Autor Wątek: Przepustnica - jak sterować ciągiem dwu silników?  (Przeczytany 1519 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Vadi

• Gość
Przepustnica - jak sterować ciągiem dwu silników?
« dnia: Lutego 21, 2010, 14:26:26 »
Witam, potrzebuje pomocy... A mianowicie mam problem z przepustnicą. Nie mogę uruchomić ciągu na dwa silniki. Daje shift+Page up i następnie alt+page up lecz zamiast ciągnąć dwa silniki ciągnie jeden... Sam + po uruchomieniu silnika też nie dodaje mocy. Proszę o wypowiedzenie się kogoś kto już gra w to trochę. Najlepiej by było jak by mi ktoś opisał start maszyny.
« Ostatnia zmiana: Lutego 21, 2010, 16:36:26 wysłana przez John Cool »

Offline PIT

• PAT
  • *
  • PAT , EKG_PIT
Odp: Przepustnica
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 21, 2010, 15:22:02 »
Na ile mogę to powiem , że brak Ci funkcji sprzężenia silników. Po uruchomieniu kilku jest dodatkowa funkcja - zobacz w sterowaniu Iłka- pozwalająca zaprzęgnąć wszystkie silniki tak,  aby sterować nimi jedną manetką gazu. Gdy tego nie zrobisz manetka gazu na joyu steruje tylko jednym pierwszym uruchomionym.
Tylko stały trening czyni Cię Mistrzem. Niech Moc będzie z Wami wirtualni lotnicy.
WSP dla Orłów. - od EKG_PIT

Offline Marceliano

• *
  • LO, DCS, FSX
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 21, 2010, 15:22:46 »
Musisz poczekać aż silnik osiągnie 70% obrotów i dopiero wtedy naciskasz + lub pojedynczo alt+page up(jeden silnik), shift+page up(drugi silnik).
Nie mógłbym żyć bez lotnictwa, bez lotów i tej jakiejś urzekającej atmosfery lotniska. Duże przestrzenie, niby spokój – a jednocześnie napięcie, które mija po zakończeniu lotów.

Vadi

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 21, 2010, 16:04:13 »
Dzięki za odpowiedź. Zrobiłem tak, że po uruchomieniu silnika nacisnąłem klawisz J(Automatyczna przepustnica) i było dobrze. Lecz ja bym wolał samemu kontrolować przepustnice, dodam jeszcze, ze gdy stoję i patrzę się w przepustnice po czym klikam + a ona tak jak by chciała do przodu ale coś ją blokuje... Mógł by mi ktoś to wyjaśnić? Może coś trzeba kliknąć żeby przepustnica się odblokowała? Proszę o odpowiedź i pozdrawiam.

John Cool

• Gość
Odp: Przepustnica - jak sterować ciągiem dwu silników?
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 21, 2010, 16:37:02 »

Schmicht

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 21, 2010, 17:51:58 »
PIT czy to na pewno właściwy dział? ;)

Vadi, czy masz do komputera podłączony jakiś kontroler, joy/pad/cokolwiek innego?

Vadi

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 21, 2010, 20:11:11 »
@up
Tak mam joystick Maverick MM603.
Dziękuje wszystkim za pomoc, teraz tylko trzeba opanować lądowanie :D