Autor Wątek: Oferta dla początkującego pilota  (Przeczytany 2722 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Oferta dla początkującego pilota
« dnia: Czerwca 12, 2010, 00:35:59 »
Siemka
Od ponad miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem IL-2 Sturmovik 1946
Fantastyczna sprawa wciąga niesamowicie. OK do rzeczy - zamierzam niedługo wkroczyć na arenę online i tutaj mam propozycję:
Chętnie przekażę wiedzę jaką do tej pory posiadłem osobie początkującej (bo doświadczony pilot z noobem nie polata  :004: )
Wiedzy troszkę jest dzięki współpracy z Dywizjonem 316 (dzięki Wam Panowie wielkie)
Chodzi o naukę latania w parze - myślę że lepiej na serwerach mieć kolegę który pomoże w razie potrzeby. Solidna współpraca pewnie da efekt w postaci
większej ilości zestrzeleń niż śmiganie solo.
Co najważniejsze chcę poznać tę grę w 100% i możliwości maszyn a we dwójkę na bank będzie łatwiej i przyjemniej.

Jeśli ktoś z Was jest zainteresowany to piszcie proszę na maila : tomas_ext@o2.pl lub gg - 7629201
Fajnie jakby osoba zainteresowana miała możliwość przynajmniej raz dziennie (godzinka) poćwiczyć - ja daje radę mimo pracy i masy obowiązków
Poza tym zainst programów takich jak TS3 oraz innych pomocnych (oczywiście mogę pokazać co i jak)
Wiek min 18 lat też mile widziany.

To tyle fajnie że jest takie forum i możliwość poszerzania swojej wiedzy, mam nadzieję że znajdzie się ktoś chętny do wspólnej nauki  :002:

pozdrawiam narq

Odp: Oferta dla początkującego pilota
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 12, 2010, 02:59:14 »
Ja również poszukuję jakiegoś nocnego marka do gry na serwerze spit vs 109 na ultrapacku 2.01n po obu stronach barykady, wysłałem info na gg.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 13, 2010, 12:33:07 »
Mam iłka ok paru miechów, jednak moj skill oceniam na jakieś 20%. Chętnie polatam z równymi sobie jak i z alienami
moje GG: 10555103 albo mail kubit89@libero.it
Proszę piszcie, zawsze chętny do gry  :020:

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 15, 2010, 01:43:02 »
...a co to za randki jakieś na gadulcu  :karpik

Wchodzić na spit vs bf albo na zeczke i odpalać ichniego TSa .... i dać się nam podpalać  bo już mi się nudzi strzelać do
Osta :021:

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 15, 2010, 12:00:09 »
Zapraszam na serwery TS-a IP= 69.90.34.220 (hasło falcon9). I tylko mała prośba - jeśli będziecie dużo gadać po polsku, a ktoś będzie na waszym kanale, np. Spits_vs_109s_Mods_Allied, to przenieście się na inny, np. podkanał Allied Fighters albo któryś z ogólnych, jak ZZ_Away from Keyboard czy  General Conversation. Chodzi o to, by nie przeszkadzać innym. Żeby nie usłyszeć "Shut up! Silence in Polish", jak tutaj:

http://www.youtube.com/watch?v=yXf1bhEEXd0

"Strict RT procedure will be observed at all times, and it is never, repeat never, to be used for private Polish.......chit-chat."

Życzę wielu sukcesów! Do widzenia online!
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 15, 2010, 17:29:50 »
Widzę że ludzie chętni do wspólnego grania. Trochę latam na Spit109MOD, zacznę wchodzić na ich TS'a. Latam po niebieskiej.
Miejsce na Twoją reklamę.

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 29, 2010, 11:34:37 »
Witam. Jestem nowym użytkownikiem i kompletnym nowicjuszem. Chciałbym zapytać czy znalazła by się osoba która zagrała by ze mną przez internet przez program Hyperlobby??? I trochę inne pytanie czy lepiej będzie się uczyć grać na na klawiaturze czy Padzie z joysticka?
Check your six!

