Autor Wątek: Pliki rakiet i uproszczony radar?  (Przeczytany 1346 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pliki rakiet i uproszczony radar?
« dnia: Lipca 15, 2010, 21:30:20 »
Witam.

Gram w Flaming Cliffs 2.
Mam dwa pytania:

1) Czy są gdzieś i czy ktoś wie może gdzie pliki gdzie można ustawić parametry rakiet używanych przez samoloty?
2) Czy da się jakoś zrobić, aby przy używaniu uproszczonego radaru było widać tylko i wyłącznie wystrzelone rakiety?

Wiem, że to dość dziwne pytania, ale gram w misje, które sam tworzę i chciałbym nieco uprościć sobie grę, bo z unikami przed wrogimi rakietami z wrogich myśliwców mam ogromny problem?

Dzięki

Pozdrawiam

Elgyd

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Pliki rakiet i uproszczony radar?
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 15, 2010, 22:14:36 »
Ustaw sobie nieśmiertelność w opcjach albo zmniejsz agresywność rakiet.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 16, 2010, 17:04:34 »
Co do rakiet. Spradzonym sposobem jest nagły lot do góry, takjakby do słońca, ale musisz wypuścić flary, oczywiście jeżeli jest to pocisk naprowadzany termicznie ( R-27TE ).
W przypadku takiej rakiety jak R-27, jest już większy problem, bo jest ona naprowadzana drogą radiolokacyjną (głowica SAR). W takim przypadku naciśnij "E", czyli system zakłócający lot rakiety, jednak aby go uruchomić w Su-27, musisz użyć specjalnego zasobnika.

« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 18, 2010, 20:37:59 »
Znalazłem już to co chciałem.
Dzięki.

A inne pytanie.
Jak ustawiam wrogie samoloty na GUI to w jakiej odległości jestem bezpieczny od lotniska?

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 29, 2010, 22:03:59 »
Mam pytanie jak się zmniejsza agresywność rakiet i czemu w Su-25T nie działa nieśmiertełność.