Autor Wątek: Samolot dla FSX:PZL-104 WILGA  (Przeczytany 76872 razy)

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Samolot dla FSX:PZL-104 WILGA
« Odpowiedź #225 dnia: Marca 22, 2012, 08:24:06 »

Niespodzianka :).
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #226 dnia: Października 08, 2012, 23:50:48 »
Witam.

Czy coś się dalej ruszyło w pracach nad wilgą autorstwa mirage9? Nie, żebym poganiał, sam dobrze wiem że są ważniejsze od "gierki" sprawy i ponaglanie nic nie da, jestem jednak pewien że niejedna osoba ucieszyłaby się z ukończenia prac, czego i ja życzę. :)

« Odpowiedź #227 dnia: Października 09, 2012, 00:13:56 »
Cos tam sie robi-bardzo bardzo wolno i jeszcze dluzej:)
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #228 dnia: Listopada 08, 2012, 16:12:07 »
Mirage9, przydałaby się wersja z pływakami, Aerosoft tego nie wydał ;). Szkoda, bo ostatnim patchu i ja się skusiłem na tę Wilgę. Wersja z nartami akurat na zimę. Ogólnie świetna jest, posiada nawet podstawowy model uszkodzeń silnika, a FM po prostu bardzo wciąga. Pewne też kwestia sentymentu, ale to aktualnie mój ulubiony samolot, zaraz po H-1 Hughes.

Na Avsim są - niby bardziej - "realne" dźwięki, ciekawe czy Waszym zdaniem są one realistyczne, bo w porównaniu do filmików prawdziwych Wilg na YT, to wydaje mi się, że te Aerosoftu brzmią lepiej. Przynajmniej nie jak jakaś maszyna rolnicza.

Malowania Yoyo super, tylko szkoda że nie ma dostępnej wersji z szachownicą... ;)

Uploaded with ImageShack.us
« Ostatnia zmiana: Listopada 09, 2012, 00:48:14 wysłana przez Leon »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #229 dnia: Grudnia 03, 2012, 09:08:57 »
Ktoś dysponuje może jakimś zdjęciem Wilgi w polskim malowaniu ale na nartach? Z tym, że chodzi mi o fotkę PZL-104 bez reduktorów i kół, a na stałych płozach.

"Nadjeszła" zima (przynajmniej u mnie za oknem), więc warto by zrobić malowanie PL dla tej Ski Version (o ile mam gdzieś swoje templaty), ale wszystkie zdjęcia na nartach jakie widzę dotyczą współczesnych Wilg.

W najgorszym razie zrobi się SP-AGO lub AHI (w końcu koła i reduktory są zdejmowane), ale wolałabym model zgodny ze zdjęciem.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #230 dnia: Grudnia 04, 2012, 23:43:16 »
Stanęło na Angorze jednak. Aeroklub Łódzki. Wersja, no cóż, taka jaka jest.

Niebawem na Avsim. Ostatnie szlify.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #231 dnia: Lipca 15, 2015, 23:44:49 »
Pojawil sie Soundset do Wilgi. Fajna sprawa ale cena poraza.
http://secure.simmarket.com/synchro-soft-pzl-104-wilga-soundset-fsx.phtml

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #232 dnia: Lipca 25, 2015, 00:08:58 »
YoYo, uważasz że to jest brzmienie AI-14? Jak tylko zobaczyłem w linku kto to wypuścił to od razu wiedziałem że po raz kolejny Synchro-soft nie zaszokuje i wyda ohydny kicz. Tandetna składanka z 'freewarowych' samolotów za czasów FS2002. Na warsztacie, już nawet ponad rok leży mój własny soundset do Wilgii by Aerosoft, co prawda również jest to składanka, ale uważam że bardzo zacna nad którą poświęciłem trochę czasu m.in na obróbce plików dźwiękowych i parametrami konfiguracyjnymi. Niestety nie jest to skończone, ale sprowokowałeś mnie do udostępnienia takiej wersji jaką mam obecnie w takim stanie. Latanie Wilgą stanie się o niebo lepsze z prawdziwym AI-14 z przodu. Jest jeden mankament przy drugim poziomie obrotów, ale o tym już napiszę wtedy jak udostępnie soundpack.

Jeszcze odnośnie Synchro-soft. To co robią to paranoja, a Wilga przeszła samą siebie. Skopiowane po całości dźwięki od domyślnego DC-3. Nie wiem kto od nich kupuje takie badziewie.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #233 dnia: Lipca 25, 2015, 09:05:25 »
Przyznam się, że nie słuchałem, widziałem tylko, że coś takiego dodano na urządzeniu przenośnym.
Super news, rób rób i koniecznie się podziel :- ))))) !!!!

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #234 dnia: Lipca 29, 2015, 21:55:26 »
Wpadłem na taki poradnik dla Wilgi, może się komuś przydać:

http://wirtualnyaeroklubwm.tnb.pl/viewpage.php?page_id=51 .

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #235 dnia: Października 03, 2016, 20:46:51 »
Minął rok i zapomniałem o tym wątku a konkretnie o tym że miałem udostępnić moją paczkę dźwięków dla tego samolotu.
Jest to wersja niedopracowana którą już nie miałem czasu i nie mam za bardzo weny udoskonalać (bo się na tym aż tak nie znam). Mimo wszystko do latania z widoku kokpitowego umila latanie tym samolotem jeszcze bardziej o czym warto przekonać się samemu - myślę że tak będzie :)

https://docs.google.com/uc?export=download&confirm=ouY3&id=0B3AV85mlc1djR0I2eW1RY09FVzA

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #236 dnia: Września 03, 2017, 11:56:51 »
Wilga X jest kompatybilna od teraz z P3Dv4: https://www.aerosoft.com/en/fsxp3d/news/what-s-prepar3d-v4-compatible .

www.yoyosims.pl