Autor Wątek: 13 WELT w mediach  (Przeczytany 13788 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Qba

• VFA-313
  • *
Odp: 13 WELT w mediach.
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 08, 2010, 18:46:25 »
http://www.maverick.webd.pl/kawaczyherbata.wmv    <=== Prawy klik i zapisz.

Moja skromność nie pozwoliła na wrzucanie na YT. Któryś z moderatorów może przeniesie ten link wyżej. Credit dla Flankera za zgranie. Enjoy.
« Ostatnia zmiana: Marca 08, 2010, 19:25:42 wysłana przez Syringe »

Virtual Strike Fighter Squadron 313

"Failure to remove TrackIR prior to ejection may cause injury. If unable to remove TrackIR, a proper ejection body position (head back against the seat headrest) reduces the chance of injury from the TrackIR."

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 08, 2010, 19:30:18 »
Całkiem fajne  :001: Szkoda że to tylko 4 minuty...  :006:

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Marca 08, 2010, 19:35:01 »
Przed chwilą obejrzałem i gratuluję Qba, wypadło naprawdę pr0  :001:

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 08, 2010, 19:50:39 »
...z Panem Jakubem Wojtasem...  :020:  Gościu na dzień dobry przekręcił nazwisko naszego Dowódcy - to skandal  :karpik

Qba super wyszło. Respect. S!
F-16C Block50 driver...

Offline Carolus

• 13 WELT
  • *
  • 13 WELT Pilot
    • 13 Wirtualna Eskadra Lotnictwa Taktycznego.
« Odpowiedź #19 dnia: Marca 08, 2010, 20:04:49 »
...z Panem Jakubem Wojtasem...  :020:  Gościu na dzień dobry przekręcił nazwisko naszego Dowódcy - to skandal  :karpik
Rozstrzelać. Wrzuć pan, panie rzeczniku 13 WELT na YT  :023:

« Odpowiedź #20 dnia: Marca 09, 2010, 02:05:56 »
Gratulacje, pani redaktor była wyraznie pod wrażeniem i wyglądała na chętną do nauki latania :021:

« Odpowiedź #21 dnia: Marca 09, 2010, 08:58:10 »
Noo gratulacje! Wyszło naprawdę spoko :)

« Odpowiedź #22 dnia: Marca 09, 2010, 11:36:30 »
Quba - tak zapytam, ta 'laska' w różowym czymś ... wylądowała czy dała sobie spokój ? Tekst, 'tu jest gaz i hamulec?' mię zabił.

Jeżeli to jest typowy poziom wiedzy tzw. masy nie interesującej się lotnictwem (a 'laska' musi być w miarę inteligentna by pracować w tv), to ja jestem w szoku....
\___[O}====-
 /OOOOO\

« Odpowiedź #23 dnia: Marca 09, 2010, 11:44:16 »
A czegoś ty się spodziewał? Przecież nie każdy musi wiedzieć o wszystkim i się na wszystkim znać. Ja byłbym niemalże zupełnym laikiem np. jeśli chodzi o marynarkę. A powiedz mi - jaki jest Twój poziom wiedzy na temat choćby sportów motorowych? :) To przykład - nie znam Cię, nic do Ciebie nie mam, ale nie lubię jak się ludzi generalizuje. Ona ma swój zawód i zainteresowania, Ty masz swój. Nie ma co się załamywać. ;)

Poza tym materiał bardzo fajny, według mnie świetnie wypadliście w oczach porannych żłopaczy kawy. Tak trzymać!

« Odpowiedź #24 dnia: Marca 09, 2010, 12:04:25 »
Też na początku odebrałem to 'na wesoło', ale jest dokładnie tak jak Miodek pisze. Inteligencja nie ma tu nic do rzeczy - wiedza więcej, a zakres jej wiedzy nie obejmuje raczej wiele rzeczy związanych z lotnictwem (bynajmniej tak wnioskuję), ale nie o to chodzi. Większość wspomnianych żlopaczy kawy też nie ma pojęcia czy to gaz, hamulec.

