Autor Wątek: DCS A-10C Warthog - Pre-Purchase - wersja Beta jest już dostępna!  (Przeczytany 41922 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

poko24

• Gość
Odp: DCS A-10C Warthog - Pre-Purchase - wersja Beta jest już dostępna!
« Odpowiedź #210 dnia: Grudnia 29, 2010, 23:24:15 »
Oj! Chyba przesadziłem pisząc "dopiero". "Early 2011" może oznaczać nawet "w następnym tygodniu". Będzie dobrze - zobaczycie ;)

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #211 dnia: Grudnia 30, 2010, 10:52:29 »
I pytanie:
Jak wrocic na lewym MFCD do pokazywania Flight Planu z waypintami? Tutaj jak na screenie widac jest to w opcji Divert (prawy MFCD) z wybranym jednym z lotnisk (65). Co natomiast jesli chce sie wyjsc z tego ekranu i wrocic na MFCD do pokazywania Waypointów z FP ?

Najprościej przełączyć steerpoint na mark i wrócić na flt plan.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #212 dnia: Grudnia 30, 2010, 18:32:31 »
Kombinacje ze Steerpointem oraz zdaje sie właczenie WAY na UFC pomogło. Dzieki za podpowiedź.

Polecam zabawę z żabą, only guns, niezły kołowrotek, a piszczek od przekroczenia kątów wciąż bzyczy. Żabka jednak dużo zwrotniejsza i ciężko ją wyrolować.

webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

empeck

• Gość
« Odpowiedź #213 dnia: Grudnia 30, 2010, 18:34:28 »
Oszukujesz, co to za wyścigi z żabą bez kierowcy.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #214 dnia: Grudnia 30, 2010, 18:35:40 »
Oszukujesz, co to za wyścigi z żabą bez kierowcy.
Pomogłem mu skutecznie osuszyć majtasy...

Kolejny babol w beta 4 jak zauwazyłem to EAC, który z pozycji Arm wraca czasem na Off
« Ostatnia zmiana: Grudnia 31, 2010, 09:38:10 wysłana przez YoYo »

www.yoyosims.pl

poko24

• Gość
« Odpowiedź #215 dnia: Grudnia 31, 2010, 12:14:14 »
LOL! Świetny screenshot Yo-yo! :D ...sorry! Yoyo  :banan

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #216 dnia: Grudnia 31, 2010, 13:23:34 »
LOL! Świetny screenshot Yo-yo! :D ...sorry! Yoyo  :banan
Bardziej podoba mi sie ten ;) : http://img809.imageshack.us/img809/6568/screenshot226.jpg

Co do B4 jeszcze i jej bugów, czasem podczas lotu wyłacza sie i odwraca zupełnie Standby Attitude Indicator

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #217 dnia: Stycznia 03, 2011, 21:44:02 »
Model zniszczeń  :banan

www.yoyosims.pl

Qbeesh

• Gość
Odp: Pomoc dla początkujących (DCS: A-10C)
« Odpowiedź #218 dnia: Stycznia 07, 2011, 01:27:39 »
Oczywiście nie mam żadnych innych ważnych wydatków, więc stwierdziłem "eee..jakoś to będzie..." i kupiłem preordera. No i jak zwykle jakaś jazda: czarne, artefaktowe, kwadratowe chmury. Próbowałem różnych ustawień i dojpa. Nadal na niebie czarne kwadraty zachodzące na siebie. Gdy pogoda bezchmurna nie ma problemu. Znacie temat?

Nie mam jakiegoś nietypowego sprzętu. Zwykły q6600, 4gb, 8800gtx, stery zaktualizowane, directx, konto na fejsbuku, plazmowe głośniki hi-fi typu Manta "od Tesco" i designerska myszka w wersji extreme dla graczy, też Manta, ale z Lidla.

Co oni cały czas mają problem z tymi chmurami? W lock-onie, w BS i teraz tu. Wiem, że to beta, ale nigdzie nie wyczytałem, że ktoś ma takie loty.

