Autor Wątek: War over Poland v.0.1 dla Rise of Flight  (Przeczytany 4093 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
War over Poland v.0.1 dla Rise of Flight
« dnia: Marca 15, 2010, 21:23:08 »
Baczność,

1.Pułk Lotniczy ma zaszczyt zaprezentować kolejną odsłonę wojny polsko-bolszewickiej. Tym razem padło na RoF ;)

Jest to jedynie zajawka czegoś co może kiedyś ujrzy światło dzienne, ale z braku narzędzi do tworzenia nie może być na razie dalej rozwijane, o ile panowie z NeoQB wydadzą zestaw narzędzi do tworzenia. Paczka zawiera sześć scenariuszy dedykowanych walkom powietrznym w rejonie Borysowa i Bobrujska we wschodniej Białorusi.
Z jednej strony występują: 10, 12 i 14 Eskadra Wywiadowcza oraz 13 i 19 Eskadra Myśliwska, a z drugiej strony 1 i 10 Istrebitelnyi Otriad.
Misje przeznaczone są do trybu multiplayer. Zadania to m.in.: osłona bombowców, ataki na cele naziemne (ciężarówki, innym razem okręty rzeczne na Berezynie), odnalezienie zestrzelonego samolotu, a następnie wylądowanie i zabranie z niego dokumentów oraz atak na konwój, w którym przemieszcza się sowiecki generał. Z braku maszyn całość wygląda tak:

Polacy:
SPAD 13.C1 - zamiast SPAD 7.C1
Albatros D.Va - zamiast Albatrosa D.III (Oeffag)
DFW C.V
Breguet 14.B2

Sowieci:
SPAD 13.C1 - zamiast SPAD 7.C1
Nieuport 17.C1 - zamiast Nieuport 24.C1 (choć siedemnastki były również w użyciu, jednak raczej w jednostkach rozpoznawczych)

A teraz malowania... W paczce dostępnych jest łącznie 25 skórek dla samolotów: Albatros D.Va (default, 2x MDLot), DFW C.V (2x 12.EW, 14.EW, default), Fokker D.VII (13.EM, 3x15.EM), Fokker D.VIII (2x 7.EM, default), Sopwith Camel (Murray, 7.EM), Sopwith Dolphin (default, 1.Eskadra Zaporoska z armii gen. Pawlenki), SPAD 13.C1 (7.EM, polski default, sowiecki default), S.E.5a (7.EM, sowiecki), Breguet 14.B2 (2x 66.Bre/4.EW, default) ...trochę tego jest. W paczce dostajecie pdf z miniaturkami i dalszym opisem. Wybaczcie, że jest po angielsku, czyli w wersji eksportowej. Ewentualnie, zajrzyjcie na nasze forum, pod tym adresem. W tym temacie zamieszczaliśmy obrazki z malowaniami: http://www.1pl.boo.pl/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=672

Instalacja

Pobieramy wersję HQ (tekstury 2048x2048), lub LQ (tekstury 1024x1024)

http://1pl.boo.pl/Download/WoP1920_RoF_v01_HQ.7z
http://1pl.boo.pl/Download/WoP1920_RoF_v01_LQ.7z

Znajdujący się w środku katalog DATA kopiujemy do głównego katalogu RoF i nadpisujemy zawartość.
Malowania, w oparciu o dostępne templaty wykonali Lucas i Rahonavis. Scenariusze są autorstwa Fatmana.

Miłej zabawy i proszę o komentarze. Może to trochę rozrusza nam temat RoF :)

PS: Polecam się pobawić skinami w trybie "MODS ON" i quick mission builder. Ewentualnie, niech ktoś zahostuje scenariusze. Obowiązkowo Mods ON, Subtitles ON i bez "Global statistics" w ustawieniach serwera.
« Ostatnia zmiana: Marca 15, 2010, 21:29:52 wysłana przez lucas »

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: War over Poland v.0.1 dla Rise of Flight
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 15, 2010, 21:39:06 »
SCREENY :D !!!

Ale tak na poważnie super sprawa! THX  :banan
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 16, 2010, 10:35:30 »
Hej,

Dzięki za odpowiedź. Mam nadzieję, że się ta paczka spodoba. Fajnie się z nią lata w misje stworzone w QMB. Scenariusze są na tyle "lekkie", że można jest samemu postawić na komputerze. Brakujących graczy zastępuje AI, stąd dla 3-4 osób jest niezła rozrywka.

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #3 dnia: Marca 16, 2010, 15:38:41 »
Witam!
Właśnie zassałem, zainstalowałem i odpaliłem pierwszą misję. Rozglądam się z kabiny Spada na stojące obok DFW i inne Spady i jakaż przyjemna dla oka odmiana - wszystkie mają białoczerwone szachownice. Niby niechcący nacisnąłem klawisze Ctrl+F2 i widzę startujące sowieckie Nieuporty17 z "krasnymi zwiezdami na kryłach". Przerwałem misję i wyszedłem z gry bo obowiązki wzywają, ale wieczorkiem na spokojnie polecę na Kresy. Może uda się wypatrzeć i ostrzelać zagon Konamii Budionnego.
Dzięki wielkie za "paczuszkę".
Lance do boju, szable w dłoń Bolszewika goń,goń,goń.

« Odpowiedź #4 dnia: Marca 22, 2010, 00:18:36 »
Nie wiem jak dla Państwa, ale dla mnie bomba! :)
Zawsze uważałem, że wątki bez zdjęć się nie liczą więc chociaż jedno:

Offline raugust

• *
  • Anytime, Baby...!
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 24, 2010, 21:46:21 »
Lukas, świetna robota  :karpik Na razie kiepsko z czasem żeby przetestować a i mój stary kompik kiepsko RoF'a ciągnie ale poogladałem obrazki w temacie na forum 1PL i rewelacja. Mam tylko pytanko: Jak to było z barwami płata Fokkera D.VIII czy nie powinien być przypadkiem dwukolorowy? Mój modelik Eduarda czeka już od dłuższego czasu na sklejenie i jak trochę sie rozglądałem w temacie to są dwie teorie nt malowania płata tego Fokkera. Udało Ci się coś konkretnego ustalić w tej kwestii?
http://img525.imageshack.us/img525/6027/su7attackfv3.gif

"...a jeśli z Nas ktoś padnie wśród szaleńczych jazd, czerwieńszy będzie kwadrat, nasz lotniczy znak..."

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 25, 2010, 15:06:19 »
Z Fokkerem D.VIII i jego malowaniem to sprawa jest dosyć złożona. Przyjmijmy, że wybrałem malowanie "bezpieczne", takie jakie jest publikowane od lat. Jednak jakieś 2-3 lata temu, na forum theaerodrome.com Dan San-Abott, fachowiec jeżeli chodzi o sprawy lotnictwa 1 wojny opublikował materiał o tym, że fokkery miały prawdopodobnie malowane smugi ("strokes") na płatach - brąz i zieleń na górze, a błękit i pruska purpura na spodzie. Do tego 4-kolorowe lozenge na kadłubie.
Dzięki za miłe słowa. Fajnie, że się podoba :)

« Odpowiedź #7 dnia: Marca 27, 2010, 21:35:30 »

Przed chwilą wchodzę sobie na multi w trybie mods on , i co widzę 1PL lata , może potrzebujecie online Ruskich ?
Jakby co to ja się piszę na loty.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 28, 2010, 14:08:27 »
Rozgrywaliśmy między sobą mini-evencik. Za dwa tygodnie zagramy chyba kolejny. Dam stosowne info, jakby co.