Offline Piniol

• JG300
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 29, 2010, 14:03:44 »
Z tego co wiem to nie produkowano samolotów z "kursorami" klawiatury do sterowania więc myślę że pad analogowy (jeśli masz na myśli taki joypad z konsol) jest lepszą namiastką drążka sterowego. Znam takiego kolegę co radził sobie na nim świetnie. Jeśli nie masz takowego to już lepiej uczyć się na myszy - spotkałem też takiego "wirtuoza".

Offline Rammjager

• ZB
  • *
  • ex-JG300 pilot.
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 29, 2010, 18:18:42 »
...Chodzi o naukę latania w parze - myślę że lepiej na serwerach mieć kolegę który pomoże w razie potrzeby. Solidna współpraca pewnie da efekt w postaci
większej ilości zestrzeleń niż śmiganie solo...

Bo ja wiem ...?
Na pewno przyjemniej jest kiedy się lata we dwóch, szczególnie na wentlu czy ts'ie. Ale szczerze wątpię aby zaowocowało to efektem w postaci wiekszej ilości zestrzeleń. Przynajmniej przez jakiś 1 rok latania razem :003: Moim skromnym zdaniem aby takie coś wychodziło potrzeba nisamowitego zgrania w powietrzu dwóch osób.
Zgrania nie w sensie takim jak to o którym czytamy w ksiązkach : "skrzydłowy trzymałsię dowódcy jak przyklejony". To jest gra, a nie latanie real :002:
Uważam to za jeden z podstawowych błędów jakie popełniają ludzie starający się latać w parach. Loty w ścisłej formacji być może i pieknie wyglądają na jutubie, ale w walce manewrowej są potrzebne i pomocne jak rybie rower górski. Jesli już koniecznie chcesz latać z kims w parze - musisz poznac jego przyzwyczajenia i nawyki. Muszisz wiedzieć kiedy możesz go poprosić o pomoc, musisz być pewny, że gość bedzie w stanie Ci pomóc w skuteczny sposób. Bo są dwa rodzaje pomagania - skuteczny i nie.
Pierwszy nie zawsze oznacza strącenie przez Twojego kumpla gościa z Twojej szóstej.
Drugi nie zawsze oznacza, że Twój kolega krzycząc przez ts : "widzę, atakuję" zabije na 100% spita czy mietka na Twoim ogonie.
Latając w parze musicie znać na pamięć manwery swoje, swoich maszyn i to na co można sobie w nich pozwolić. Musicie widzieć się wzajemnie cały czas i znajdować siebie po 4 minutach ostrej zadymy. Ty musisz wiedzieć co potrafi  i co może wykonac Twój kolega a czemu nie da rady. I na odwrót.

Dlatego tez z mojej strony mogę Ci udzielić takiej rady: ucz się latać samemu, polegać tylko i wyłacznie na własnych umiejetnościach, na własnej ocenie sytuacji.
Zdobądz wiedzę na temat każdego samolotu i manewrów jakie Ty osobiście możesz sobie na nim pozwolić. Obserwuj ludzi wokoło - jak latają, nagrywaj tracki, oglądaj najlepszych ludzi którzy latają na serwerach. I szukaj. Byc może znajdziesz wtedy takiego drugiego gościa.  I wtedy dopiero latajcie w parze. Taki duet jest naprawdę smiercionośny.

Ramm.
" only mad men fly there where angels afraid to step... "

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 29, 2010, 20:49:41 »
Po części masz rację Ramm, tzn niech uczy się latać jako snajper. W takich okolicznościach pilot nigdy nie przyśnie i będzie zdawał sobie co się wokół niego dzieje. Latanie parami to inna bajka. Pamiętam jak z Noe w EKG próbowaliśmy bawić się w osłony. Na początku trzeba było całkowicie się przestawić z latania "jastrzębiem". Tutaj trzeba było trzymać się wyznaczonych stref (zakres wysokości, prędkości przelotowych). W innym wypadku zamiast oglądać się za wrogiem zaczyna się szukanie skrzydłowego lub prowadzącego i...kupa (słychać tylko "Dagagaga"). Jest sporo podręczników papierowych a także w sieci jak latać i walczyć w kluczu.  Heheh pamiętam jak po "dotarciu" walki w parze tłukliśmy co popadnie.

Jednym słowem najpierw nauka i obycie solo, później walka parami (trzeba tez bardzo dobrze poznać nawyki drugiego w kluczu).