Wiele razy myślałem o czymś takim - chodzi mi o wielomodułowe rozwiązanie z płytą-matką
Wiem,że znasz FalconaAF.Ja mam to rozwiązane w następujący sposób.ICP jest sterowane z sterownika o nazwie MJoy,który jest podłączony do pc przez USB.Ten sterownik steruje także HSI.Są to bardzo krótkie połączenia.
Left Aux Console jest sterowany przez inny sterownik także MJoy.
Left Console jest sterowany przez karty OpenCockpits.Tutaj filozofia jest następująca:płyta komunikująca się z pc do której można podłączyć 4 płyty Master.Do każdej Master można podłączyć inne karty w zależności od potrzeb np.karta Display itd.Jest to konfiguracja modułowa z różnymi opcjami.
Right Aux Console jest sterowane przez inny sterownik SimOUT,który zaprojektował Codeking z naszego forum.
Right Console będzie sterowane przez sterownik Damosa,który jest w fazie końcowej projektowania (soft).
MJoye maja swój soft SVMapper,SimOUT pracuje z softem napisanym przez Codeking HSC.Damos tworzy swój soft.Karty OC pracują z SIOC.
Jak widzisz projekt jest dosyć rozbudowany.
Zapomniałem o jeszcze jednym rozwiązaniu hardware tzn.sterownik Skalarki,który także pracuje z córkami i jest widziany przez HSC Codeking.
Jak widzisz jest na naszym forum paru zapaleńców i są już efekty ich pracy.To co robi Damos, Codeking i Skalarki jest bardzo profesjonalne i porównywalne z rozwiązaniami z viperpits.Hardware nie jest problemem problemem jest soft i tutaj są potrzebni doświadczeni programiści znający także uP.