Autor Wątek: Black Shark nie chce się włączyć  (Przeczytany 4631 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

trendus

• Gość
Black Shark nie chce się włączyć
« dnia: Września 09, 2010, 16:04:04 »
No więc mam taki problem. Zainstalowałem sobie DCSa. Instalacja bez problemów. Włączam grę, pokazuje się  menu i wszystko działa jak należy. Do czasu aż włącze jakiś tryb grania: tracki, kampania, szybka misja itp, itd. Wtedy normalnie pokazuje się menu ładowania. Ładuje się jakiś czas i w końcu dupa: "Program DCS nie odpowiada, czy chcesz wysłać rap..." bla bla bla. Dodam że wcześniej miałem DCSa i chodził miodzio. Do czasu kiedy musiałem zrobić formata :)

AMD 7750
MSI K9A2 CF
Radeon 3870 (stery: 10.3)
2gb ramu

Instalacja najnowszych sterów do grafy (10.8) nic nie dała. A, i dodam że jak wyskakuje raport o błędzie, to po jego zamknięciu wracam do menu.
« Ostatnia zmiana: Września 09, 2010, 21:37:53 wysłana przez John Cool »

trendus

• Gość
Odp: Black Shark nie chce się włączyć
« Odpowiedź #1 dnia: Września 09, 2010, 16:34:50 »
Problem rozwiązany. Okazało się że newview do Iłka kolidował z DCSem. Wywalenie go skutkuje działanie DCSa. Sorry za założenie tematu z problemem który sam rozwiązałem po 15 min :).

Do kosza z tym.

poko24

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Września 09, 2010, 17:29:10 »
Nie, lepiej zostawić. Może się zdarzyć, że ten temat pomoże komuś z podobnym problemem. :)

John Cool

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Września 09, 2010, 21:38:35 »
Zostawić można choć nie ukrywam że trzeba było posprzątać  :121:

« Odpowiedź #4 dnia: Maja 26, 2011, 16:57:56 »
Karrramba! Mam problem, ponieważ nie mogę włączyć Black Sharka. Po kliknięciu na ikonę gry, na ułamek sekundy, dosłownie , coś mignie i nic. Wyglada to tak, jakby ten program został w tym krótkim czasie nagle zamknięty, bez żadnego komunikatu o ewentualnym błędzie, który mógł wystąpić. Ten problem również dotyczy Flamming Cliffs 2, ale nie dotyczy A-10 Warthog. Reinstalacja nie pomogła! Chciałbym jeszcze wspomnieć, że problem wystąpił  po zmianie karty graficznej z Ati Radeon 4850 na Asus GTX460 OC 1Gb Ram. Czy te kocoboły, które się dzieją na moim komputerze, mogą być spowodowane tą zamianą? Stery mam najnowsze, inne gry bez problemu odpalam a te dwie nie mogę. Szto eto?

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 26, 2011, 18:36:44 »
Po zmianie karty próbowałeś reinstalacji BSa?

« Odpowiedź #6 dnia: Maja 26, 2011, 20:23:13 »
Tak. Napisałem to w ostatnim poście.

Offline syringe

• *
  • Centipede
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 26, 2011, 20:33:29 »
Fakt, nie doczytałem. Sprawdź jeszcze poprzednie sterowniki. Jakiś czas temu na forum ED ktoś pisał o instalacji na C:\Program Files... - podobno czasem pomaga.

« Odpowiedź #8 dnia: Maja 26, 2011, 20:45:36 »
Nie mogę na C, bo mam tam tylko 2 Gb wolnego miejsca. Myślę, że  stery od karty robią jakiś konflikt i program jest natychmiast zamykany. Sądzę tak, ponieważ z Radeonem nie miałem takich problemów, to wciąż świetna karta graficzna a ten GTX to jakoś szału nie ma.

« Odpowiedź #9 dnia: Maja 26, 2011, 22:13:27 »
Gdy klikam na ikonkę BS 1.0.2 Multiplayer, to wyskakuję m taki komunikat" This application has requested the Runtime to terminate it in an unusualy way. Please contact the application's support team for more information ". To znaczy, że muszę się skontaktować z nimi po to by odnowić.... nie wiem, licencję czy coś w tym rodzaju...?     

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 27, 2011, 07:52:32 »
Patrząc na twoje problemy w każdej z tych gier poświęć weekend i zrób sobie reinstalację systemu. Masz tam totalny bajzel i to się zwyczajnie gryzie. Poza tym więcej czasu tracisz na ewentualne szukanie rozwiązań swoich problemów niż byś musiał poświęcić na postawienie wszystkiego od nowa. Na mój gust sypią się biblioteki od C++ cz innego badziewia które się instaluje z DCS.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwca 02, 2011, 18:07:28 »
Obawiam się, że masz rację, bo ostatnia reinstalacja odbyła się w czasie premiery pudełkowej wersji Black Sharka. Jak słyszę reinstalacja systemu to mnie naciąga, może nie w przypadku DCS, bo porobiłem sobie zdjęcia z przypisanymi klawiszami i tak dalej, ale chodzi przede wszystkim  o inne tytuły, ale mniejsza o to..... W najbliższy weekend wielki format.

P.S.
A bajzel to ja mam, ponieważ po ostatnim czyszczeniu klawiatury wypadła z niej zawartość (oprócz pneumokoków) do dobrej sesji z bongiem w roli głównej, ale to już inna inszość. Tak czy siak THX. Dam znać co i jak, bo może się to przydać innym użytkownikom przy tego rodzaju szopach, które się dzieją i dzieją no i...... się dzieją.

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwca 02, 2011, 18:25:36 »
Jeśli chodzi o DCSa/FC to ja jadę na skróty, zostawiam stare foldery, instaluję świeżą kopię, a potem nadpisuję pliki.
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

« Odpowiedź #13 dnia: Czerwca 05, 2011, 15:32:28 »
Po reinstalacji systemu Black Shark chce się włączyć. THX panie Mazak!