Autor Wątek: Samolot dla FSX:PZL-104 WILGA  (Przeczytany 76917 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Samolot dla FSX:PZL-104 WILGA
« Odpowiedź #45 dnia: Listopada 04, 2010, 08:06:58 »
Zaczyna wyglądać "bombowo" ;). Przpatrzę się wieczorkiem, chociaż nie jestem specem od Wilgi, screeny poszły też na SOH, więc dam Ci znać jak coś. Pytanie tylko, nie da się zaokraglić bardziej kół głównych fakt, że teraz jest białe na czarnym co dodatkowo podkresla załamania, może z teksturą bedzie lepiej.
« Ostatnia zmiana: Listopada 04, 2010, 08:12:13 wysłana przez YoYo »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #46 dnia: Listopada 04, 2010, 11:38:41 »
Kolka juz poprawione maja 2 razy wiecej katow wiec wygladaja lepiej.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: Listopada 04, 2010, 14:00:24 »
1. Na sterze wysokości brakuje klapki trymera.
2. Dalej mam zastrzeżenia do śmigła, nie wiem może niech się wypowie jakaś inna osoba, ale o co mi biega:
http://www.mosquitohammock.com/images/picWilgaMosquitoHammockTwin.jpg
Krawędź natarcia jest bliska prostej, zaś spływ jest już krzywą. Jak na moje oko, to to śmigło nadal jest zbyt wąskie do swojej grubości. Zobacz jaki ma profil jakieś 30-40 cm od piasty. Niemal szabla już jest ;)
http://www.thaiflyingclub.com/images/linkWilga/picWilgaLogoLeftNose.JPG
http://www.thaiflyingclub.com/images/linkWilga/picWilgaLogoRightNose.JPG
http://www.thaiflyingclub.com/images/linkWilga/picWilgaLogoLeft.JPG
Na ostatnim foto ładnie widać skręcenie.

Pozdr.

« Odpowiedź #48 dnia: Listopada 05, 2010, 14:02:06 »
Flanker wiec trymer dodalismy a smiglo zostalo poprawione.Sadze ze jest juz ok bo z fotek co sa aktualnie na necie trudno dokladnie uchwycic profil smigla.
Takiego smigla ja osobiscie jeszcze nie widzialem.

Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline Flanker

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: Listopada 06, 2010, 10:38:21 »
Myślę że jest ok :) Zdaję sobie sprawę jak trudno może być wymodelować śmigło.

Pozdrawiam.

« Odpowiedź #50 dnia: Listopada 06, 2010, 11:49:09 »
To znaczy ciezko uchwycic profil tego smigla.Jak boga kocham to takiego smigla jeszcze nie widzialem.Trzeba by miec jakies dobre printy.Jak bedzie tekstura to jeszcze lepiej to bedzie widac bo w max to swiatlo wiele niepokazuje.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #51 dnia: Listopada 06, 2010, 12:23:27 »
Widzę, że kółecza już tez poprawione.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #52 dnia: Listopada 07, 2010, 12:58:54 »
Witam Wszystkich :icon_biggrin:

Na pierwszy rzut oka w kabinie brakuje dźwigni przepustnicy i regulacji skoku śmigła dla pilota, po lewej stronie kabiny.
Chyba, że już poprawione, to sorki.

« Odpowiedź #53 dnia: Listopada 09, 2010, 19:25:14 »
Ponizej zamieszczam fotki VC ukonczonego w 99%.Jak dla mnie jest wszystko, a ten procent zostawiam wam na znalezienie bledow.
Jesli wszystko bedzie ok to jutro wieczorem idzie do malowania.
Poprawiony drazek,dodana przepustnica i dzwignia skoku smigla.Kilka drobnych zmian.

« Odpowiedź #54 dnia: Listopada 09, 2010, 20:38:00 »
Naprawdę świetnie. Od siebie, polecił bym ci zaokrąglić throttle quadranty bo widać ścianki a dla wyrównania ilości "poly" odpuścił bym tak dokładne "o rurowanie" np z tyłu.
PS: Jestem laikiem a nie grafikiem.

« Odpowiedź #55 dnia: Listopada 09, 2010, 20:46:10 »
Manetka bedzie poprawiona a z rurek poli nie bede odejmowal bo w sumie w VC jest 83K trojkatow.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Listopada 09, 2010, 20:58:56 »
Jak o poly mowa, to bym zaokrąglił ten łuk w kącie okna na drzwiach - teraz mi się rzuciło w oko.

« Odpowiedź #57 dnia: Listopada 09, 2010, 23:33:31 »
Poprawki zrobione.

« Odpowiedź #58 dnia: Listopada 10, 2010, 00:56:19 »
Wow. Dawno mnie nie było ( praca, obrona, ślub i takie tam inne dziwne sprawy) .... To kiedy będę mógł obok  P-36 czy P-40 postawić sobie PZL-104 ?
Forum - miejsce gdzie zero stara się wmówić innym że równe jest jeden.

« Odpowiedź #59 dnia: Listopada 10, 2010, 13:53:02 »
Ja bym proponował poprawić jeszcze górne zaokrąglenie tego wlotu powietrza nad silnikiem:
http://img268.imageshack.us/i/60327260.jpg/
- dla zewnętrznego modelu to dla mnie by było bez znaczenia, ale wydaje mi się że jak podniosę się z fotela w kabinie to będzie widać jego kanciastość.