Autor Wątek: Śmigłowce w IL2 czyli staruszek wkracza w nowy wymiar symulacji.  (Przeczytany 15478 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
Odp: Śmigłowce w IL2 czyli staruszek wkracza w nowy wymiar symulacji.
« Odpowiedź #45 dnia: Lipca 01, 2010, 13:54:52 »
Inny przykład:
W Viście też ulepszyli UI i "prosty lud" się pogubił przy przerzucaniu się na to to z XPka.

Może dla garstki osób jest to wszytko jasne. Ale zajrzyj sobie chinczu do tematów pomocy tu na forum, dot. Iłka samego oraz modów. Nadal twierdzisz, że to jest takie proste?
Ja też nie mam ochoty bawić się z tym wszystkim. Zmęczony po pracy chcę usiąść, odpalić i grać.
Pamiętacie ile było motywów na AW2 typu, że ludziska wychodzili z misji bo mieli to albo nie tamto, znaczy bałagan w modach ? To sobie wyobraźcie front teraz - każdy z innym modem bo nie umieją przeważnie tego dobrze zastosować. I jak w takiej sytuacji polecieć.
Ja, ty i parę innych osób zainstaluje sobie tego moda poprawnie. Ale wiesz jak to w praktyce wychodzi i wychodziło - latałeś z nami chincz 2 lata przecież i ile razy była sytuacja, że połowa czerwonych nie weszła bo zainstalowali źle moda itp?
To wszystko wydłuża czas oczekiwania na lot i w praktyce zniechęca do pojawiania się na HL. Tyle.

chincz

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: Lipca 01, 2010, 14:09:23 »
A w hameryce same samochody z automatyczną skrzynią... Ludzie, proszę  :002:
Chyba mi nie wmówicie, że fronty padły przez mody. Według moich wiadomości te modowane powstały już w czasie, kiedy zwykłego AW się wam nie chciało latać. A i teraz AW nie jest modowane lecz tłumów nie widzę. Sromota i upadek...
Wieczorem może zrobię instrukcję. Obiecuję, że nie będzie miała więcej niż 5 zdań  :118:

Na początek ściągnijcie to: www.apus.lublin.pl/load/up201.torrent
« Ostatnia zmiana: Lipca 01, 2010, 14:20:14 wysłana przez chincz »

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #47 dnia: Lipca 01, 2010, 14:25:58 »
No dobrze. Ale na którym froncie mamy latać powiedz mi łaskawco? Na AW, który skończył się 2 lata temu? Czekać 2 godziny na 1 lot bo komuś nie podoba się to czy tamto w UP2.01 a znowu komuś innemu goły 4.09 nie odpowiada? Po czym wszyscy wracamy do HL'a bo połowa graczy ma złego moda?

Jak "community" Iłkowe znowu się jakoś zjednoczy i da się faktycznie polatać przez duże P to mnie zawołaj.

Offline rutkov

• KG200
  • *
  • Versuchskommando
    • KG200
« Odpowiedź #48 dnia: Lipca 01, 2010, 14:33:52 »
Oooo, dzięki chincz zrób taki żebym mógł w końcu wejść na spitv109. Mam UP 2.01 (chyba?) i za cholerę nie mogę wejść na jakikolwiek serwer z modami. Off sobie latam na różnych modach a nie potrafię nigdzie wbić. Przejścia miałem prawie jak Rolam opisał. Po prostu nie umiem i już.
miłośnik 110-tki    •    I/KG200_Doktor  ♥1972-†2006   •   Czekamy Ciebie czerwona zarazo, byś wybawiła nas od czarnej śmierci. Byś nam, kraj przed tym rozdarłszy na ćwierci, była zbawieniem, witanym z odrazą.    •   Han Pasado!    •    GDY WIEJE WIATR HISTORII, LUDZIOM JAK PIĘKNYM PTAKOM ROSNĄ SKRZYDŁA, NATOMIAST TRZĘSĄ SIĘ PORTKI PĘTAKOM

Offline Rolam

« Odpowiedź #49 dnia: Lipca 01, 2010, 14:45:15 »
O! Światełko w tunelu.. :)

Chincz, teza jaką wysuwam brzmi: Nadmiar modów i ich konfiguracji do tego doprowadził...

Teraz jeszcze torrenta muszę zainstalować...  :karpik :118:

Ad rem.
Jeśli tylko zawrą temat Korei lub tego typu teatrów (nawet fikcyjnych) działań dzięki temu modowi, to wróżę powrót aktywności wielu ludzi. Jakiś czas temu postulat o "wojnę jetów" gdzieś widziałem :D

A może jakieś misje ucieczek z bloku wschodniego na zachód?... przemykanie nie/ledwo uzbrojonym samolotem?Dezercja pilotów klucza MiG'ów... ;)
http://img90.imageshack.us/img90/2885/883092yr5.gif

"Latanie to przywilej spojrzenia na świat oczami Boga..." "No! Więc  gawron mi pasuje...-gawron??? Dla ciebie PAN GAWRON ! Dopóki cię nie polubi ,łapa będzie Cię boleć."

chincz

• Gość
« Odpowiedź #50 dnia: Lipca 01, 2010, 15:08:47 »
Ze spit vs 109 jest u mnie niejaki problem, ale i na to może się da poradzić  :004:

Poradnik część II: jak już ściągniecie torrenta, to rozpakujcie gdzieś - tylko nie do katalogu iłka.

