Autor Wątek: Nowy Microsoft Flight (Simulator?) ogłoszony.  (Przeczytany 41851 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

empeck

• Gość
Odp: Nowy Microsoft Flight Simulator ogłoszony.
« Odpowiedź #15 dnia: Sierpnia 17, 2010, 12:37:11 »
Pewnie planują wydać to również na x360. Słowa symulator i konsola z reguły się wykluczają ;) . Znam tylko 2-3 wyjątki.

Z press release. Zwracam uwagę na pogrubiony fragment.

Twenty-eight years after the debut of “Microsoft Flight Simulator 1.0,” Microsoft Game Studios also announced the internal development of “Microsoft Flight,” a new Windows exclusive. “Microsoft Flight” will bring a new perspective to the long-standing genre, welcoming everyone, including long-time fans, to experience the magic of flight.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #16 dnia: Sierpnia 17, 2010, 12:41:13 »
Mówie Wam, zrobią pewnie jakiś rpg ;) i chyba zamkniety tytuł bo mowa jest o całkowicie wewnetrznym projekcie. Pewnie nie bedzie do tego dodatków, chyba , że od Microsoftu bedzie sie kupowało jakies tam rozdziały itp. Zobaczymy
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

empeck

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Sierpnia 17, 2010, 12:43:58 »
Yoyo, Laminar Ci płaci za FUD? ;)

Wewnętrzny projekt, bo tytuł robi studio które jest własnością MSa. Czyli tak jak na przykład FSX i Aces :P

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #18 dnia: Sierpnia 17, 2010, 12:55:31 »
Wewnętrzny projekt, bo tytuł robi studio które jest własnością MSa. Czyli tak jak na przykład FSX i Aces :P
Tak jak najbardziej, ale jakoś w tym przypadku dziwnie mocno to podkreślono. Trzeba czekać, 19-22.08 pewnie dowiemy się więcej
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #19 dnia: Sierpnia 17, 2010, 12:57:14 »
To skoro już sobie tak gdybamy i "czarnowidzimy", to info o GAMES for Windows Live też nie nastraja dobrze. Między innymi jest to platforma do jakże ukochanych ostatnimi czasy przez twórców, a znienawidzonych przez graczy DLC. Czyżby zamknięta konstrukcja i jedynie oficjalne addony?

Edit: Ehhh... uroki pisania z pracy na raty, cokolwiek bym nie napisał ktoś przede mną już umieścił
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

empeck

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Sierpnia 17, 2010, 13:04:18 »
Czyżby zamknięta konstrukcja i jedynie oficjalne addony?

Mam nadzieję, że nie. Podejrzewam, że MS wie co napędza sprzedaż tej serii.

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpnia 17, 2010, 13:41:34 »
(...) Podejrzewam, że MS wie co napędza sprzedaż tej serii.

Podejrzewam, że wiedzą i może zechcieli kawałek tego tortu dla siebie? Np. Aerosoft robi scenerię lub samolot, ale nie może sprzedać go samemu tylko w sklepiku GfWL. Oczywiście uiszczając opłatę MS.
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

empeck

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpnia 17, 2010, 13:56:34 »
Może i tak będzie. W sumie to dziwne, że symulatory tak bardzo odbiegają od rynku gier. z tego co wiem, w żadnym innym gatunku nie ma możliwości tworzenia płatnego DLC 3rd party.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
Odp: Nowy Microsoft Flight (Simulator?) ogłoszony.
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpnia 17, 2010, 15:47:59 »
Ja sobie pozwoliłem przede wszystkim poprawić tytuł, chyba jest teraz bardziej adekwatny. poza tym znowu się zaczyna ta sama śpiewka - damy Wam rewolucję na którą czekaliście i świat nigdy nie będzie taki jak przedtem. normalnie jakbym Jobsa słyszał na prezentacji iPada. Zresztą podobne śpiewki towarzyszyły premierom kolejnego Windowsa, a i przy FSXie też tak gadali. Jak Oni mogli to zrobić akurat teraz kiedy 23% VAT stoi u progu? :118: Zastanawiam się ile to teraz będzie na dysku miejsca zajmować. No nic, najwyżej rzucę sobie słoiczkiem z kupą i krzyknę... hańba! jak moda nakazuje. Teraz idę jeszcze raz filmik odpalić....lol :D.

