Autor Wątek: Nowy Microsoft Flight (Simulator?) ogłoszony.  (Przeczytany 41803 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

empeck

• Gość
Nowy Microsoft Flight (Simulator?) ogłoszony.
« dnia: Sierpnia 17, 2010, 08:48:18 »
Są już pierwsze przecieki na temat nowego symulatora naszego ulubionego Microsoftu ;)

http://www.gram.pl/news_8QfqJOe3_Microsoft_oglasza_Age_of_Empires_Online_i_Microsoft_Flight.html

Nowy tytuł będzie się nazywać Microsoft Flight i być może już dziś na konferencji gamescom w Kolonii dowiemy sie więcej.

Adres oficjalnej strony:

http://www.microsoft.com/games/flight/
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 17, 2010, 15:18:07 wysłana przez KosiMazaki »

Odp: Microsoft Flight
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 17, 2010, 10:37:31 »
Jedyne czego bym chcial to poprawy obslugi procesorow wielordzeniowych i poprawy pogody.Mam namysli aby przy pelnym zachmurzeniu (full) nie bylo widac ziemi (no chyba ze czasami) a nie jak to jest w FSX.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 17, 2010, 10:52:02 »
No i mam nadzieje ze bedzie w jakis sposob kompatybilny z addonami z FSX.
Powiedzmy ze po malych paczach.
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Nowy Microsoft Flight Simulator ogłoszony.
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 17, 2010, 11:10:58 »
Jeszcze nie udało się płynnie pograć w FSXa to strach pomyśleć co tutaj się będzie działo. Komputer spłonie :D.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 17, 2010, 11:19:35 »
Jak zrobią (zrobili) pełną obsługę kilkurdzeniowych procesorów i wykorzystanie możliwości dzisiejszych kart graficznych to powinno to latać lepiej niż FSX.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 17, 2010, 11:24:13 »
FSX to już niby obsługiwał o czym było trochę szumu w swoim czasie. Dzisiejsze karty powinny zamiatać FSXem ale też tak się nie dzieje, poza tym wiadomo, że liczy się moc procesora nie grafik. Obsługiwał też SLI/CF... cóż chcieliśmy dobrze wyszło jak zawsze. Zobaczymy co tu będzie. Chwilowo jestem tylko cyniczny :D.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

empeck

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 17, 2010, 11:51:15 »
Coniektórzy nie są zadowoleni z ogłoszenia nowego sima Microsoftu...

http://www.forum.aerosoft.com/index.php?showtopic=37244

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 17, 2010, 12:00:48 »
aby przy pelnym zachmurzeniu (full) nie bylo widac ziemi (no chyba ze czasami) a nie jak to jest w FSX.
"Krycie" chmur można zwiększyć edytując fsx.cfg (CLOUD_COVERAGE_DENSITY=, pasek w menu ustawia do 8, a maksimum to zdaje się 12).
Dzisiejsze karty powinny zamiatać FSXem ale też tak się nie dzieje
Tweak bufferpools + solidna karta i jest całkiem dobrze (jak na FSX oczywiście ;)).
Obsługiwał też SLI/CF... cóż chcieliśmy dobrze wyszło jak zawsze.
Crossfire po kombinowaniu z profilami, SLI niby od razu, lecz wzrost wydajności buł ciutkę mały w stosunku do kosztu drugiej grafiki - tutaj znowu podobno pomagał tweak z bufferpools. Mi jednak się wydaje, że nie ma specjalnego sensu wkładać drugiej karty, skoro przy pojedynczej solidnej to nie grafika będzie wąskim gardłem.

Trailer na stronie nie działa (przynajmniej u mnie), można go zobaczyć tutaj: http://vodpod.com/watch/4246578-microsoft-flight-trailer (renesans uberwody :)?). Ciekawe, czy usunięcie "simulator" z nazwy to jakaś sugestia...

empeck

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 17, 2010, 12:06:16 »
Ostatnio testowałem sobie XPlane 9 i tak naprawdę nie rozumiem za bardzo narzekania na wydajność FSX. XPlane na medium-high u mnie działa w 30 - 35 fps, przy zaawansowanym samolocie 3rd party spada do ok 25, przy czym widoczność mam ustawioną na max. Pomimo tego, przy FSX czuję się jakbym latał we mgle. W FSie dystans jest przynajmniej kilkukrotnie większy, a FPSów mam prawie tyle samo.

Trailer z MS Flight to render, trzeba poczekać na screeny. Mam nadzieję, że odpuszczenie członu Simulator w nazwie niczego nie sugeruje.

« Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 17, 2010, 12:10:23 »
Co raz głupsze są te filmowe "zapowiaski" - 50% filmu: ślizg kamerką po uberwodzie ... 50% filmu: widok samolotu od strony ogona  :karpik Nooo...i już mnie zachęcili  :118:
Jeszcze nie udało się płynnie pograć w FSXa to strach pomyśleć co tutaj się będzie działo. Komputer spłonie :D.
święte słowa Mazak...święte słowa...
Spokój cechuje Mistrza.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 17, 2010, 12:21:47 »
No masz. Jeszcze dobrze sie nie wnikneło w FSX a tutaj nówka jakaś? Co prawda i tak pewnie wyjdzie na przyszłe wakacje. Jedynie widzę sens wydania Microsoft Flight:

1/ lepsza optymalizacja
2/ schemat dodatków przeniesiony z SDK FSX

jesli ma to byc zupełnie nowy engine i nowy SDK to będzie jakaś masakra. Musi być kompatybilność.
Dalej idąc film to wg mnie zwykły rander a nie jakiś in game movie. Z DX10 pod FSX jeszcze sie nie uporali a tutaj coś nowego.
Trochę bez sensu. Ciekawe co się dowiemy  :121:
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 17, 2010, 12:22:39 »
Cytat: gram.pl
Microsoft Flight to z kolei coś w rodzaju spin-offu serii Flight Simulator. Zgodnie z tym, co mówi Microsoft będzie powiew świeżości dla tego cyklu. Należy przypomnieć, że studio  ACES odpowiedzialne za wcześniejsze odsłony Flight Simulator zostało zamknięte na początku zeszłego roku.

Martwi jedynie informacja, że ma to być spin-off i brak "Simulator" w tytule.
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

empeck

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 17, 2010, 12:25:14 »
Zamknęli Aces to źle, zapowiedzieli nowy tytuł, też źle. :D

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 17, 2010, 12:25:38 »
Spin-off (ang. efekt uboczny) – w terminologii związanej z produkcją filmową i telewizyjną jest to określenie nowego filmu/serialu powstającego na bazie dużej popularności bohaterów lub wątków produkcji oryginalnych. Spin-off występuje też w komiksach, głównie amerykańskich, rzadziej w japońskich - najczęściej prezentuje wtedy przygody drugoplanowych bohaterów serii pierwotnej, rozwijając wątki poboczne - a czasami w grach komputerowych.

czyli będziemy mieli RPG'a w klimacie lotniczym haha... When I was born....
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 17, 2010, 12:32:14 »

Martwi jedynie informacja, że ma to być spin-off i brak "Simulator" w tytule

Pewnie planują wydać to również na x360. Słowa symulator i konsola z reguły się wykluczają ;) . Znam tylko 2-3 wyjątki.