Starcraft 2 i Starcraft 2... Męczy mnie już to. Miałem okazje pograć w betę i mnie rozczarowała... Zero innowacji, to samo co wcześniej. Czy powtórzy sukces? No jasne! Bo sukces SC polegał na prostocie, dobrym interface i wieloletnim suporcie ze strony Blizzard. Tu będzie tak samo. SC1 nie był żadną rewolucją kiedy wyszedł, były już bardziej rozwojowe i lepsze RTSy (Age of Empire, Myth The Fallen Lords). Ale SC1 miał mutli i dobry interface i Blizzard do tej pory wydaje patcze (czego nie można powiedzieć o rozwojowych strategiach). Jeśli ktoś jest fanem, to już ma, a jeśli nie ma, to kupi i będzie zadowolony. Jeśli ktoś nie lubi SC, to się nie przekona. Jeśli ktoś lubi RTSy po ptrostu, to poczeka aż stanieje i będzie umiarkowanie zadowolony (widziałem singla u kumpla i jest fajny, klimatyczny itd, ale gameplay taki sam jak był, nic się nie zmieniło). Jeśli idzie o sam battle.net - jak lubicie dostawać baty od tych co grali w SC1 do tej pory - będziecie zadowoleni.
Jeszcze tylko moja uwaga na temat ceny - faktycznie nie jest ona typowa. Ale co jak co, większość ludzi na tym forum wywala kupę kasy ma gałki (X52Pr0), dodatki do FSX, czy dodatkowe samoloty do RoFa - jeśli 150 zeta to dla was za dużo, to macie nierówno pod sufitem. Blizzard zawsze liczył sobie więcej za swoje gry, ale były dopracowane i miały wieloletni support. Jak komuś nie pasuje, niech nie kupuje i nie marudzi - wolny rynek mamy.
Na koniec - jeśli ktoś jeszcze SC2 nie widział, to powiem krótko nie jest super, to po prostu bardzo dobrze dopracowana gra, cena mnie osobiście nie obchodzi, bo wolę Company of Heroes i SC zwyczajnie nie lubię, więc nie kupię. Ale powtarzam jest to dobra gra, dobrze zrobiona, ładna i funkcjonalna i co więcej - typowo PC. Jedyne moje "ale", to czemu do jasnej cholery tak długo trwało zrobienie tego czegoś?! 12 lat czekania na coś, co jest typowym sequelem, bez rewolucji, lepsze niż poprzednik, ale dokładnie takie samo jeśli idzie o rozgrywkę... Rozumiem jakby zaczęli robić rok temu. Ale rok temu to miała być któraś z kolei data premiery...