Autor Wątek: Starcraft 2  (Przeczytany 9687 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Starcraft 2
« dnia: Lipca 30, 2010, 18:32:13 »
Panowie a co tu taka cisza.Czyżby nikt nie gral,nie kupil.?
Z checia zagram przez Battlenet-a z kims z forum :004:
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

qrdl

• Gość
Odp: Starcraft 2
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 30, 2010, 19:01:35 »
Widziałem wersję kolekcjonerską za prawie 400 pln. Jak wezmę na raty, to z chęcią zagram  :banan

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Lipca 30, 2010, 19:47:57 »
Widziałem wersję kolekcjonerską za prawie 400 pln. Jak wezmę na raty, to z chęcią zagram  :banan

Dokładnie. Z całym szacunkiem dla Blizzarda ale chyba ich wygięło z tą ceną.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #3 dnia: Lipca 30, 2010, 19:52:07 »
No ale panowie.Zostawmy wersje kolekcjonerska dla mianiakow i dla koreanczykow a pobawmy sie wersja za 150zl(pudelkowa).
Drogo ale w koncu czekalismy 15lat.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline some1

• Global Moderator
« Odpowiedź #4 dnia: Lipca 30, 2010, 19:56:42 »
Pierwsza część wyszła w 1998...

Tak czy siak ja poczekam aż opadnie kurz po premierze a machina marketingowa i ci którzy jej ulegli trochę ucichną.
"It's not a Bug! It's an undocumented feature!"

qrdl

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Lipca 30, 2010, 20:08:09 »
Nie chce być zrzędliwy, ale... jak już, to mamy ceny od 160 pln + wysyłka http://www.skapiec.pl/site/cat/2000/comp/1059110
Ja osobiście kupuję stosunkowo sporo oryginałów i są wśród nich takie co kosztowały $125 (SB Pro PE). Od pewnego czasu cieszyło mnie niezmiernie, że ceny gier w Polsce z roku na rok maleją i teraz są dość znośne, szczególnie, że nie jest rzadkością oscylowanie w okolicach 50 pln przy premierze. Niestety, StarCfart II wraca do tradycji cenowej sprzed może 12 lat ;-). Tak czy inaczej, jaki pisał some1, poczekam, bo przy takim poziomie ceny, niektórzy na siłę będą się sami wewnętrznie urabiać i przekonywać, że gierka jest super, bo skoro wydałem tyle hajsu, to MUSI być super :-) Poczekamy aż opadną emocje, a wydana kasa przestanie boleć  :021:

Tako rzecze,
Zaratustra

« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 30, 2010, 20:45:09 »
Nie chce być zrzędliwy, ale... jak już, to mamy ceny od 160 pln + wysyłka http://www.skapiec.pl/site/cat/2000/comp/1059110

Ahh nie zgodze sie bo na allegro kupilem za 150zl wersje pudelkowa.

BigMac

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 31, 2010, 12:51:52 »
Mam kumpli, którzy do dzisiaj grają w SC1. Jeśli dwójka miałaby powtórzyć sukces i zapewnić znowu zabawę na 10 lat, to 150zł nie jest złą ceną ;)

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 01, 2010, 04:36:32 »
Starcraft 2 i Starcraft 2... Męczy mnie już to. Miałem okazje pograć w betę i mnie rozczarowała... Zero innowacji, to samo co wcześniej. Czy powtórzy sukces? No jasne! Bo sukces SC polegał na prostocie, dobrym interface i wieloletnim suporcie ze strony Blizzard. Tu będzie tak samo. SC1 nie był żadną rewolucją kiedy wyszedł, były już bardziej rozwojowe i lepsze RTSy (Age of Empire, Myth The Fallen Lords). Ale SC1 miał mutli i dobry interface i Blizzard do tej pory wydaje patcze (czego nie można powiedzieć o rozwojowych strategiach). Jeśli ktoś jest fanem, to już ma, a jeśli nie ma, to kupi i będzie zadowolony. Jeśli ktoś nie lubi SC, to się nie przekona. Jeśli ktoś lubi RTSy po ptrostu, to poczeka aż stanieje i będzie umiarkowanie zadowolony (widziałem singla u kumpla i jest fajny, klimatyczny itd, ale gameplay taki sam jak był, nic się nie zmieniło). Jeśli idzie o sam battle.net - jak lubicie dostawać baty od tych co grali w SC1 do tej pory - będziecie zadowoleni.

Jeszcze tylko moja uwaga na temat ceny - faktycznie nie jest ona typowa. Ale co jak co, większość ludzi na tym forum wywala kupę kasy ma gałki (X52Pr0), dodatki do FSX, czy dodatkowe samoloty do RoFa - jeśli 150 zeta to dla was za dużo, to macie nierówno pod sufitem. Blizzard zawsze liczył sobie więcej za swoje gry, ale były dopracowane i miały wieloletni support. Jak komuś nie pasuje, niech nie kupuje i nie marudzi - wolny rynek mamy.

