Autor Wątek: Na widoku zewnętrznym otwierają się klapy w pozycji do lądowania.  (Przeczytany 3201 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam

Mam taki problem (skoro piszesz posta to już wiemy, że masz problem, zresztą w temacie o tym też wspomniałeś). Gram na modzie zbiorczym  UI 1.2 AAA. Gdy przeskakuję widokiem na inny samolot albo nawet biorę swój samolot tylko widok z przelotu, wysówaja wysuwają mi się klapy do (w pozycji) londowania lądowania. Nie mam (włączonego) autopilota, klawisze nie mają przypisanych dwóch funkcji).

Wie ktoś o co tu chodzi ?

[admin]Pozwoliłem sobie dokonać korekty, bo strasznie po oczach dawało. Mazak.[/admin]
« Ostatnia zmiana: Maja 31, 2010, 20:38:48 wysłana przez KosiMazaki »

Offline Redspider

• *
  • Pure evil....ZŁOOOOO !
Odp: problem z klapami
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 31, 2010, 15:51:39 »
Ja nawet nie wiem co dokładnie napisałeś.
NA PLASTERKI !!!

Geniusz może mieć swoje ograniczenia, ale głupota nie jest tak upośledzona

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 31, 2010, 16:00:45 »
Tutaj masz tutorial, powinien pomóc.

http://wysylkowa.pl/ks723048.html
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

« Odpowiedź #3 dnia: Maja 31, 2010, 16:04:46 »
Bralczyk i Miodek  :004: widzę na pokładzie , spieszyłem się i napisałem z błędami  to co wie ktoś co to może być ? czy to forum polonistyczne jest a ja oblałem dyktando

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 31, 2010, 16:27:23 »
Rozwieję Twoje wątpliwości wrathh.
To jest forum polonistyczne. To, że ma w tytule słowa "Symulatorów" i "Lotniczych" to tylko zmyła.
A Ty własnie oblałeś dyktando.

Szczerze ??
Przeczytaj do ku##y nędzy to co napisałes w pierwszym poście i spróbuj się przez chwilę zastanowić czy to ma jakikolwiek sens ...
Napisz konkretnie (rzeczowo opisując problem, bez błędów) o co prosisz, a na pewno dostaniesz odpowiedz.
Tylko proszę ... nie tłumacz się, że pisałes z komórki, palmtopa, kompa kolegi z Bangladeszu, spieszyłeś się, jesteś dyslektykiem, dysortografem itp, itd ... chociaż po krótkim zastanowieniu ... może się trochę potłumacz :-P

Ramm.

Dla Adminów.
Sorki, ale ręce mi opadły i po prostu musiałem.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

Online Ranwers

• *
  • Wizzard
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 31, 2010, 16:36:22 »
Rozwieję Twoje wątpliwości wrathh.
To jest forum polonistyczne. To, że ma w tytule słowa "Symulatorów" i "Lotniczych" to tylko zmyła.
A Ty własnie oblałeś dyktando.

Normalnie hit tygodnia !
hyba sofie f sik fpisze
« Ostatnia zmiana: Maja 31, 2010, 16:43:51 wysłana przez Ranwers »
.       __!__
.____o(''''')o____.
          " " "
Forum to miejsce spotkań ludzi, którzy mają "zryty palnik" w pewnych kwestiach i do tego dobrze im z tym

Offline PIT

• PAT
  • *
  • PAT , EKG_PIT
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 31, 2010, 16:56:58 »
Ale ubaw , głęboko rechotałem się nad tym tekstem.
"Polacy nie gęsi i swój język znają".
A propos , zawsze można skorzystać z klawisza " Sprawdź ortografię '.
 Szkoda , że nie ma takiego na stylistykę , interpunkcję itd..
Tylko stały trening czyni Cię Mistrzem. Niech Moc będzie z Wami wirtualni lotnicy.
WSP dla Orłów. - od EKG_PIT

« Odpowiedź #7 dnia: Maja 31, 2010, 17:04:45 »
no to napisze rzeczowo  :002:
a więc mam patch zbiorczy od AAA 1,2 , i teraz jest taki myk że gdy zmieniam widok podczas lotu np na widok przelotowy  "samolot sam sobie wysuwa" klapy , ja naciskam żeby je chował a ten znów je wysuwa , powiem szczerze że to wnerwia bo podczas walki również to się dzieje , mam nadzieje że zrozumiale napisane jest
aha jeszcze jedna sprawa czy ktoś mugłby mi wyjasnić jak to jest z tymi modami , tzn co to HSFX , SAS , UP , i o co chodzi z Buttons , pytam się o to pod kątem dogrywania nowych samolotów bo ja mam zmordowaną grę od zbiorczym modem AAA 1,2
« Ostatnia zmiana: Maja 31, 2010, 17:10:09 wysłana przez wrathh »

