Autor Wątek: Crash to Desktop podczas lotu  (Przeczytany 3971 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
Crash to Desktop podczas lotu
« dnia: Czerwca 27, 2010, 20:13:00 »
Witam.

Piszę do was z problemem sprzed paru miesięcy (kiedyś nawet coś zgrzytnąłem na forum o moim problemie), bo do dzisiaj nie mogę sobie spokojnie polatać. Moją przyjemność z niszczenia mostów, konwojów i wszystkiego co wystaje ponad wierzchołki źdźbeł trawy skutecznie psuje ERROR. Dzieje się tak całkowicie randomowo; zarówno podczas używania uzbrojenia, podczas kapryśnych warunków pogodowych, podczas zwykłego lotu po prostej czy acro; po 30 minutach, a czasem nawet po 5 minutach lub zaraz po załadowaniu.
Ekran "zapala" się na czarno i wyświetla się następujący komunikat:

Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. Lock-on:FC mam w pełni oryginalny, instalowany na polską wersję LO:Air Comb. Sim. 1.02, w pełni zpatchowany do wersji hmmm... jeśli się nie mylę to do 1.12b, w każdym razie do tej dobrej wersji. Goły Lock 1.02 działa jak trzeba, a z FC mam problemy właściwie od momentu zakupu. Muszę się tutaj ze wstydem przyznać do tego, że jestem użytkownikiem Vista 64 i moim zdaniem tu jest pies pogrzebany ( żywcem ;] ). Mimo to liczę na jakieś dobre rady, coby dalej niszczyć wroga...
Moja konfiguracja sprzętowa to:
GeForce 8800GT 1GB
AMD Athlon 6400 D-core 64bit
4GB Ram Kingstone
Joy od Saiteka :P

Dodam, że próbowałem już robić reinstal systemu i instalowanie Locka od nowa... milion razy...

Ze łzami w oczach:
Tomek

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
Odp: Crash to Desktop podczas lotu
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 27, 2010, 22:30:41 »
A ja tak tylko nieśmiało spytam, próbowałeś waść z kodekami(won wsio)?
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 27, 2010, 22:32:12 »
Ewentualnie aktualizacja DirectX:

http://www.programosy.pl/program,directx.html
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 27, 2010, 22:41:00 »
A ja tak tylko nieśmiało spytam, próbowałeś waść z kodekami(won wsio)?

A spytam z ciekawości... co mogą mieć z tym wspólnego kodeki?

DX uaktualniam właśnie.. zobaczymy jak się sprawią.

Offline Mekki

• Global Moderator
  • Tępy Ch**:)
    • 13 WELT
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 27, 2010, 22:45:13 »
Nawet nie uwierzysz. DCSa i windę zdarzyło mi się ze 3 razy instalować,a  się okazało, że Ace mega coś tam miało jakiś problem. Spytaj Wachę jak rrwami sypałem. :021:
A w jaki sposób Ty jesteś upośledzony?

Kanał youtube 13WELT

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 28, 2010, 00:11:22 »
Dziwne... installer bibliotek wyraźnie nie wie, gdzie ma wypakować pliki ponieważ pyta mnie o folder przeznaczenia, a gdy klikam "Browse" sugeruje mi folder "Temp" w katalogu mojego użytkownika... C:\Users\Wilku\AppData\Local\Temp. Czy to jest prawidłowa instalacja bibliotek, bo mi się tak nie wydaje? :(

A jeśli chodzi o kodeki to ściągnąłem to: K-Lite Codec Pack 64-bit 3.5.4 ... nie wiem tylko czy o takie kodeki Tobie chodziło. Te są do odtwarzania multimediów (filmów?) i nie jestem pewien, czy zawierają w sobie jakieś filtry audio... bo tylko to przychodzi mi do głowy, jako jedyne zastosowanie kodeków w Lock'u.

Pozdrawiam.

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 28, 2010, 01:48:21 »
Post pod postem, sorry. Trochę czasu minęło i nie mogłem edytować, ALE:

na forum ED znalazłem coś takiego: http://forums.eagle.ru/showthread.php?p=802059

wystarczy zmiana nazwy pliku MSVCRTT.dll na <u mnie np. MSVCRTT-modyfikacja.dll> i uruchomienie dziada w zgodności z XP...
Testuję i póki co, nie miałem żadnego CTD.

