Autor Wątek: Realne dźwięki ATC  (Przeczytany 4116 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Realne dźwięki ATC
« dnia: Marca 13, 2010, 21:13:02 »
Jest jakiś program, który podkłada dźwięki poleceń"Take off" itp., bo te z FSX to troszkę wkurzają, gadają jak na dworcu PKS. Tu jest przykład, nie wiem jak on to zrobił, ale chciałbym tak mieć:) Z góry dzięki!!!
http://www.youtube.com/watch?v=vK3fDTgli6Y

Odp: Realne dźwięki ATC
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 13, 2010, 23:00:47 »
Sa pewne programy ale tego nie uzyskasz.Mozesz uzyskac podobny efekt.
Wszystkie tutaj dzwieki robione byly poprzez firme tego uzytkownika ktora masz podana w linku na youtubie.
Sa to prawdziwe dzwieki dodane do fsx (a raczej tego filmu) poprzez edycje w Adobe After Effects.
Taka odpowiedz otrzymalem od samego tworcy tego wideo.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 14, 2010, 10:24:19 »
Pamietam, że program Pax 2004 (X) dodaje dzwieki ATC ale zewnetrzne (zatem nie maja wiele wspolnego z tym co robimy), bardziej chodzi o to ze eter jest zajety :) ale fajny to dawalo klimat, nie powiem. Uzywałem wlasnie z Passengers 2004.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #3 dnia: Marca 14, 2010, 11:39:04 »
Jesli chcesz naprawde zmienic ATC w fsx to ja polecam.
FSPassenger-dla dzwiekow wewnetrznych w samolocie,obslugi,stewardess itp.
FDC Live Cockpit-dla dzwiekow w kabinie jako CO-pilota,pomocy przy locie itp.(nie dziala ze wszystkimi samolotami ale jak sie ma checi to mozna samemu zrobic)
Radar Contact-Dzwieki ATC.Calkowita zmiana na lepsze.Dodatko mozna z avsim.com pobrac pakiet dla tego programu ktory zmienia dzwieki nad anglia na jeszcze lepsze.
Ogolnie program super sprawa.
I ostatnim ale sadze ze nic wspolnego nie ma z symulatorem bo jak napisal YOYO " bardziej chodzi o to ze eter jest zajety " moze byc CIELOSIM - LIVE CHATTER.
Wymagane jest stale podlaczenie do neta.
Ja uzywam 3 pierwszych i jest super.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #4 dnia: Marca 14, 2010, 15:33:58 »
Dzięki:)

« Odpowiedź #5 dnia: Marca 14, 2010, 16:26:14 »
bardziej chodzi o to ze eter jest zajety :) ale fajny to dawalo klimat, nie powiem.
Ja często podczas lotów włączałem tą stronę: http://www.liveatc.net/
Jest tam EPWA i EPKK.
Klimat fajny zwłaszcza, że wszystko live :).

« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 02, 2010, 15:12:28 »
Witam,
 czy ktoś próbował ten program?
http://www.superatc.com/
   Pytam z czystej ciekawości.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #7 dnia: Października 16, 2016, 14:24:38 »
Panowie,
a korzystacie z jakiegoś dodatkowego free/płatnego ATC dla FSX/P3D?
Niby jest ten programik Pro ATC X ( http://www.pointsoftware.de/proatcx_e/index.html ) ale sam nie wiem czy on nie za skomplikowany pod latanie głównie na GA (VFR) + military.
Pod linery pewnie wybór najlepszy.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #8 dnia: Października 16, 2016, 20:13:05 »
Z Pro ATC X nie polatamy sobie VFR, jest on tylko do latania IFR.
i5 6600K @ 4.4GHz, AsRock Z170 Gaming K4, CM Fortis 3, 2x8GB DDR 4 Corsair Vengeance LPX 3200MHz, Gainward Phoenix 1080 GS 8GB, XFX TS Core 550W, Crucial BX200 SSD 240GB, Crucial MX300 SSD 275GB, Seagate Barracuda 1TB, Win 10 x64 Pro

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #9 dnia: Października 16, 2016, 21:29:43 »
Z Pro ATC X nie polatamy sobie VFR, jest on tylko do latania IFR.

Sama VFR'ka nie potrzebuje jakiegoś rozbudowanego ATC (bardziej chodzi o pozwolenia, kwestie podejścia itp. sami wiecie), bardziej chodzi by działały wszystkie lotniska + był lepszy eter. Tutaj podstawowe pytanie, czy ten Pro ATC X zapełnia obsługę na wszystkich lotniskach (również tych mniejszych) w kwestii lądowań/startów/taxi itp. bo jak nie to faktycznie nie ma o czym mówić.

www.yoyosims.pl

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #10 dnia: Października 17, 2016, 08:52:48 »
Yoyo - tak jak napisal West ProAtc nie obsluguje VFR tylko IFR wiec z malych lotnisk sobie nie polatasz. Do VFR polecam VOX ATC (oczywiscie IFR rowniez obsluguje) ktory rowniez jest bardzo dobrym programem ATC. W tej chwili mozesz z ich strony sciagnac sobie wersje beta pod P3D v3 I przetestowac za darmo. Aha w przeciwienstwie do PROATC, tutaj musisz wypowiadac dane snetencje. Fajne jest to, ze to co masz powiedziec wyswietlane jest na ekranie jak I to ze program rewelacyjnie rozpoznaje to co mowisz. Ja uzywam obu tych programow naprzemiennie.

http://voxatc.com/Home.aspx/Beta
System: Intel Core I-7 7700K CPU @ 4.8GHz, Corsair H100i v2, EVGA Z270 FTW-K, Kingston HyperX Fury Black 16GB PC 21300, EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 , Windows 10 64 bit

Prepar 3D v4 / X-Plane 11

Offline rafgath

• *
  • Lok'tar Ogar
« Odpowiedź #11 dnia: Października 17, 2016, 09:15:45 »
Skonczyl mi sie czas edycji. Jest jeszcze cos takiego jak Pilot2ATC ale nigdy tego nie uzywalem, wiec musisz sie zdac na opinie innych uzytkownikow. Mi sie wydaje z lekka przekombinowany.
System: Intel Core I-7 7700K CPU @ 4.8GHz, Corsair H100i v2, EVGA Z270 FTW-K, Kingston HyperX Fury Black 16GB PC 21300, EVGA GeForce GTX 1080 FTW GAMING ACX 3.0 , Windows 10 64 bit

Prepar 3D v4 / X-Plane 11