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 31, 2010, 18:37:51 »
no to napisze rzeczowo  :002:
a więc mam patch zbiorczy od AAA 1,2 , i teraz jest taki myk że gdy zmieniam widok podczas lotu np na widok przelotowy  "samolot sam sobie wysuwa" klapy , ja naciskam żeby je chował a ten znów je wysuwa , powiem szczerze że to wnerwia bo podczas walki również to się dzieje , mam nadzieje że zrozumiale napisane jest
aha jeszcze jedna sprawa czy ktoś mugłby mi wyjasnić jak to jest z tymi modami , tzn co to HSFX , SAS , UP , i o co chodzi z Buttons , pytam się o to pod kątem dogrywania nowych samolotów bo ja mam zmordowaną grę od zbiorczym modem AAA 1,2

Nie można było tak od razu ?
To chyba nie było zbyt trudne, prawda ?

Odnośnie klap.
1. W sekcji "Hardware Setup" (w samej grze) znajdz zakładkę "Input", następnie kliknij "Hotas Control".
Wyswietli Ci się ekran z rzeczami bezpośredno podpiętymi do joy'a - zobacz co masz w sekcji "Flaps". Powinno być puste miejsce.
Pamietaj o jednej rzeczy.
Klapy możesz ustawić w dwóch miejscach w grze.
Jedno to standartowe:  dwa odzielne klawisze "Flaps Up" i "Flaps Down"
Drugie to jest to o którym napisałem wczesniej. Pozwala na "płynną" zmianę kąta wychylenia klap i jest z reguły podpiete pod którąś z osi joya.
Poprostu sprawdz czy nie podpiąłes jej przez przypadek.
Czasami tak jest jak się używa:
1. "skoplikowanych" joyów w rodzaju X52 czy X45 z masą przeróżnych "osi" i "buttonów"
2. drugiego kontrolera popiętego do kompa. To nie musi być joy, może być jakiś pad.

Oczywiście to jest tylko jedna z możliwych przyczyn. Może ktoś Ci podpowie coś innego.

Ramm.

ps.
Ahhhh ...
Jeszcze jedna sprawa.
Odkryłeś już, że na tym forum siedzą sami poloniści, którzy czasem, ot tak, przez przypadek lubią pogadać o lotnictwie ....
Z mojego skromnego doświadczenia wiem jakże ważne jest stosowanie w dyskusji znaków interpunkcyjnych, jak również rozpoczynanie zdania z wielkiej litery.
Wybacz, że nie zwróciłem Ci uwagi zaraz po twoim "poprawnym" poście, ale moje zdumienie i radość z tego, że "jednak można" - zupełnie odjeła mi zdolność logicznego myślenia. Więc teraz , po krótkim zastanowieniu i ochłonięciu - proszę Cie bardzo -zwróc na to uwagę.

Z poważaniem
Rammjager.
« Ostatnia zmiana: Maja 31, 2010, 18:46:49 wysłana przez Rammjager »
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #9 dnia: Maja 31, 2010, 19:00:18 »
Rammjager , dzięki wielkie pomogło  :002: miałem coś z joya przypisane do klap i to dlatego , jako  że zmieniałem joya nie zwróciłem uwagi , jeszcze raz dziękuje , prosił bym jeszcze o wyjaśnienie drugiej części pytania tj odnośnie modów

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 31, 2010, 20:08:32 »
UP - Ultra Pack
HSFX - History SFX

W tej chwili, według mnie, najbardziej opłaca się instalować UP w wersji 2.01. Można w nim w łatwy sposób (przez program z interfejsem) aktywować mody, można też włączyć "tryb" HSFX i czystą wersję 4.09m. Z modami SAS nie miałem do czynienia, tak samo jak z plikami Buttons, dodawaniem nowych samolotów do UP czy... grą offline (od początku przygody z IŁem latam online). Tutaj, na stronie mojego dywizjonu, znajdziesz przygotowanie do instalacji UP a także linki. UP najlepiej ściągać z torrenta - można zawsze zastopować, zostawić na noc i nie bawić się w ściąganie kolejnych części, przez torrenty rzadziej też zdarzają się błędy.