PS
Kubusiu, to że ktoś nie umie czytać, to nie moja wina, naprawdę.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: Lipca 01, 2010, 16:10:45 »
Chincz, teza jaką wysuwam brzmi: Nadmiar modów i ich konfiguracji do tego doprowadził...

Teraz jeszcze torrenta muszę zainstalować... 
Ad rem.
Jeśli tylko zawrą temat Korei lub tego typu teatrów (nawet fikcyjnych) działań dzięki temu modowi, to wróżę powrót aktywności wielu ludzi. Jakiś czas temu postulat o "wojnę jetów" gdzieś widziałem :D

Ultrapack ma już to wszystko i Koreę i jety i HSFX (też z Koreą i jetami) i nic więcej już do zabawy na 90% serwerów nie potrzeba. A instalowanie torrenta... no ręce opadają, nie chce Ci się 2 razy kliknąć, a masz siłę, żeby joyem poruszac? ;) Przesadzacie panowie, mody spowodowały rozwarstwienie i faktycznie trzeba mieć określoną konfigurację, żeby wejść na dany serwer, ale już prościej niż z UP się chyba nie da. To nie jest wcale dużo wysiłku, a wy ma cie podejście jakbyście mieli zaraz zacząć narzekać, że żeby w coś pograć to trzeba kompa najpierw odpalić...

« Odpowiedź #52 dnia: Lipca 01, 2010, 16:12:59 »
A może jakieś misje ucieczek z bloku wschodniego na zachód?... przemykanie nie/ledwo uzbrojonym samolotem?Dezercja pilotów klucza MiG'ów... ;)

Rolam, pamiętasz może, o ile grałeś, od czego zaczynała się kampania Gladiusa  :011:

Offline Rolam

« Odpowiedź #53 dnia: Lipca 01, 2010, 16:47:04 »
To nie jest wcale dużo wysiłku, a wy ma cie podejście jakbyście mieli zaraz zacząć narzekać, że żeby w coś pograć to trzeba kompa najpierw odpalić...

Koszmar mówię Ci :D...

Niestety Smoku, nie grałem w nią :D

http://img90.imageshack.us/img90/2885/883092yr5.gif

"Latanie to przywilej spojrzenia na świat oczami Boga..." "No! Więc  gawron mi pasuje...-gawron??? Dla ciebie PAN GAWRON ! Dopóki cię nie polubi ,łapa będzie Cię boleć."

« Odpowiedź #54 dnia: Lipca 01, 2010, 18:31:50 »
Tak mi się przypomniało czytając Twój wcześniejszy post. Tam jakoś na początku była właśnie ucieczka Jakiem na zachód. 

« Odpowiedź #55 dnia: Lipca 01, 2010, 19:36:16 »
Rutkow na spity wchodzisz czystą wersją 4.09 czyli aktywujesz w JSGME 00_Stock_4.09m, na spity modowane wchodzisz aktywując 00_WarBirdsOfPrey(własna wariacja adminów nt jak to ma wyglądać) wystarczy przeczytać w opisie serwera.

chincz

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Lipca 02, 2010, 07:58:24 »
Poradnik część III: po zainstalowaniu tego, co podawałem wcześniej, czytamy, to co napisał powyżej Shoki. Stosujemy się i już możemy wchodzić na dowolny serwer postawiony z głową.
Pozdrawiam

codex

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: Lipca 02, 2010, 08:06:15 »
Są już te śmigłowce do ściągnięcia??

« Odpowiedź #58 dnia: Lipca 04, 2010, 20:59:28 »
Mam problem !
Co to jest CRT = 2, próbuje zagrać na Spit vs 109 i mi to wywala razem z timeout.
Mam ustawione:  na spity modowane wchodzisz aktywując 00_WarBirdsOfPrey.
I jeszcze jakieś  Timeout.
Mam za duży ping czy brak mi jakiejś mapy !
Przepraszam ale w UP jestem jak ryba wyjęta z wody!
Liczę na pomoc ! :015:
"Pan Jezus Chrystus jest obok ciebie wystarczy
jeden krok aby zaprosić go do swojego życia!"

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: Lipca 05, 2010, 03:15:27 »
CRT=2 to taki antyczit, jeśli Ci to wywala, to znaczy, że masz aktywowane jakieś mody, które nie przechodzą przez CRT=2. Timeout jest wtedy jak nie możesz się połączyć z serwerem - winny zapewne jest firewall.