Widać, po wydajności grafiki, że gra jest w wersji beta. Niestety skoki i spadki fpsów są drastyczne i brak im jakiś wyraźnych przesłanek - raz jest 12 raz 60, na ustawieniach zbliżonych do med. Testy robiłem z naszego ulubionego lotniska Gudauta - szybki start (12 fps), krążenie po okolicy (10-60), strzelanie do pojazdów. Skoki fps wyraźnie zależą zarówno od terenu jak i powiększenia widoku. Nie ma nawet porównania do płynności BS. Wrażenia estetyczne z grafiki są kwestią indywidualną - pomijając skandaliczny kolor nieba

. Mnie się nawet podoba szarzyzna, która doskonale komponuje się z pogodą za oknem.
Podsumowując jeśli ktoś ma słabszy sprzęt, czyli coś w okolicach Q9550@3.69GHz, 4GB RAM, HD4890, to może traktować betę jako ciekawostkę i bonusik do pre-orderu, bo płynnie pograć na ustawianiach med+, nie pogra (z całym szacunkiem dla autohipnozy Redaktora YaYka

) A-10 prowadzi się tak jak się spodziewałem, jak T34, tzn. każdy yanki-dumb jest w stanie sobie poradzić i postrzelać

Jak ktoś jeszcze nie ma np DCS:BS i swędzi go kasa, żeby na coś wydać, to lepiej na BS niż na A-10 (betę).
Mnie najbardziej urzekło napier..alski z gaytlinga do autokarów i osobówek :karpik Brzmi to jak darte prześcieradło, a efekt jest masakryczny. W Newadzie będzie klimat jak w Iraku i Afganistanie - chyba napiszę na forum ED, żeby dodali do obiektów statycznych "muslim wedding" :banan
Tako rzecze,
Zaratustra