Jeżeli to będzie AH-64A, to nie będzie nowoczesny, a przedpotopowy
Mi tam dużo do szczęścia nie potrzeba, IHADSS jest, TADS/PNVS jest, GPS jest, AGM-114 są, działko jest. Radary i za dużo "szkła" w kokpicie nie są rycerskie

Poza tym nie liczy się sprzet tylko technika... ekhm znaczy wyszkolenie pilota

ED pisali o tym, że albo mogą zrobić full wypas AH-64A, albo po łebkach AH-64D, bo niby kwitów na niego nie mają (byzydura).
ED niestety traktuje od początku gorzej fanów latania po stronie USA. Dwa wycofywane ze służby samoloty przeciwko pięciu w tym kilka szczytów techniki WWS.
Obecność Su-33 a brak F/A-18 bądź F-14 w sytuacji kiedy marynarka wojenna USA jest chyba najpotężniejszą w tej chwili na świecie a Rosyjska ledwo zipie to jawna propaganda

Dzik tylko moim zdaniem tworzenie dwuosobowych maszyn niesie za sobą jeden poważny problem. Trzeba albo tworzyć AI które się nie będzie gubić i zachowywać ludzko jako strzelec albo pilot, albo nastawić się tylko i wyłącznie na multi i ograniczać sobie grupę odbiorców.
Mekki ale przecież już były symulatory dwumiejscowych maszyn i jakoś dało się grać (dolot do rejonu celu jako pilot, wybranie jakiegoś przytulnego miejsca, auto zawis, szybka zmiana stanowiska na miejsce strzelca i zrobienie porządku na podwórku po czym powrót do kabiny pilota).
A nocna misja w Apaczu z kumplem jako pilotem/strzelcem to moje marzenie odkąd zobaczyłem Jane's AH-64D Longbow, niestety byłem za młody i głupi żeby to ogarnąć.