Autor Wątek: Profile Jeremaka  (Przeczytany 33856 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: Profile Jeremaka
« Odpowiedź #30 dnia: Lipca 01, 2011, 09:31:04 »
Skoro już mowa o linerach, to jest nowe malowanie Embka:

Więc może coś w ten deseń.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Jeremak

• *
  • It's full of stars...
    • Moje profile
« Odpowiedź #31 dnia: Lipca 01, 2011, 14:17:04 »
Chwilowo "trwają prace" nad projektem który roboczo nazywam "7EM-111EM-303-1PLM-1ELT". Na razie osiągnąłem etap P.7:

Chociaż przyznam że odpoczynek od nitów przed jedenastką mi się przyda. Być może uda mi się coś sklecić. Na szybko znalazłem linie do Airbusa, szukam do Embraera, ale zastanawiam się czy nie spróbować trudnej sztuki narysowania planów ze zdjęcia. Nieczego nie obiecuję, ale "autobus" w kilku malowaniach może być ciekawy.
I pochwalę się jeszcze jedną rzeczą: M.B.6 wygrał "group build" "1946" na whatifmodelers.com: http://www.whatifmodelers.com/index.php/topic,32907.0.html
Czemu w Eurodisneylandzie nie można odpalać fajerwerków? Po pierwszej próbie poddał się garnizon Paryża.
http://jeremak-j.deviantart.com/

« Odpowiedź #32 dnia: Lipca 01, 2011, 15:49:55 »
Odnośnie malowań, może nie koniecznie rządowych takie coś jest:

I taką modyfikację znajomy wprowadził:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #33 dnia: Lipca 01, 2011, 17:35:03 »
Te na górze to tak ma wyglądać, ale ostatnie - świetny pomysł na statecznik. Jak dla mnie mogłoby właśnie być tak.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Jeremak

• *
  • It's full of stars...
    • Moje profile
« Odpowiedź #34 dnia: Lipca 02, 2011, 22:04:06 »
Wpłynęliście na mnie... Wysmażyłem Embraera, pierwszy w karierze profil jedynie na podstawie zdjęcia.
Najpierw wipowski. Nie wiem czy dobrze mi wyszedł, nie miałem weny na jakieś subtelne szczegóły i zawijasy:

kadłub szary, kolor mniej więcej taki jak spody MiGów-29, skrzydła i stateczniki poziome białe. Może jakieś sugestie co zmienić, poprawić?
A w bonusie Embraer patrolowy:

Kolor trochę wzorowany na CASAch (nie wiem jaki mają dokładnie, ale to jest FS 35237 "Gray Blue", jak by ktoś się pokusił).
Czemu w Eurodisneylandzie nie można odpalać fajerwerków? Po pierwszej próbie poddał się garnizon Paryża.

Offline Carolus

• 13 WELT
  • *
  • 13 WELT Pilot
    • 13 Wirtualna Eskadra Lotnictwa Taktycznego.
« Odpowiedź #35 dnia: Lipca 03, 2011, 00:42:34 »
Kurde profile, nawet ze zdjęcia pierwsza klasa :)
No mnie się podoba :) Może jak będziesz miał kiedyś czas to jakieś inne malowanie skrobniesz. Z chęcią też zobaczyłbym Airbus'a. A co do morskiej wersji Embraera to bardzo mało prawdopodobne ale malowanie super. Niepotwierdzone info, ale słyszałem że MON chce kupić Casę 295AEW.

Jak już jesteśmy przy prawie what if'ach to może pomalujesz nam KAI T-50 :D ?

« Odpowiedź #36 dnia: Lipca 03, 2011, 23:33:07 »
Jeremak, wszystkie prace są zachwycające !! Aż serce rośnie i wyobraźnia pracuje.
Jak już jesteśmy przy "what if'ach", to odtajniono już zdjęcia C-17 Globemaster III z 13 Pułku Lotnictwa Transportowego z 2016 r. ? :)
W reportażu trzeba oddać nie tylko to, co widzisz, ale także to, co widzi ktoś inny. (..) Tego kogoś trzeba znaleźć i odpytać. Odwrotnie niż w działaniu korporacyjnym: w każdej firmie jest przynajmniej jeden człowiek, który wie, o co chodzi. Tego człowieka trzeba zidentyfikować i natychmiast wyp.....yć.       Krzysztof Mroziewicz

« Odpowiedź #37 dnia: Lipca 03, 2011, 23:43:02 »
Szczerze powiem, Embek mi się nie podoba. Napis i flaga na kadłubie przypominają mi transparenty doby Polski ludowej.

