Tak jak Rafał coś wspominał, oni po którymś puczu, chyba 1.12, skopali to, bo wcześniej można było, włączając jakiś supersampling, zlikwidować takie wyświetlanie terenu i wszystko ładnie wygładzić. Pomocne byłyby też nowe tematy pogodowe ze zmniejszoną widzialnością, co by ukryło te niedomagania. Najlepiej to wygląda, gdy wrzuci się całkowite zachmurzenie, które maskuje cały ten shimmering.
Przyszłe patche zapowiadają się dla mnie rewelacyjnie, głównie z uwagi na bombowce, ale te mniejsze - Bregueta i DFW, które mamy obecnie jako AI. Wg mnie twórcy powinni dorobić do gry jeszcze kilka trochę bardziej uproszczonych modeli służących wyłącznie jako AI (choćby dlatego, że dla wielu maszyn dwuosobowych brakuje danych jak wyglądały ich kokpity), bo przyszły tryb kariery będzie potwornie pusty, bez większego zróżnicowania większych samolotów. Te HP i Gotha tak po prawdzie to miały w ogóle swoje lotniska tam, gdzie mapa się kończy na północy...

Pisałem to w innym miejscu, ale ja bardzo chętnie bym zamienił każdy z tych wielkich bomberów na dwie jakieś mniejsze maszyny - BE2c, RE8, LVG C.V, czy Halberstadta Cl.II lub Hannovera Cl.III. Choć z drugiej strony, te bydlęta mogą przyciągnąć wielu nowych graczy, w tym jakiś fanów Counterstrike'a, czy Red Orchestra, którzy będą latać jako strzelcy w multiplayer