Autor Wątek: Full Mission Builder  (Przeczytany 1664 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Full Mission Builder
« dnia: Czerwca 21, 2010, 08:53:03 »
Mam taki mały problem... full mission builde.
Czy w grze jest pełna wersja tego programu?
Nie potrafię utworzyć misji, wygląda jak by program pozwalał tylko na jej przeglądanie.
Jak mogę (o ile jest to potrzebne) ściągnąć/kupić pełna wersję?

Jeżeli coś już było na ten temat to przepraszam ale "google" i "szukaj" niewiele pomogły. :(
« Ostatnia zmiana: Czerwca 21, 2010, 11:39:58 wysłana przez John Cool »

Odp: full mission builde
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 21, 2010, 09:10:43 »
Full Mission Builder jest integralną częścią gry, istnieje wersja "modowana", pomocna "budowniczym map", dla "zwykłych userów" nie wnosi nowych funkcji.
Brak możliwości edycji i zapisu misji może wynikać z ustawienia atrybutu "Read Only" pliku misji (*.mis).
Leszek

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 21, 2010, 10:07:09 »
Jak chcę zbudować własną misję... wczytuje mapę, zapisuję plik misji ale jak chcę wstawić obiekty... wybieram obiekt klikam na mapę i nic się nie dzieje. Możliwe że mam coś nie tak ustawione, ściągnąłem instrukcje ... robiłem krok po kroku ale lipa.

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 21, 2010, 10:30:40 »
.... ściągnąłem instrukcje ... robiłem krok po kroku ale lipa.
... z wciśniętym klawiszem Ctrl ?
Leszek

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 21, 2010, 10:55:44 »
Wybrałeś obiekt, klikasz na mapie, naciskasz Insert i obiekt stoi.

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 21, 2010, 10:56:31 »
Hmm...tu jest zestaw filmów instruktażowych do Full Mission Builder'a - http://www.il2-fullmissionbuilder.com/index.php

Jeśli robisz wszystko tak, jak jest tam pokazane, to nie powinno być problemów.

Jak chcę zbudować własną misję... wczytuje mapę, zapisuję plik misji ale jak chcę wstawić obiekty... wybieram obiekt klikam na mapę i nic się nie dzieje.
Z niezapisywaniem się zmian na mapce tylko raz miałem problem. Chciałem wtedy zmienić pewne rzeczy na dogfightowej mapce pustynnej, którą robiłem jeszcze pod modem UI 1.2 od AAA. Potem zainstalowałem UP 2.01 i już nie mogłem na niej nic zmienić. Poza tym nie miałem żadnych problemów z FMB.
Najlepszy wojskowy symulator lotu - http://www.sturmovik.pl

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 21, 2010, 11:27:41 »
Wielkie dzięki ... powoli mi się rozjaśnia obraz ;)

Odp: Full Mission Builder
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 22, 2010, 06:40:37 »
Jeszcze jeden problemik...
Nie zawsze zapisuje mi się modyfikacja misji, plik misji nie jest z atrybutem read/only.
Jaka może być tego przyczyna?

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 22, 2010, 13:34:15 »
Przepraszam że tak post pod postem...
Zauważyłem że problem z edytorem misji jest pod UP 2.01 we wcześniejszych wersjach UP ten problem z zapisywaniem misji nie występuje.
Zna może ktoś sposób rozwiązanie tego problemu? Komputerek pod W7 ale pod XP jest to samo.

« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 22, 2010, 18:44:55 »
....
Zauważyłem że problem z edytorem misji jest pod UP 2.01 we wcześniejszych wersjach UP ten problem z zapisywaniem misji nie występuje.
....
Zanim zrobisz reinstalację spróbuj jeszcze uruchomić UPDATE. Tak dla sprawdzenia.
"Pod Vistą 64" miałem kłopoty z wywoływanymi z gry podprogramami, bo nie miałem pełnych uprawnień do katalogu gry i z powodu "ograniczeń nadzoru bezpieczeństwa", bo nie pozwoliłem programowi il2fb.exe uruchamiać innych programów. Nie wiem jak to sprawdzić pod W7.
Leszek

« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 23, 2010, 06:20:29 »
Sprawa się wyjaśniła... Problem jest nie w edytorze a w mapie lub samolocie.
Użyłem mapy Irak i J7W1, na innych mapach działa bez problemu.