Autor Wątek: Nowy Microsoft Flight (Simulator?) ogłoszony.  (Przeczytany 41844 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mac

• Trolle
  • *
Odp: Nowy Microsoft Flight (Simulator?) ogłoszony.
« Odpowiedź #90 dnia: Stycznia 29, 2011, 15:17:09 »
Czyli kupujemy oryginał, sumienie mamy czyste, a potem crack i mamy też spokój.

Echhh i znów wychodzi na to że legalny juser ma przesrane.

PS
W różowej w zielone ciapki śwince już się kasa na to zbiera dziennie złotóweczka.  :banan

Offline Vulg

• *
  • Stalker
« Odpowiedź #91 dnia: Stycznia 29, 2011, 15:22:52 »
Mnie interesuje kompatybilność z dodatkami z FSX. Podejrzewam, że za wcześnie jeszcze na takie pytania, ale jednak ciężkie pieniądze zostały zainwestowane i szkoda byłoby wyrzucać je na śmietnik. Po drugie, jak wyglądają tereny poza głównym nurtem zainteresowań MS czyli np. Polska. W gołym FSX mieliśmy momentami pustynię.
If a zombie isn't fun to shoot, is it really a zombie?
Kropki

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #92 dnia: Stycznia 29, 2011, 18:49:35 »
...i brak Wisły przed SP1... komedia.

« Odpowiedź #93 dnia: Stycznia 29, 2011, 20:29:08 »
Mnie interesuje kompatybilność z dodatkami z FSX. Podejrzewam, że za wcześnie jeszcze na takie pytania, ale jednak ciężkie pieniądze zostały zainwestowane i szkoda byłoby wyrzucać je na śmietnik.

Mam nadzieję, że zmian będzie na tyle dużo, że dodatki nie będą kompatybilne. Z jednej strony poszło trochę kasy na te do FSX, ale z drugiej kompatybilność oznaczałaby niewielki postęp w stosunku do FSX. Łudzę się, że nowa wersja sima będzie jednak jakimś większym skokiem jakościowym.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: Stycznia 30, 2011, 13:26:54 »
Qra Panowie, czy nikt z Was nie grał w gry które chodzą na Live? Sam grałem w Batmana, Girls of War i kilka innych. Można utworzyć profil Live offline i grać bez połączenia z internetem.

Co do Wisły i Polski, to sorry, ale takie kwiatki można znaleźć w każdym kraju, wliczając juesej. XPlane9 w ogóle w Polsce (i ogólnie w Europie) nie miał danych wektorowych, a dziesiątka dalej nie będzie miała tekstur sezonowych. Każdy gra to zgrubne odtworzenie reala, na 100% fotorealizm sobie jeszcze nie można pozwolić przy zwykłych grach, a co dopiero przy całej planecie do odwzorowania.

Zawsze można latać w to:
http://www.ge-flightsimulator.com/

Powinno to zadowolić fascynatów latania nad fototeksturami.  :118:

Co do kompatybilności z FSX to nic nie wiadomo. Na moje mogą ją całkiem usunąć. Będę latać w oba tytuły.

« Odpowiedź #95 dnia: Stycznia 30, 2011, 14:06:11 »
Najpopularniejszy tytul z opcja Live to GTA4
Jeśli raz posmakowałeś latania, będziesz już zawsze chodził z oczami utkwionymi w niebo; bo tam byłeś i zawsze będziesz chciał tam wrócić.

empeck

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: Stycznia 30, 2011, 14:11:01 »
A możliwe, nie lubię gier R* to akurat w GTA4 nie grałem.

Z ostatnich screenów bardzo podoba mi się oświetlenie budynków. Od strony słońca wyglądają nieźle, a od strony cienia, niebieskie rozświetlenie od światła rozproszonego w atmosferze to po prostu bajka. Mam nadzieję że samoloty też tak będą oświetlone.

« Odpowiedź #97 dnia: Stycznia 30, 2011, 16:16:16 »
Może dodadzą wreszcie model zniszczeń - pękające opony itp. Było by pięknie...
Polish Virtual Air Force-LO:FC  1st FIS Spec

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #98 dnia: Stycznia 30, 2011, 17:20:12 »
I tak będzie co będzie, a my to kupimy... ale po tylu latach to (jeśli już tak sobie marzymy...) prądy termiczne/falowe/zboczowe by się przydały. Już nie na potrzeby samego szybownictwa, a na całe GA. Taki lot Benkiem do lotniska u podnóża jakiejś fajnej górki to było by coś, bo przygotowanie przed lotem musiałoby być dużo bardziej kompleksowe. IRL nawet lądowanie znad skraju lasu niesie realne zagrożenie dla samolotu (typu Cessna/Seneka - te gabaryty), a wiatry lokalne typu bryza to już by było coś super. Ale to tylko marzenia... kto by chciał oddać super hiper efekty, zyliony drzewek, domków i przeznaczyć na to moc obliczeniową... ehhh

empeck

• Gość
« Odpowiedź #99 dnia: Lutego 18, 2011, 22:46:00 »
http://www.microsoft.com/games/flight/

Nowy film. Ciekawy tytuł tego 'webisode'. Fly for free?

Ciekawostka, że teren rzuca cień na samolot.

Offline Sundowner

• *
  • Chasing the sunset
« Odpowiedź #100 dnia: Lutego 18, 2011, 22:58:25 »
Nawet nie wiem co o tym myśleć. Może Ms chce się zająć dystrybucją tylko dodatków i z tego czerpać główne pieniądze, a sim dać za free ?

empeck

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: Lutego 18, 2011, 23:01:26 »
Kto wie czy nie. Age of Empires ogłoszone razem z Flight ma być darmowe z mikrotransakcjami.

Trzeba czekać dalej :|

Offline Mac

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #102 dnia: Lutego 19, 2011, 01:10:06 »
Z tym for free to chyba znaczy tyle że  free to będzie lot ale sam sim chyba nie. Jakoś mi się nie wydaje żeby żeby M$ odpuścił sobie forsę z Flight-a. A co do dodatków to może być tak jak z FSX że będą  autorzy wydawać  darmowe a ludzi latać tylko na darmowych... i gdzie tu zysk dla M$ ???

Chyba zamieszałem .

« Odpowiedź #103 dnia: Lutego 19, 2011, 03:05:39 »
Mam rozumieć że wg Ciebie większość korzysta tylko z darmowych dodatków do FSX'a? Śmiem wątpić, szczególnie po lekturze tego forum.

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #104 dnia: Lutego 19, 2011, 09:08:58 »
Może M$ będzie odprowadzało podatki od producentów dodatków typu Aerosoft, a narzędzia do tworzenia będą kosztowały tyle co porządny engine typu Unreal 3 ;) No przesadzam, ale myślę, że narzędzia nie będą całkowicie free...