Autor Wątek: Silnik w I-16 wysiada podczas lotu.  (Przeczytany 1592 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Silnik w I-16 wysiada podczas lotu.
« dnia: Czerwca 12, 2010, 14:14:41 »
Witam, pewnie to będzie mega śmieszne ale jestem totalnym nowicjuszem. Pierwsza misja w IŁ2 FB, nauczyłem się płynnie startować i w miarę płynnie lecieć przy starcie silnik pełna moc, później daje ok. 80% - czy tak należy lecieć? Dlaczego po kilku minutach silnik szlag trafia i ląduje w oceanie? Nie ma komunikatu overhead "overheated". Kontroluje prędkość, która wynosi ponad 300km/h, bądź 300km/h w miarę płasko się wznoszę na wyższy pułap. O co biega? Proszę i dziękuje za pomoc.

[admin]Poprawiłem post i nazwę tematu. Mazak.[/admin]
« Ostatnia zmiana: Czerwca 15, 2010, 07:22:51 wysłana przez KosiMazaki »

Odp: silnik caly czas mi wysiada podczas lotu
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 12, 2010, 15:26:55 »
Witam!
Może przed startem zwiększasz mieszankę/mixture do 120% a potem jak się wznosisz to nie zmniejszasz jej i silnik się dusi od nadmiaru paliwa.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 12, 2010, 18:52:12 »
nie sadze zeby to byla mieszanka a jaka jej wartosc powinna byc podczas lotu?? 100% ok ? silnik znowu zdechl niewiadomo czemu

[gmod]Proszę pamiętać o stosowaniu poprawnej pisowni. Dziadek Kos.[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Czerwca 12, 2010, 19:09:56 wysłana przez Kos »

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 12, 2010, 19:51:34 »
Witam!
Mieszankę 120% możesz dać podczas odpalania silnika i przy starcie jak jesteś obładowany paliwem i bombami a do tego masz krótki rozbieg. Musisz zmienić ją na 100% przed osiągnięciem 400-500 m wysokości bo inaczej silnik zacznie tracić moc i przerywać aż w końcu zatrzyma się.
Najlepiej ustaw mieszankę na 100% i na takim ustawieniu polataj, zapoznasz się z samolocikiem i później będziesz "mieszał"  :004: z ustawieniami mieszanki i skoku śmigła.
Sądzę, że podwozie i klapy wciągasz po starcie - niby nic wspólnego z silnikiem nie mają ale jak są otwarte to troszkę przeszkadzają w locie.

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 12, 2010, 21:07:19 »
A czym lecisz?
Miejsce na Twoją reklamę.

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 13, 2010, 10:09:45 »
I-16 , czasami pad po dluzszej chwili a czasami pare km od lotniska , nie wiem dlaczego, przy starcie daje moc na 110 po wystartowaniu klapy do gory, power na 80% czy moc to samo co skok silnika ? mieszanki nie przestawiam ale zauwazylem ze mam automat na 100% wiec chyba ok

[gmod]Prosiłem już o stosowanie poprawnej pisowni. Dziadek Kos[/gmod]
« Ostatnia zmiana: Czerwca 14, 2010, 06:59:31 wysłana przez Kos »

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 13, 2010, 12:10:19 »
Prawdopodobnie jesteś na dużej wysokości.
Jeśli ciągniesz za sobą brązową smugę dymu, zmniejsz wartość mieszanki. W przeciwnym razie ciśnienie doładowania spadnie tak, że silnik po prostu zgaśnie.
Miejsce na Twoją reklamę.

Offline SG4_Rush

• SG4
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 13, 2010, 14:51:47 »
Jak mnie pamięć nie myli to I-16 ma gaźnik grawitacyjny (jak inaczej się to zwie, to niech ktoś mnie poprawi).
Być może za bardzo oddajesz drąga od siebie, powodujesz w ten sposób odpływ mieszanki i zdławienie silnika. Nic innego nie przychodzi mi do głowy.
Po wyłączeniu silnika spróbuj nacisnąć klawisz "i" dwa razy (lub jeśli zmieniałeś klawiszologię to ten który odpowiedzialny jest za jego uruchomienie). Za pierwszym będzie pisało Engine off, a po drugim naciśnięciu powinien się odpalić.

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 13, 2010, 15:20:48 »
Może wziąłeś 25% paliwa i Ci się po prostu kończy?
'"Pana, pana. Po ile te choinki?"

Offline srk76

• *
  • =PFT=Sroka76
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 15, 2010, 01:39:05 »
Stawiam wszystkie "piniondze" na to co pisze Rush  :021: