Autor Wątek: Instrukcja stawiania serwera LockOn w programie Hamachi  (Przeczytany 1371 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Instrukcja stawiania serwera LockOn w programie Hamachi
« dnia: Czerwca 08, 2010, 17:54:51 »
Postanowiłem napisać dokładną instrukcję jak postawić serwer dla LockOn'a w sieci Hamachi. Więc zaczynamy ;)

Stawianie serwera:

1. Ściągnij i zainstaluj Hamachi v.2. Link: http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/p2p/Hamachi.html

2. Twoim oczom ukaże się coś takiego:

Przejdziesz krótkie logowanie i otrzymasz swój własny numer ID. Następnie naciśnij Power ;)

3. Wybierz Sieć/Utwórz nową sieć tak jak na poniższym ScreenShot'cie:

4. Następnie wpisz nazwę dla serwera oraz hasło (na ScreenShot'cie są dane mojego serwera - pisać na PW jak chce ktoś pograć):

Gratulacje, stworzyłeś właśnie serwer  :karpik

5. Włącz grę ,wejdź w "Gra Online"(zależnie od wersji spolszczenia), następnie wybierz Internet lub LAN, ustaw się jako Host, rozwiń listę IP i wybierz swój ID Hamachi po czym wystartuj z serwem :)

Dalej każdy powinien sobie poradzić ;) Powodzenia :020:
« Ostatnia zmiana: Czerwca 08, 2010, 22:02:15 wysłana przez John Cool »

John Cool

• Gość
Odp: Instrukcja stawiania serwera LockOn w programie Hamachi
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 08, 2010, 22:04:24 »
Twoje obrazki wojtek333314 poprawiłem, następnym razem albo między znaczniki [img] wstaw link bezpośredni z imageshack, ewentualnie wklej miniaturę jeśli obrazek jest zbyt duży.

Poza tym popracuj nad staranną pisownią, ostatni raz poprawiam Twój post pod tym kątem.

Troghv

• Gość
Odp: Instrukcja stawiania serwera LockOn w programie Hamachi
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 09, 2010, 10:12:57 »
Warto pamiętać o wyłączeniu firewall'a, lub dodaniu reguły do niego.
Dodam jeszcze taką ciekawostkę. Jeżeli masz FC2 aktywowany podczas pracy sieci hamachi, to jak ją wyłączysz w panelu sterowania, FC2 będzie wołało o aktywację (i na odwrót jeżeli masz wyłączoną sieć ham...). Tyczy się tak samo sieci tunngle oraz innych kart sieciowych.