@PZl Belfegor
Właśnie o to chodzi, ja nie chcę gmerać w plikach tekstowych i non stop coś poprawiać. Ja chcę odpalić, ustawić suwaczek na maksa i grać. Stary już jestem. Poza tym zdefiniuj co to jest solidna karta?. W moim odczuciu zawsze miałem solidne karty i zawsze na nich chodziło tak samo. Podobnie z resztą z innymi gratami.

@Destracto
Raczej prorocze :D.

@Yoyek
Teraz to się załamiesz. Nie dość, że upgrade kompa co rok to jeszcze teraz na 15 klatek będzie spadał frame rate spadnie.

@empeck
X-plane troszkę więcej rzeczy w tle przelicza, no i działa na wszystkich platformach ale nie porównywał bym go do FSXa tak bezpośrednio. Zresztą to nie jest istotne FSX dopiero się rozkręca przecież.

Ps. Sorry, za taki zbiorowy odpis bez cytowania jak już mówiłem stary jestem, a co za tym idzie i leniwy.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

empeck

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpnia 17, 2010, 15:52:14 »
@empeck
X-plane troszkę więcej rzeczy w tle przelicza, no i działa na wszystkich platformach ale nie porównywał bym go do FSXa tak bezpośrednio. Zresztą to nie jest istotne FSX dopiero się rozkręca przecież.

Niby FM jest liczony w czasie rzeczywistym, ale z drugiej strony nie zmienił się on za bardzo pomiędzy XP8 a XP9, a wydajność spadła jak wprowadzili shadery. Poza tym, w starszych wersjach tytułu jakoś FM dawał radę na słabszym sprzęcie, na iPhone też daje radę ;). Ale ok, to tylko takie gadanie. Poczekamy i zobaczymy tę rewolucję MSa ;)

« Odpowiedź #25 dnia: Sierpnia 17, 2010, 16:06:30 »
@PZl Belfegor
Właśnie o to chodzi, ja nie chcę gmerać w plikach tekstowych i non stop coś poprawiać. Ja chcę odpalić, ustawić suwaczek na maksa i grać. Stary już jestem. Poza tym zdefiniuj co to jest solidna karta?. W moim odczuciu zawsze miałem solidne karty i zawsze na nich chodziło tak samo. Podobnie z resztą z innymi gratami.
Taka specyfika FSX, płynnie może być przy rozsądnych ustawieniach, topowm sprzęcie albo dobrze zastosowanych tweakach... a potem wyjdzie niesamowity samolot, piękna sceneria i znów zaczyna się zabawa z ustawieniami. W tym przypadku za solidną uważam od GTX280 w górę (z wyłączeniem kart dwurdzeniowych). A w ciągu mojej krótkiej przygody z symulatorami lotniczymi trafił się żaden, który nie wymagałby zabawy notatnikiem ;)

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpnia 17, 2010, 16:41:26 »
Może będzie, wiecie...jak z WoP. Może niezbyt skomplikowane, ale ładne toto i w sumie przyjemnie się lata...nie, wróć, co ja gadam. Jeden WoP mi wystarczy. Tylko hardkor!

