Autor Wątek: [DCS] Propozycje kolejnych maszyn w serii  (Przeczytany 167509 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
Odp: [DCS] Propozycje kolejnych maszyn w serii
« Odpowiedź #735 dnia: Maja 18, 2020, 08:48:57 »
https://www.facebook.com/notes/dcs-world-by-eagle-dynamics/final-hours/10163800294060341/

Czyżby ED dawał znaki że ta tajemnicza nowość na ten rok to SU-34?

1. Marzenie "ściętej głowy".
2. Wiele osób tak to interpretuje, ale oni nawet MiG-29 nie mogą zrobić klikalnego, a co dopiero Su-34. W zasadzie ED nie zrobiło samemu nic klikalnego z bloku wschodniego od samego początku (wszystko to 3D party, łącznie z MiG-15). Shame.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

Poko

• Gość
« Odpowiedź #736 dnia: Maja 18, 2020, 12:07:07 »
W zasadzie ED nie zrobiło samemu nic klikalnego z bloku wschodniego od samego początku (wszystko to 3D party, łącznie z MiG-15). Shame.
No jak? A Ka-50 to szto?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #737 dnia: Maja 18, 2020, 13:51:32 »
Tak, ale tu gadaliśmy o samolotach. BS tak, ale kiedy to było...
« Ostatnia zmiana: Maja 18, 2020, 13:54:41 wysłana przez KosiMazaki »

www.yoyosims.pl

Poko

• Gość
« Odpowiedź #738 dnia: Maja 18, 2020, 14:30:17 »
No dobra. To Jak-52. :evil:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #739 dnia: Maja 18, 2020, 15:13:22 »
No dobra. To Jak-52. :evil:

Jest się czym szczycić i do tej pory nieukończony. Tyle, że ten model nie powstał na potrzeby DCS przecież, a szkolenia pilotów (i jakiegoś zamówienia z ministrostwa w Rosji), potem to zaadoptowali do DCS na zasadzie "bo już zrobiliśmy".
Tak to posucha i nie sądzę, by prędko coś się zmieniło. ED idzie tylko w stronę hamburgerów, a przeciwko mamy wciąż samoloty z FC. Nie ma nic co byłoby na poziomie F-16 i 18, czy nawet innych maszyn. Pozostaje MiG-15, 19 i 21 (a i to 3d party).
Bieda panie aż piszczy. Fajnie, że wyjdzie Mi-24 ale to też śmiglak, a w samolotach dalej nędza. Na plus za to, że asortyment w "eFach" powoli się kończy, więc za 1-2 lata już nie będą mieli w czym wybierać (chyba, że pójdą w gnioty typu C-101) i będą musieli zrobić coś ruskiego by przetrwać i mieć nowe zamówienia na pre ordery i early accessy :evil:.

www.yoyosims.pl

Poko

• Gość
« Odpowiedź #740 dnia: Maja 18, 2020, 15:32:44 »
Mam jednak jakieś dziwne przeczucie, że ta "bomba", którą tak skrupulatnie ukrywają, to może być coś z RED właśnie. Mimo wszystko wątpię, by był to Su-34 (prędzej Su-22), ale kto wie...

« Odpowiedź #741 dnia: Maja 18, 2020, 17:37:24 »
Mam jednak jakieś dziwne przeczucie, że ta "bomba", którą tak skrupulatnie ukrywają, to może być coś z RED właśnie. Mimo wszystko wątpię, by był to Su-34 (prędzej Su-22), ale kto wie...

Byłoby to działanie wręcz rewolucyjne, bo pamiętam jak w jednym z podcastów Wagner stwierdził, w odpowiedzi na pytanie o możliwe nowe moduły po stronie "czerwonych", że póki główna "baza" firmy ma siedzibę w Rosji, póty na zaawansowane samoloty nie ma co liczyć. 

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #742 dnia: Maja 18, 2020, 18:08:23 »

Su-22? Czy bardziej Ci chodziło o Su-24? Ten to mają model i to całkiem ładny. Mogliby to opakowanie zaopatrzyć w bebechy i byłbym kontent ;D.
Kiedy mają coś obwieścić o tej "bombie"? Czyli zapowiedź zapowiedzi, buhahah.

www.yoyosims.pl

Poko

• Gość
« Odpowiedź #743 dnia: Maja 18, 2020, 18:09:22 »
Wiem Caldur. Też to pamiętam jak i powielanie tej informacji w wielu tematach.