EDIT: Ściągam właśnie patcha do b4, choć nie wierzę, że to coś pomoże.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 07, 2011, 01:37:49 wysłana przez Qbeesh »

Qbeesh

• Gość
Odp: Odp: Pomoc dla początkujących (DCS: A-10C)
« Odpowiedź #219 dnia: Stycznia 07, 2011, 01:38:33 »
Nie, kurde...to patch dla 3 do 4....daaaamn. Proszę scalić.

poko24

• Gość
Odp: Odp: Pomoc dla początkujących (DCS: A-10C)
« Odpowiedź #220 dnia: Stycznia 07, 2011, 08:34:02 »
Nie mam jakiegoś nietypowego sprzętu. Zwykły q6600, 4gb, 8800gtx, stery zaktualizowane, directx, konto na fejsbuku, plazmowe głośniki hi-fi typu Manta "od Tesco" i designerska myszka w wersji extreme dla graczy, też Manta, ale z Lidla.
Już wiem gdzie jest pies pogrzebany... To przez to konto na fejsie :D

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #221 dnia: Stycznia 07, 2011, 09:17:00 »
Mozesz mieć czkawke trochę na tym sprzecie, na poczatku daj Mazdok i tam sobie cwicz swoje misje, najlepiej dziala z lotnisk. Zapakowanie oryginalnej misji CAS da po fpsach.
Co do chmur - jest to bug znany na niektórych kartach. Sprawdz forum DCS Open Beta (masz juz dostep), powrot do jakis sterownikow moze rozwiazac problem, pamietam ze byly nawet screeny. Dotyczy to tylko niektorych Nvidia zdaje sie.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #222 dnia: Stycznia 07, 2011, 10:29:06 »
Dla mnie jak na razie ta cała beta 4 to jest wielki jeden babol  :karpik

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #223 dnia: Stycznia 07, 2011, 15:58:21 »
O chmurach ktoś na Open Beta pisał. Podobno w 3 ten problem nie występował. W 4 muszę dać tekstury na medium i wyłączyć HDR, wtedy jest ok.
Ale faktycznie, chyba A-10 musi poczekać na lepsze czasy, bo nieźle klatkuje. Kurcze, pierwsza od trzech lat gra poza FSX, która ma czkawkę na moim sprzęcie.

Tak swoja drogą to coś mi tam nie pasuje. Trochę dziwna pozycja głowy pilota jest, jak się do tyłu popatrzy to wygląda to tak jakby był pochylony nad tablicą przyrządów. HUD jest mało czytelny i trzeba dać sporego zooma, przez co czuję się jakbym wrócił do czasów Fighter-Bombera z panelem 2d i małym polem widzenia. Jak się odzoomuje to na HUDzie nic nie widać, a gruba rama owiewki przesłania widok.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #224 dnia: Stycznia 07, 2011, 17:29:13 »
Dla mnie jak na razie ta cała beta 4 to jest wielki jeden babol  :karpik
Babol bo .... ? Nie popadajmy w typowe polskie marudzienie dla zasady "jest źle bo jest złe". Produkt jest rozwijany, poza tym działa o około 30% lepiej (fps) niż B3. Z tematów tutaj przezemnie wymieniananych i innych na Forum Bety, ED wyciaga wnioski i sa poprawiane z patcha na patch lub są już na "wishes list". Na razie trzeba wiedziec gdzie latac i jakie misje by sie nie wnerwiać i daje radę.
Co do widoku, tak spojrzenie jest pod lekkim kątem w dół (dlatego ekran wydaje się rozciagniety). Ja już przywykłem, ale jeśli komuś to przeszkadza - a uzywa tracka wystrczy lekko podnieśc głowe i wtedy wycentrowac, można też przypomnę edytować położenie "widoku" ręcznie (FOV). Instrukcja jest na Forum ED.

Btw. jakby ktoś chciał można potestować jakies latanie online z prostymi celami i dobrymi fps'ami ;) , mogę postawić serwer.

www.yoyosims.pl