Na koniec - jeśli ktoś jeszcze SC2 nie widział, to powiem krótko nie jest super, to po prostu bardzo dobrze dopracowana gra, cena mnie osobiście nie obchodzi, bo wolę Company of Heroes i SC zwyczajnie nie lubię, więc nie kupię. Ale powtarzam jest to dobra gra, dobrze zrobiona, ładna i funkcjonalna i co więcej - typowo PC. Jedyne moje "ale", to czemu do jasnej cholery tak długo trwało zrobienie tego czegoś?! 12 lat czekania na coś, co jest typowym sequelem, bez rewolucji, lepsze niż poprzednik, ale dokładnie takie samo jeśli idzie o rozgrywkę... Rozumiem jakby zaczęli robić rok temu. Ale rok temu to miała być któraś z kolei data premiery...

empeck

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 01, 2010, 09:40:35 »
Wiesz co? Masz znakomicie dobrany nick ;)

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 01, 2010, 10:20:27 »
mmaruda, prawdopodobnie dlatego, że teraz w rok to się robi 3D pacmana. My chyba trochę zapominamy ile ludzi i ile pracy idzie obecnie w gry. Jak firma się szanuje to same beta testy trochę trwają. Nie mówiąc już, że zrobili nowy silnik pod tą grę (chociaż diabloIII też na nim będzie). Scenariusz, grafika, kodowanie, muzyka, dźwięki, dialogi, animacje... teraz gry mają budżet 60+ mln zielonych. Na co niby ta kasa idzie? Na wypłaty/sprzęt itp.

A Starcraft II będzie sukcesem dlatego, że jest taki sam jak poprzednik. Skoro coś działało, to po co to zmieniać? W przypadku niektórych gier jak np. Silent Hunter przekonaliśmy się jak to jest jak twórcy próbują być "innowacyjni".
Achtung Spitfeuer!

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 01, 2010, 10:49:28 »
Dokładnie tak jak CyC mówi. Ta gra nie miała być innowacyjna To miał być SC1 podciągnięty do obecnych standardów technicznych z dokładnie tą samą prostą rozgyrwką. Jej sukces polega na tym, a nie jej innowacyjność.

Porównywanie ceny jednej gry do osprzętu potrzebnego Nam do latania też nie jest adekwatne. To są bardziej uniwersalne rzeczy, które często służą Nam wiele lat do różnych symulatorów. IMHO nikomu nie bronię wydawania kasy na to, to jego sprawa ale ja osobiście bym na to nie wydał takiej kwoty i to nie ze względu na to, że nie jestem fanem SF. Wiem, że ta gra będzie solidną produkcją. Dodam, że mówię tu konkretnie o cenie wersji niby dla kolekcjonerów. Ta druga jest OK :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 01, 2010, 12:52:48 »
12 lat czekania...na bardzo dobrą, dopracowaną grę. Grę, która nie ujmuje graczowi tego, że wydano ją tylko dla kasy jako niedopracowany bubel, żerujący na sukcesie "jedynki".

Jak dla mnie - uczciwy dil.

mmaruda

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 02, 2010, 03:26:54 »
Co do czasu produkcji to nie do końca się z wami zgodzę, bo Relicowi zrobienie gry zajmuje dużo mniej czasu i też są to dobrze zrobione i dopracowane tytuły. Co do ceny, ze sprzetem po części się zgodzę, ale założę się, że SC2 będzie dłużej żył niż te wszystkie joye Saiteka. Jeśli idzie o soft (dodatki do simów)... jak już wspomniałem ;)

Ciekawe jest, że sporo ludzi SC2 się zwyczajnie nie podoba, pograli, przeszli kampanię i wracają do Dawn of War 2 (jest masa takich opinii pod recenzjami i newsami na różnych stronkach). Tego to akurat nie rozumiem, bo DOW2 jest raczej średni, ale COH ownuje Starcrafta ma całej linii - szkoda, że Relic dał ciała z supportem.

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 02, 2010, 13:47:41 »
No wiecie, kupując SC2 dostałem dokładnie to, czego się spodziewałem i to, co twórcy obiecywali. Ładne to to, dopracowane w każdym szczególe, klimatyczne...czego chcieć więcej. Zmęczony już byłem super innowacyjnymi, przehypowanymi gierami, gdzie w pogoni za nie wiadomo czym zapomniano, że wielkie rzeczy buduje się z przywiązywania uwagi do małych detali.
CoH to inna para kaloszy, porównywanie tego nie ma sensu. Bardzo lubię CoH i często w to pykam, ale parę rzeczy mnie tam mierzi, nie zwrócono uwagi na całkiem sporą ilość drobiazgów i potraktowano je po macoszemu. W SC2 nic mnie zupełnie nie mierzi. Biorę go takim jaki jest, a jest idealny w swoich ramach.