YoYo - miałem na myśli Su-17/22M4. ;)
Ale to tylko moje ciche bajdużenie, bo musiałby być to jakiś samolot, który już nie jest u Rosjan w służbie. Pasuje też do teatru syryjskiego.
« Ostatnia zmiana: Maja 18, 2020, 18:20:56 wysłana przez Poko »

Poko

• Gość
« Odpowiedź #744 dnia: Maja 18, 2020, 18:32:55 »
Niech się lepiej nie spieszą z obwieszczeniem buhaha, bo póki co nieźle sobie nagrabili tym że wszystko jest rozgrzebane. :)

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #745 dnia: Maja 19, 2020, 10:08:04 »
Razbam na fejsie chwali się, że rozgrzebuje kolejny nice little project - Pucara. Mam mieszane uczucia, jak po lekturze listy uczciwych osób według Tomasza Lisa. Primo. Pucara od zawsze od dzieciaka po nocach mi się śniła. 2 primo. No Razbam i to rozgrzebywanie zamiast dokończyć śmigające już moduły, mimo wszystko nie biorę ich na poważnie. 3 primo. Kolejny jakiś niszowy samolot. 4 primo. W sumie to ta niszowość mi odpowiada. Każdy F-16 by chciał czy inne latadło z plakatu w dziecięcym pokoju. A ja lubię Su-15, Ho229 i de Havilland Vixen na przykład.
« Ostatnia zmiana: Maja 19, 2020, 10:13:44 wysłana przez Qbeesh »

« Odpowiedź #746 dnia: Maja 22, 2020, 01:21:53 »
To jak Pucara to mogliby zrobić konflikt falklandzki. Szkoda, że FC3 ze względów pewnie marketingowych nie jest rozwijane. Mogliby robić wszystkie samoloty na modłę FC3, a później konwersje na kokpity klikalne. W ten sposób polatalibyśmy szybciej konkretne teatry działań, a nie Wacky Races online.

qrdl_logos

• Gość
« Odpowiedź #747 dnia: Maja 22, 2020, 01:59:39 »
To jak Pucara to mogliby zrobić konflikt falklandzki.

NumPad, poproś opiekuna, żeby Ci częściej włączał neta, albo może zacznij czytać, np. newslettery od ED... Malwiny się już tworzą od pewnego czasu, ba! nawet byłe skriny... wyobraź sobie.

« Odpowiedź #748 dnia: Maja 22, 2020, 07:48:30 »
Mogliby robić wszystkie samoloty na modłę FC3, a później konwersje na kokpity klikalne. W ten sposób polatalibyśmy szybciej konkretne teatry działań, a nie Wacky Races online.

Może i szybciej, ale myślę, że większość z nich, nie doczekałaby się wersji klikalnej... Oczywiście maszyny RED to u nich inna sprawa - NIE DA SIĘ! Jednak F-15 klikalnego też raczej nie zobaczymy, kto by potem go kupił z FC3? Ja już nie chcę FC3, nie bawi mnie.
Latamy dzisiaj?

Oficer polityczny Padi-Van. (Prostak-1)

Poko

• Gość
« Odpowiedź #749 dnia: Maja 22, 2020, 08:42:37 »
Może i szybciej, ale myślę, że większość z nich, nie doczekałaby się wersji klikalnej... Oczywiście maszyny RED to u nich inna sprawa - NIE DA SIĘ! Jednak F-15 klikalnego też raczej nie zobaczymy, kto by potem go kupił z FC3? Ja już nie chcę FC3, nie bawi mnie.
Przecież przygotowują MAC, gdzie maszyny klikalne będą upraszczane. Podobno jest wielu takich, których to wciąż bawi i najwyraźniej ich liczba jest na tyle spora, że nawet opłaca się iść w taki proces. Nie sądź po swoich subiektywnych odczuciach.
« Ostatnia zmiana: Maja 22, 2020, 08:48:55 wysłana przez Poko »