Offline Jeremak

• *
  • It's full of stars...
    • Moje profile
« Odpowiedź #38 dnia: Lipca 04, 2011, 22:07:50 »
Napis i flaga na kadłubie przypominają mi transparenty doby Polski ludowej.
No dobrze, to spróbowałem trochę innego podejścia. Od razu muszę zaznaczyć, że gdy rzuciłem okiem na zdjęcia różnych samolotów rządowych: wielka parada białych autobusów z paskiem wzdłuż kadłuba. Bardzo często granatowym. Kanadyjczycy i Brytyjczycy się akurat wyróżniają, bo malują (RAF: malowali) niektóre samoloty dla VIPów na czarno. Nowozelandzki B-757 też nie wygląda źle, mimo że z "rządowym paskiem": http://namelessfaithlessgod.deviantart.com/art/RNZAF-Boeing-757-4-191437643
A teraz moje próby, nadal Embraer. Najpierw wersja jasna, minimalistyczna:

Oraz wersja ciemniejsza. ukośny pas częściowo zainspirowany P.6 Orlińskiego:

C-17 Globemaster III z 13 Pułku Lotnictwa Transportowego z 2016 r.
Panowie, nie rozpędzajcie się. Na razie priorytet mają samoloty "kościuszkowskie", pozostałe: jak czasu starczy.

Offline Carolus

• 13 WELT
  • *
  • 13 WELT Pilot
    • 13 Wirtualna Eskadra Lotnictwa Taktycznego.
« Odpowiedź #39 dnia: Lipca 05, 2011, 00:06:32 »
Wow 2 jest super! Z chęcią zobaczyłbym taki w naszych SP :) Tylko napis mógłby być biały i trochę większy np  nad skrzydłem.
Heh a u góry system do tankowania w powietrzu w miejscu flagi :D Bo w 2 stronę jakby obrócić ten pasek to mówiliby, że to takie Rossijskie :P

« Odpowiedź #40 dnia: Lipca 07, 2011, 23:40:05 »
No nie, teraz to wygląda jak dziecię na akademii ku czci przepasane biało-czerwoną szarfą.
W reportażu trzeba oddać nie tylko to, co widzisz, ale także to, co widzi ktoś inny. (..) Tego kogoś trzeba znaleźć i odpytać. Odwrotnie niż w działaniu korporacyjnym: w każdej firmie jest przynajmniej jeden człowiek, który wie, o co chodzi. Tego człowieka trzeba zidentyfikować i natychmiast wyp.....yć.       Krzysztof Mroziewicz

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #41 dnia: Lipca 08, 2011, 08:05:44 »
No nie, teraz to wygląda jak dziecię na akademii ku czci przepasane biało-czerwoną szarfą.

Dziedzic pruski  :118:.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Offline Jeremak

• *
  • It's full of stars...
    • Moje profile
« Odpowiedź #42 dnia: Lipca 12, 2011, 21:30:03 »
Kolejne próby "w poszukiwaniu wzoru idealnego", tym razem na A320:
Kolor ogólny to tzw. "perłowy", nie wiem jak by to wyglądało w rzeczywistości, ale równie dobrze zostałby zastąpiony zwykłym białym:

I "ogólnowojskowy" samolot transportowo-pasażerski, który roboczo ochrzciłem jako "BagramLOT":

Mogę wracać do "jedenastki", czy nadal wasze gusta estetyczne czują się urażone?

« Odpowiedź #43 dnia: Lipca 13, 2011, 00:11:31 »
Dziedzic pruski  :118:.
"Pruski, pruski - na nazwisko miał Pruski"

Dokładnie to przychodzi mi na myśl.
O a ten "perełkowy" A(utobus)320 ładny. Linia idąca od dziobu do statecznika ciekawa.

Offline Jeremak

• *
  • It's full of stars...
    • Moje profile
« Odpowiedź #44 dnia: Lipca 24, 2011, 16:38:34 »
Kolejny "puławszczak", tym razem jedenastka. Teraz pewnie nastąpi dłuższa przerwa, a po niej: Hurri Mk.I