Taka specyfika FSX, płynnie może być przy rozsądnych ustawieniach, topowm sprzęcie albo dobrze zastosowanych tweakach... a potem wyjdzie niesamowity samolot, piękna sceneria i znów zaczyna się zabawa z ustawieniami. W tym przypadku za solidną uważam od GTX280 w górę (z wyłączeniem kart dwurdzeniowych). A w ciągu mojej krótkiej przygody z symulatorami lotniczymi trafił się żaden, który nie wymagałby zabawy notatnikiem 
Nie rozumiemy się. Właśnie chodzi o to, że FSX jako baza powinien być dopracowany do tego stopnia, że nie zabije każdego kompa włącznie z i7 i innymi wynalazkami. Na tweaki i przeglądanie for internetowych nie każdy ma czas. Poza tym chyba nie chodzi o to przy takiej zabawie. Tweaki tweakami, są skierowane do zapaleńców, a niektórzy chcą tylko pograć. Zmierzam do tego, że sama podstawka powinna działać dobrze zwłaszcza na konfiguracjach kilka generacji nowszych. A nie, ze para idzie w komin. Zresztą tak jak w LockOnie. Nie mam nic przeciwko wysokim wymaganiom sprzętowym byle by była jakaś rozsądna granica tych wymagań.
FSX dopiero teraz jakoś zaczyna przyzwoicie działać. Pojawiają się godne dodatki, a tu taki strzał

. Życzę sobie i Wam aby programiści odrobili pracę domową i zrobili spoko produkt, a nie kloca

. Zwłaszcza, że tworzą grę w którą będziemy następne 10 lat grać, a dodatkowo im lepiej zrobią podstawkę tym więcej kasy zostanie na ładowanie w dodatki, zamiast sprzęt wydłużając w ten sposób żywot produktu. A o to chyba chodzi. Oczywiście, to tylko moje gdybanie i gadanie na zapas. Reszta wyjdzie w praniu.
To ja mam starszy odpowiednik tej karty ale wydany o wiele później niż FSX czyli powinien spokojnie ogródek obrobić. Niestety nie jest tak różowo. Testowałem na nowszych, dwurdzeniowych, podkręconych i odkręconych (tyczy się to też sprzętu). Sytuacja była zawsze podobna. Testowałem na FSX Benchamrku i nie zaobserwowałem różnicy na tyle istotnej żeby decydować się na tak desperackie ruchy. W piątek miałem u siebie GF480GTX (miał być AMP) ale niestety już z przyczyn czasowych nie zdążyłem potestować. Spieszył się na samolot do Irlandii

. Być może na dniach będę miał do dyspozycji 8800GTXa i będę go spinał z moją Ultrą zobaczymy co na to FSX. W myśl zasady: "Double the Gun, Double the Fun". No chyba że proc się nie wyrobi... lol

.