Autor Wątek: Wywiad z Jasonem i Albertem na SimHQ - przyszłość RoF  (Przeczytany 4333 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
Wywiad z Jasonem i Albertem na SimHQ - przyszłość RoF
« dnia: Lipca 23, 2010, 12:49:15 »
Serwis SimHQ opublikował dzisiaj obszerny wywiad z Jasonem z 777Studios oraz Albertem (Loftem) z Neoqb. Wywiad opisuje plany dotyczące RoF i zawiera ponad 20 screenów WIP. Jest mowa o trybie kariery (screeny są fantastyczne), nowej wodzie, zmienionym interfejsie... Oprócz tego twórcy potwierdzili że na jesieni wyjdą Gotha oraz Hadley Page 0/400, a następnie Breguet 14 i DFW C.V, które są na razie jako AI.

Cały wywiad pod tym linkiem: http://www.simhq.com/_air13/air_455a.html  Zapowiada się bardzo smakowicie!

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Qbeesh

• Gość
Odp: Wywiad z Jasonem i Albertem na SimHQ - przyszłość RoF
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 23, 2010, 13:54:28 »
I DM będzie nowy....kurde...czasem warto wierzyć, a podstaw, po chyba roku, żeby nie wierzyć, nie mam żadnych. Extra.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 23, 2010, 19:36:46 »
Powiem tak, do znudzenia: oby wygładzili działanie AA i AAA na horyzoncie :D , dla mnie będzie to zmiana the best
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 23, 2010, 20:41:18 »
Powiem tak, do znudzenia: oby wygładzili działanie AA i AAA na horyzoncie :D , dla mnie będzie to zmiana the best

Tak się zastanawiam... może szybciej zmienisz sprzęt? Rozumiem, że to przypadłość twojego konfigu... W innym przypadku... czyżbyś był jedynym, który widzi prawdę?!

Tako rzecze,
Zaratustra

Offline Szelma

• *
  • Tomcat Tribute
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 23, 2010, 20:56:33 »
Yoyek zjadł nibieskąpigułkę :)
11:05 PM

« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 23, 2010, 21:33:22 »
Myślałem Yoyo, że już rozwiązałeś swój problem. Owszem, widoczne są drobne skazy na horyzoncie, ale tylko przy długotrwałym wpatrywaniu się. Kiedyś miałeś HD4850, jeśli mnie pamięć nie myli, a teraz jakiegoś HD58xx. Czy to przypadłość jedynie nowych Radeonów?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 24, 2010, 08:43:49 »
Nie wiem sam juz co. Raczej to wina nowych sterów do radka (od jakiegoś momentu, a opcji testowałem wiele z ustawieniami) + zmian jakie wprowadzono po którymś patchu. Co ciekawe podobny efekt był na HD4850. Wiec to nie karta (obecnie HD5870). Efekt jednak nazwany shimmeringiem występuje  u wielu innych osób (co widać na forum RoFa), a naprawdę mocno psuje zabawę, bo horyzont się mieni, niczym świąteczna choinka, ale nie ma tam prezentów, więc mnie wkurza  :118:

Click (na screenach widać ze jest wygładzanie 1ego planu ale na horyzoncie Shimmering):

Poza tym zmiany wyglądają super a bombowiec 1a klasa! Uber woda też, jednak olegowy koncept króluje w świecie simów :D
« Ostatnia zmiana: Września 03, 2010, 09:43:52 wysłana przez KosiMazaki »

www.yoyosims.pl

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 24, 2010, 14:38:12 »
Nie ma co, RoF jest fenomenem w świecie symulacji i gier w ogóle. Autentyczna pasja, jakość, kontakt z community i dobry model biznesowy (króry działa głównie dlatego, że jest pasja, komunikacja i jakość - produkt po prostu jest dobry i dobrze się sprzedaje bez wielkiej pomocy machiny marketingowej). Marketing to narzędzie do wciskania krapu, a to takie proste...wystarczy zrobić coś porządnie, ale wielu po prostu nie ma ani talentu ani pasji.

Yoyo przestań co chwilę o tym gadać i zmień na Nvidie to nie będziesz miał problemów.  :021:

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 24, 2010, 16:38:04 »
Tak jak Rafał coś wspominał, oni po którymś puczu, chyba 1.12, skopali to, bo wcześniej można było, włączając jakiś supersampling, zlikwidować takie wyświetlanie terenu i wszystko ładnie wygładzić. Pomocne byłyby też nowe tematy pogodowe ze zmniejszoną widzialnością, co by ukryło te niedomagania. Najlepiej to wygląda, gdy wrzuci się całkowite zachmurzenie, które maskuje cały ten shimmering.

Przyszłe patche zapowiadają się dla mnie rewelacyjnie, głównie z uwagi na bombowce, ale te mniejsze - Bregueta i DFW, które mamy obecnie jako AI. Wg mnie twórcy powinni dorobić do gry jeszcze kilka trochę bardziej uproszczonych modeli służących wyłącznie jako AI (choćby dlatego, że dla wielu maszyn dwuosobowych brakuje danych jak wyglądały ich kokpity), bo przyszły tryb kariery będzie potwornie pusty, bez większego zróżnicowania większych samolotów. Te HP i Gotha tak po prawdzie to miały w ogóle swoje lotniska tam, gdzie mapa się kończy na północy...  ;) Pisałem to w innym miejscu, ale ja bardzo chętnie bym zamienił każdy z tych wielkich bomberów na dwie jakieś mniejsze maszyny - BE2c, RE8, LVG C.V, czy Halberstadta Cl.II lub Hannovera Cl.III. Choć z drugiej strony, te bydlęta mogą przyciągnąć wielu nowych graczy, w tym jakiś fanów Counterstrike'a, czy Red Orchestra, którzy będą latać jako strzelcy w multiplayer :D

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 31, 2010, 21:02:06 »

Offline Labienus

• *
  • Corsaires Fanaticus
« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 31, 2010, 23:23:06 »
A mnie zainteresował akapit o War of Pacific Ocean - nareszcie ktoś dostrzegł potencjał tego teatru i nie mówi o kolejnym BoBie :]

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 02, 2010, 12:05:02 »
Dla YoYo, może to coś pomoże:

http://riseofflight.com/Forum/viewtopic.php?f=49&t=12073

RoB'ciu, dzieki za pamiec ale ja probowalem juz wszystkiego i bez rezultatów. Ja chce grafe ze starego Rofa :D!

www.yoyosims.pl

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Września 03, 2010, 09:41:26 »
Jest na to prosta rada - spraw sobie mniejszy monitor ;)

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 22, 2011, 12:44:05 »
A wróbelki ćwierkają, że plany wydawnicze samolotów na kolejne miesiące (w tym tempie to rok minimum) to Brisfit, Spad VII, RE.8, Halb CL.II i może Snipe. Oczywiście najpierw DFW CV i Breguet 14.

http://riseofflight.com/Forum/viewtopic.php?p=232383#p232383
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

Offline traun

• *
  • CM, RoF, CoD
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 22, 2011, 14:45:29 »
Mnie taki zestaw bardzo pasuje i chętnie nabędę niektóre z nich. Tylko jeszcze jakieś zmiany około samolotowe by się przydały.
Pozdrawiam chłopaków z EKG
GG 4834952