Autor Wątek: Odp: Rearm / refuel  (Przeczytany 755 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gerrah

• *
  • 13 WELT pilot
    • 13 WELT
Odp: Rearm / refuel
« dnia: Sierpnia 02, 2010, 12:37:47 »
Mnie tak skądinąd zastanawia jakim cudem może być za późno na fox2. Wypracować troszkę odległości to przecież o wiele mniejszy problem niż walczyć na działka ;).
"Right now, you're probably the smelliest Lartnei in the galaxy."
"Excuse me?" Lafiel's eyes narrowed. "Did you just say that you'd like to die? I can help you with that."

Odp: Odp: Rearm / refuel
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 02, 2010, 14:48:32 »
Mnie tak skądinąd zastanawia jakim cudem może być za późno na fox2. Wypracować troszkę odległości to przecież o wiele mniejszy problem niż walczyć na działka ;).
Element zaskoczenia. Każdemu może się zdarzyć, że jakiś mig nagle się pojawi.
W tym wypadku, przy bezpośrednich odległościach, wypracowanie odległości na fox2 może być równie paliwożerne co walka na działka. Nie wiem  czy finał był z działek czy nie, ale głównym zadaniem jest wypracować przewagę i nie stracić jej. A dopalacz sam się wtedy włącza i zasysa paliwo.
Reasumując, nie da się zaplanować wszystkiego, czasem jest się zaskoczonym i pora na walkę manewrową. Czy się będzie kręcić z działkiem czy liczyć na fox2 to i tak paliwo spala się szybko i efektem może być skorzystanie z funkcji uzupełnienia paliwa.
I'm a colt in your stable     I'm what Cain was to Abel     mister catch me if you can

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 02, 2010, 15:21:02 »
Hmm? W Falconie zaskoczeni przez MiGa? To latamy bez RWR?

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 02, 2010, 16:48:44 »
Hmm? W Falconie zaskoczeni przez MiGa? To latamy bez RWR?

Oj to coś mało latasz w Falconie jeśli to dla ciebie nowość.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 02, 2010, 17:57:59 »
Aktualnie to może i tak...

Ale nie pamiętam żeby podczas lotów online jakiś MiG zaszedł nas na odległość walki na działka...
No dobra raz, 23 i olałem go sobie na RWR- całkowicie moja wina.
No i inna sprawa, co to za Falcon.
Masz radar? Masz AWACSa? To trzeba korzystać z jednego czy drugiego.