Najważniejsze z tego, że po spotkaniu z Qbą i X52Pro jej doświadczenie w zakresie 'machania wajchą' wzrosło na bank :)

Przypomniał mi się jeden z ostatnich odcinków Milionerów.
Hubert: Jakiego rodzaju samolotem jest Hercules niedawno zakupiony od Amerykanów?
a) bojowym (lub myśliwskim - nie pamiętam),
b) transportowym,
c) rozpoznawczym,
d) szturmowym.

I co? Koleś dzwoni do 'przyjaciela'... Nieinteligentny? Pytanie było za 75 tys. PLN więc trochę się musiał wysilić aby dojśc do pytania, na które 96% użytkowników tego forum odpowiedziałoby z zamkniętymi oczami podczas snu bo grubej imprezie :) 3% to Ci których by się nie dało obudzić - może nawet ja  :118:

Offline JankeS

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: Marca 09, 2010, 12:56:13 »
To coś w różowym w/g mnie zasłużyło tylko na jeden tekst:

"Ola zaraz strzele Ci gola..."   :020:

A jak wiadomo gol strzelony na wyjeździe liczy się podwójnie  :banan   :004:
F-16C Block50 driver...

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #26 dnia: Marca 09, 2010, 16:47:44 »
Quba - tak zapytam, ta 'laska' w różowym czymś ... wylądowała czy dała sobie spokój ? Tekst, 'tu jest gaz i hamulec?' mię zabił.

Jeżeli to jest typowy poziom wiedzy tzw. masy nie interesującej się lotnictwem (a 'laska' musi być w miarę inteligentna by pracować w tv), to ja jestem w szoku....

Rozbiła się. :P

« Odpowiedź #27 dnia: Marca 09, 2010, 18:13:41 »
Ona jest ładna i reszta się nie liczy :D
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

« Odpowiedź #28 dnia: Marca 09, 2010, 21:25:12 »
A powiedz mi - jaki jest Twój poziom wiedzy na temat choćby sportów motorowych? :) To przykład - nie znam Cię, nic do Ciebie nie mam, ale nie lubię jak się ludzi generalizuje. Ona ma swój zawód i zainteresowania, Ty masz swój. Nie ma co się załamywać. ;)

Poza tym materiał bardzo fajny, według mnie świetnie wypadliście w oczach porannych żłopaczy kawy. Tak trzymać!

Zły przykład zupełnie nie trafiłeś, generalnie pojęcie zbieżność / negatyw / damper nie są mi obce.
Oczywiście każdy ma swoje zainteresowania i każdego można z czegoś zagiąć - tutaj się zgadzam zupełnie.

A czegoś ty się spodziewał? Przecież nie każdy musi wiedzieć o wszystkim i się na wszystkim znać. Ja byłbym niemalże zupełnym laikiem np. jeśli chodzi o marynarkę.

Nie chcę brzmieć zaczepnie ale stwierdzenie 'czy tu jest gaz i hamulec' w stosunku do samolotu, jest jak zapytanie się czy w motorówce jest 'ręczny, bo może odpłynąć'. W tym przypadku nie chodzi o wiedzę, a logiczne myślenie, jestem w powietrzu to jak mam hamować, zaprzeć się nogami? Jestem na łodzi to tylko kotwica pomoże bo wody się nie uczepie. Rozumiesz do  czego dążę ?

Ale ok napisałem to trochę na gorąco, po zobaczeniu materiału

A pytanie z herkulesem to bardzo zły przykład - tu chodzi konkretnie o wiedzę/nazwę.

\___[O}====-
 /OOOOO\

Offline bip3r

• *
  • 13 WELT
    • www.13welt.pl
« Odpowiedź #29 dnia: Marca 09, 2010, 21:46:58 »
Szczerze mówiąc, ot gdy oglądałem program i Ola z Qbą podeszli do laptoka, to czekałem kiedy tylko Qba podejdzie do niej od tyłu i złapie za rączki, żeby pokazać jak się pilotuje F-16 ;)

Poza a'la "Sprośny trener golfa":

:D
"Jestem Polak, a Polak to wariat, a wariat to lepszy gość." K.I. Gałczyński

13WELT YouTube Channel