Autor Wątek: Przy uruchomieniu misji w Black Sharku nie działa klawisz Pause/Break  (Przeczytany 4305 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marceliano

• *
  • LO, DCS, FSX
Mam problem. Ładuje mi się misja. I po załadowaniu wyskakuje okienko, że press Pause to Start. Wciskam Pause, P i S i nic i to w każdej misji tak się dzieje. Nie mogę latać. Pomocy. Ustawiałem już inne przyciski za to Pause i nic.
Nie mógłbym żyć bez lotnictwa, bez lotów i tej jakiejś urzekającej atmosfery lotniska. Duże przestrzenie, niby spokój – a jednocześnie napięcie, które mija po zakończeniu lotów.

Odp: Przy uruchomieniu misji w Black Sharku nie działa klawisz Pause/Break
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 11, 2010, 17:23:32 »
A próbowałeś klawisz "Pause Break" ??

Offline Marceliano

• *
  • LO, DCS, FSX
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 11, 2010, 20:06:44 »
A próbowałeś klawisz "Pause Break" ??
Tak
Nie mógłbym żyć bez lotnictwa, bez lotów i tej jakiejś urzekającej atmosfery lotniska. Duże przestrzenie, niby spokój – a jednocześnie napięcie, które mija po zakończeniu lotów.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 12, 2010, 12:40:24 »
Dziwne... A masz może trackIR'a? Jeżeli masz, to może w jego opcjach ustawiłeś klawisze np. centrowania, włączenia precyzyjnego rozglądania lub pauzy trackIR'a pod klawisz "PauseBreak" z włączoną opcją "TRAP". "TRAP" blokuje klawisz w ten sposób, że działa on tylko pod softem track'a.

Offline Marceliano

• *
  • LO, DCS, FSX
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 12, 2010, 18:47:47 »
Nie mam TrackIR.

Konet

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 22, 2010, 10:18:12 »
Witam,  mam pewien problem gdy zainstalowałem grę DCS Black Shark i włączyłem Trening Kokpitu pisze żebym nacisnął klawisz Pause/Break, no więc naciskam ten klawisz i okienko z tym poleceniem nie znika. Jaka możne być przyczyna ?

http://yfrog.com/evbeztytuuowj

[gmod]Proszę zwracać większą uwagę na poprawną pisownię. Syr.[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Lutego 22, 2010, 10:33:09 wysłana przez Syringe »

Offline Marceliano

• *
  • LO, DCS, FSX
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 22, 2010, 15:54:21 »
Witam,  mam pewien problem gdy zainstalowałem grę DCS Black Shark i włączyłem Trening Kokpitu pisze żebym nacisnął klawisz Pause/Break, no więc naciskam ten klawisz i okienko z tym poleceniem nie znika. Jaka możne być przyczyna ?

http://yfrog.com/evbeztytuuowj

Proszę zwracać większą uwagę na poprawną pisownię. Syr.

Mam ten sam problem.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 22, 2010, 17:15:13 »
Zapytajce na oficjalnym forum w sekcji "DCS >> Problem & Bugs", bo nie widziałem wcześniej (prócz Was dwóch), by ktoś miał taki problem.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 22, 2010, 20:01:37 »
Może ALT+TAB pomoże...

Offline Marceliano

• *
  • LO, DCS, FSX
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 22, 2010, 20:14:34 »
Niestety...

Offline Marceliano

• *
  • LO, DCS, FSX
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 25, 2010, 18:12:18 »
Co ciekawe, zrobiłem reinstall ze dwa razy i nic. Coś mnie podkusiło zrobić to trzeci raz i voila działa.

« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 25, 2010, 19:09:12 »

Ja mam taki sam problem co miał Marceliano, pojawia się napis "Press Pause/Break to start" i cisza, jedyne co można zrobić to porozglądać się po kabinie:(
Czy zmieniałeś coś w ustawieniach podczas powtórnej instalacji?

Offline Marceliano

• *
  • LO, DCS, FSX
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 25, 2010, 21:53:22 »
Niee, kilka razy tylko reinstallowałem.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 25, 2010, 23:03:11 »
Spróbuj sobie przypisać klawisz na inny. Poszukaj w ustawieniach w DCS czy to możliwe.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 26, 2010, 01:00:43 »
Spróbuj sobie przypisać klawisz na inny. Poszukaj w ustawieniach w DCS czy to możliwe.

To działa już latam  :banan