Zobaczymy...

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 30, 2010, 01:30:31 »
Bez zmian :(

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 30, 2010, 09:07:07 »
Zjedz z ustawieniami graficznymi do minimum i sprawdź co będzie.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 30, 2010, 16:04:44 »
[...]
A jeśli chodzi o kodeki to ściągnąłem to: K-Lite Codec Pack 64-bit 3.5.4 ... nie wiem tylko czy o takie kodeki Tobie chodziło. Te są do odtwarzania multimediów (filmów?) i nie jestem pewien, czy zawierają w sobie jakieś filtry audio... bo tylko to przychodzi mi do głowy, jako jedyne zastosowanie kodeków w Lock'u.

Nie przejmuj się tym, że tylko to przychodzi ci do głowy. Tak to bywa. Radziłbym posłuchać jednak rad i spróbować zainstalować inne/nowsze (K-lite to chyba już są z nr. 6.x.x), myślę, że może to dać lepszy efekt od dumania :-)

Tako rzecze,
Zaratustra

ps. Zdziwiłbyś się jak wiele gier wykorzystuje kodeki i jakie z tym mogą być siupy, szczególnie z grafiką. Pierwszy przykład, który mi się przypomina to T34vsTiger, gdzie na pewnych kodekach miałem drzewa bez pni :-)

Zefir

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 30, 2010, 16:51:21 »
Ten sam problem nękał mnie przez długi czas na Viście 32 na moim laptopie. Poszukiwałem różnych rozwiązań tego problemu, ale nieskutecznie. Jednym, na które gdzieś trafiłem było wyłączenie DEP (Data Execution Protection w systemie) - może zmniejszyło to odrobinę w moim subiektywnym odczuciu częstość występowania problemu i zamiast ładnego okienka systemowego po prostu symulator się wieszał, ale nie wyeliminowało to zjawiska.
Zwiechy nie pojawiały się do końca losowo. Na ogół związane to było z pierwszym użyciem flar, albo mocnym zaciągnięciem drąga i dużym przekroczeniem krytycznych kątów natarcia + przejściem na dopalanie.
Ostatecznie poddałem się, a nadejście FC 2.0 zupełnie zniechęciło mnie do próby rozwiązania tego problemu.
Może da to jakieś wskazówki porównawcze:
Dell Precision M6300
Vista 32
Intel Core 2 Duo T9500
4 GB RAM
nVidia Quadro FX 1600M

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 30, 2010, 19:48:11 »
Cóż - ja też tak mam, ale w FC2. Właśnie tak jak Zefir mówi, czyli gdy coś się "nowego" dzieje na ekranie (lub poza nim). U mnie jest to wybranie nowego samolotu przez kolegę w multi, albo zmiana widoku na inny samolot. Nie wiem jak temu mógłbym zaradzić, na razie wszystko zwalam na pamięć RAM i to, że gra nie potrafi jej użytkować. :)

Athlon X2 3800+
GF 8800GT
RAM 2GB DDR1

« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 07, 2010, 13:24:37 »
Ja znam rozwiązanie problemu :)
Ale może być bardzo przykre. Miałem windę XP i wszystko działało jak należy, jednak po zmianie systemu na Windowsa 7...(podstawa programowa podobna do Visty) zaczął się taki sam problem. Nie mogę nic innego poradzić jak reinstalacja systemu. Pozdrawiam :)

poko24

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Lipca 07, 2010, 19:54:51 »
Mam Windę 7 64bit i wszystko śmiga lepiej niż na XP...

« Odpowiedź #14 dnia: Lipca 07, 2010, 20:21:32 »
Muszę się tutaj ze wstydem przyznać do tego, że jestem użytkownikiem Vista 64 i moim zdaniem tu jest pies pogrzebany ( żywcem ;] ).

Nie sądzę, też używam Visty64 (i to bez wstydu  :118:) i do dzisiaj miałem LOFC 1.12b (dzisiaj przyszedł LOFC2 to starego 1.12 wywaliłem) i żadnych problemów na styku LOFC-Vista64 nie miałem (no może za wyjątkiem początku, ale to był mój błąd - zainstalowałem zły patch i miałem problem ze S-F), a na pewno nie wywalił mi się ani razu. Moim zdaniem to nie problem Visty, raczej kwestia jakiś sterowników (?) czy czegoś w tym stylu.