« Odpowiedź #27 dnia: Sierpnia 17, 2010, 16:48:03 »
FSX bazował na Microsoft ESP, stawiam, że podpicowali ESP, obtoczyli go w otoczkę user friendly oraz eye-candy i mają zamiar coś takiego wypuścić. Obym się mylił...
Taaaa...
MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #28 dnia: Sierpnia 17, 2010, 17:09:25 »
Taka specyfika FSX, płynnie może być przy rozsądnych ustawieniach, topowm sprzęcie albo dobrze zastosowanych tweakach... a potem wyjdzie niesamowity samolot, piękna sceneria i znów zaczyna się zabawa z ustawieniami. W tym przypadku za solidną uważam od GTX280 w górę (z wyłączeniem kart dwurdzeniowych). A w ciągu mojej krótkiej przygody z symulatorami lotniczymi trafił się żaden, który nie wymagałby zabawy notatnikiem ;)

Nie rozumiemy się. Właśnie chodzi o to, że FSX jako baza powinien być dopracowany do tego stopnia, że nie zabije każdego kompa włącznie z i7  i innymi wynalazkami. Na tweaki i przeglądanie for internetowych nie każdy ma czas. Poza tym chyba nie chodzi o to przy takiej zabawie. Tweaki tweakami, są skierowane do zapaleńców, a niektórzy chcą tylko pograć. Zmierzam do tego, że sama podstawka powinna działać dobrze zwłaszcza na konfiguracjach kilka generacji nowszych. A nie, ze para idzie w komin. Zresztą tak jak w LockOnie. Nie mam nic przeciwko wysokim wymaganiom sprzętowym byle by była jakaś rozsądna granica tych wymagań.

FSX dopiero teraz jakoś zaczyna przyzwoicie działać. Pojawiają się godne dodatki, a tu taki strzał :D. Życzę sobie i Wam aby programiści odrobili pracę domową i zrobili spoko produkt, a nie kloca :). Zwłaszcza, że tworzą grę w którą będziemy następne 10 lat grać, a dodatkowo im lepiej zrobią podstawkę tym więcej kasy zostanie na ładowanie w dodatki, zamiast sprzęt wydłużając w ten sposób żywot produktu. A o to chyba chodzi. Oczywiście, to tylko moje gdybanie i gadanie na zapas. Reszta wyjdzie w praniu.

To ja mam starszy odpowiednik tej karty ale wydany o wiele później niż FSX czyli powinien spokojnie ogródek obrobić. Niestety nie jest tak różowo. Testowałem na nowszych, dwurdzeniowych, podkręconych i odkręconych (tyczy się to też sprzętu). Sytuacja była zawsze podobna. Testowałem na FSX Benchamrku i nie zaobserwowałem różnicy na tyle istotnej żeby decydować się na tak desperackie ruchy. W piątek miałem u siebie GF480GTX (miał być AMP) ale niestety już z przyczyn czasowych nie zdążyłem potestować. Spieszył się na samolot do Irlandii :D. Być może na dniach będę miał do dyspozycji 8800GTXa i będę go spinał z moją Ultrą zobaczymy co na to FSX. W myśl zasady: "Double the Gun, Double the Fun". No chyba że proc się nie wyrobi... lol :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #29 dnia: Sierpnia 17, 2010, 17:28:13 »
Oczywiście, że powinien być dopracowany, śmigać na sprzęcie który był dostępny w czasie wydania i tak dalej, ale jak dobrze wiemy - tak nie jest, na co niewątpliwie ma wpływ stary silnik i próba zachowania kompatybilności z dodatkami do poprzednich FSów. Ja jednak piszę, jak wygląda sytuacja, a nie jak chciałbym by się rysowała - po prostu jest tak a tak, FSX się wiele już nie zmieni - można się bawić w tweakowanie/kupowanie sprzętu albo nie i znosić klatkowanie/niskie ustawienia lub dać sobie spokój (i na przykład zostać przy FS9).
To ja mam starszy odpowiednik tej karty ale wydany o wiele później niż FSX czyli powinien spokojnie ogródek obrobić. Niestety nie jest tak różowo.
FS zawsze chodzi wolniej niż by się chciało, niezależnie od sprzętu, ustawień i modlitw ;)