czas na oglądanie tamtych wypocin. Zadaliśmy jak dotąd głuche pytanie - co się w tych ludziach zmieni? Zamiast omawiać hipotetyczną wartość nagle odrodzonej świadomości skupmy się na konkretach wypowiedzi lub uznajmy, że była ona bardzo dużą metaforą. A wtedy jako odległą metaforę i efekt naturalnego lęku przed nieznanym potraktujmy te filmy i teorie.
Z faktu, że NorbertN, czy ktokolwiek inny, nie ma sposobu na zmianę rzeczywistości, nie powinno się pisać o jałowości pewnego typu wywodów.
Tu nie chodzi o dowód na wartość świadomości, tylko tezę, że:
6 osób na planecie ma władzę absolutną nad tym co dociera do ludzkich mózgów
. LOL. Traktując to dosłownie to Forum też jest kontrolowane odgórnie?
Absolutnej władzy nad tym, co dociera do mojego mózgu nie mam nawet ja, a co dopiero ktoś, kto o moim istnieniu nie ma bladego pojęcia i nie może zmusić mnie do włączenia TV czy zakupu danego dobra. Ok, pewien wpływ na nasze życie mają duze korporacje i ludzie skupiający władzę w swoich rękach, lecz to nie jest żadne odkrycie. Twierdzenie o "pełnej kontroli" to kolejne słowa bez pokrycia pachnące Goebbelsowską propagandą. Tak, Czesio - zgodnie z tezą iż:
"Kłamstwo wielokrotnie powtarzane staje się w końcu prawdą" - jeśli odpowiednio długo ktoś będzie powtarzać, ze 911 to wewnętrzna robota to w końcu ktoś w to uwierzy. Tak samo niektórzy ludzie wierzą, że pod Smoleńskiem zainstalowano generatory mgły i potężne magnesy a ofiary dobijano strzałami. Oczywiście każdą opinię odmienną kwitują śmiechem i obrazkiem z krowami...
Ja tylko pokazuje drzwi, to czy przez nie przejdziesz czy nie to Twój wolny wybór,
[...]nie ma już alternatywy. [...] jest... nazywają ją ignorancją.
Norbert, ty nie pokazujesz drzwi. Ty opowiadasz, co jest za nimi, i że Ci po tej stronie drzwi są bezwolnymi, nieświadomymi i zdalnie sterowanymi - w końcu to nie oni a ktoś inny ma władzę nad zawartością ich mózgów. Obiecujesz, że za drzwiami "
ludzie stają się innymi ludźmi". A to już zupełnie coś innego niż: popatrzcie za drzwi i powiedzcie, co o tym myślicie. Straszysz, że są ignorantami, że są głupsi od niepełnosprawnych umysłowo, bardziej tępi od butów itp itd.
Wyobraź sobie, jest masa ludzi, którzy "poznali prawdziwą prawdę" polegającą na precyzyjnym zaplanowaniu katastrofy pod Smoleńskiem, oszukaniu odbiorników GPS, wygenerowaniu sztucznej mgły i sztucznego wiatru oraz ściągnięciu samolotu wielkim magnesem. Dodatkowo nad miejscem katastrofy ustawili satelity, które naprowadzały na samolot rakiety, spreparowali nagrania z czarnych skrzynek itd, itp. My tu wiemy, że to bzdura. Jednak ONI i tak będą wiedzieć swoje. W ich oczach jesteśmy zmanipulowanymi, bezwolnymi krowami prowadzonymi na rzeź, nieświadomymi swojej sytuacji. Oni natomiast WIEDZĄ. Wiedzą, że:
jest to tak oczywiste i bezsprzeczne, że wyraźnie dostrzegł by to nie tylko ślepy i głuchy ale nawet i głupi but mojej lewej nogi, a zrozumiał nawet niepełnosprawny umysłowo. Jak daleko zaszła machina manipulacji, że ludziom można wmówić, że czarne jest biała i na odwrót?.. w jaki sposób można jawnie kpić z ludzkiej inteligencji, ograniczać podstawowe ludzkie prawa i czerpać z tego profity? Zobaczcie.. 80 lat temu jakimi metodami Hitler zjednał sobie i podporządkował całe masy? Te metody dziś są o lata świetlne udoskonalone.. i co gorsza działają.
. Ich argumentem na to, że mgła była sztuczne jest to, że... nie ma dowodów na to, że była prawdziwa! :banan
Czy nie wyglądają w naszych oczach żałośnie ze swoimi demagogicznymi argumentami? To, że nie odbieramy im prawa do własnych "wizji świata" nie znaczy, że pozwolimy je sobie nachalnie wtłaczać i obrażać nas.
Dlatego ponownie wnioskuję o zamknięcie tego wątpliwej wartości wątku, bo nikt tu nikogo do niczego nie przekona. Przekonywanie nie polega na wysyłaniu przekazu: "uwierz w to, co mówię, albo jesteś idiotą".
Z resztą - moja wypowiedź jest wynikiem decyzji
6 osób mających na planecie władzę absolutną nad tym co dociera do waszych mózgów (skoro mają władzę absolutną, to kontrolują również tą treść i jest ona za ich zgodą i akceptacją podświadomie przekazana do waszych umysłów).
Więc skoro to przeczytaliście zostaliście już uświadomieni, że ONI patrzą i kontrolują. Więc na koniec mam dla Was przesłanie od 6 osób mających na planecie władzę absolutną nad tym co dociera do waszych mózgów:
adin... dwa... tri... cietyrie... piac... szjest.. sjem...
przenieście ten wątek do WC, tam, gdzie jego miejsce!.