Autor Wątek: Silnik kampanii (DCE) w AF/OF - pytania, rozważania  (Przeczytany 1648 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Silnik kampanii (DCE) w AF/OF - pytania, rozważania
« dnia: Lutego 24, 2010, 12:26:21 »
Mam następujące pytanie - czy ktokolwiek posiada informacje,opracowania na poniższe tematy dotyczące falcona (AF/OF):

- Jak działa DCE (Dynamic campaing engine) w AF/OF ? Tzn. chodzi mi o to w jaki sposób "myśli", i decyduje jaką misje stworzyć. Jak rozpoznaje ,cele ,sytuacje na froncie? Generalnie mechanika działania kampanii.

Szczególnie jestem ciekawy rozdzielenia stron konfliktu w DCE, czy misjami ich oraz naszych, zarządzają dwa osobne logiczne byty wewnątrz silnika DCE ?

- Jak działa system zaopatrzenia jednostek w DCE/ kampanii czy jest jakiś wymierny wpływ niszczenia celów typu war producion?

Wstępnie przeszukuje google, ale warto też zapytać na własnym podwórku - może ktoś akurat coś będzie miał.
\___[O}====-
 /OOOOO\

Odp: Silnik kampanii (DCE) w AF/OF - pytania, rozważania
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 01, 2010, 14:00:38 »
Najwyraźniej ciężki temat tak u nas jak i na open falcon forum niewiele informacji :)

Jeżeli kogoś interesuje jak działa silnik kampanii - znalazłem trochę informacji w starym RP5 Manual. W manualu znajduje się ciekawe wytłumaczenie działania 'bombli' w F4 oraz tego jaki wpływ (bomble) mają na fps oraz celność bombardowań AI.

Nadal szukam informacji jak są rozdzielone strony konfliktu wewnątrz DCE.
\___[O}====-
 /OOOOO\