Autor Wątek: ZAWODY W LĄDOWANIU NA CELNOŚĆ  (Przeczytany 9211 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zodiak

• Trolle
  • *
Odp: ZAWODY W LĄDOWANIU NA CELNOŚĆ
« Odpowiedź #30 dnia: Października 26, 2010, 13:20:08 »

Myślę że po tym turnieju już nie będzie widać na serwerach Asów którzy wracają z 5 kilami w podskokach modląc się aby ten samolot się już wreszcie zatrzymał. Turniej zmieni podejście do lądowań i będą, przynajmniej przez uczestników turnieju, wykonywane na 3 punkty. Bynajmniej ja jak będę widział kogoś tak lądującego i mającego kupę punktów na serwerze będę czuł większy respekt niż dla Asa który skacze do końca pasa. Każdy element lotu jest tak samo ważny.

Noe przesadzasz chyba. Weź pod uwagę że większość tych asów wraca ledwie latającymi wrakami i dobrze jest jeżeli wylądują w jednym kawałku. Jeżeli ktoś umie zestrzelić 5 samolotów w jednym locie i wrócić to na pewno umie też gładko wylądować. Uważam że umiejętność precyzyjnego  przyziemienia z dokładnością do paru metrów nie jest konieczna zdecydowanej większości graczy. W sytuacji gdzie spora część osób zwyczajnie skacze po zdobyciu paru strąceń tylko dlatego by jak najszybciej dać "refly" nie liczyłbym na jakiekolwiek zmiany. Jesteś chyba jedną z nielicznych osób zwracających uwagę na to i jak inni lądują.

Pomysł na zabawę świetny ale nie przeceniałbym wpływu na zachowania ludzi na serwerach.

« Odpowiedź #31 dnia: Października 26, 2010, 14:07:53 »
Ale wróćmy do tematu.

Gratuluję pomysłu organizatorom oraz życzę powodzenia zawodnikom!
Postaram się zdobyć wolny czas aby móc obejrzeć pokazy.

Pytanie,
To transmisja ma być poprzez Livestream czy Ustream?
Wydaje mi się że to drugie. W takim wypadku mamy błąd w newsie.

Serdecznie pozdrawiam,
ROAN

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #32 dnia: Października 26, 2010, 14:20:45 »

Pomysł na zabawę świetny ale nie przeceniałbym wpływu na zachowania ludzi na serwerach.

Nie to było celem tego tekstu.
Turniej ma skupić prawdziwych pasjonatów latania virtualnego, którzy prócz walki odczuwają przyjemność z samego lotu. Nie interesowały mnie nigdy loty tylko dla punktów. Realizm na pierwszym miejscu. Nie ma realizmu jeśli na froncie można dać "wyskocz" i refly. Typowa arcadówa. Start, lot do celu w formacji bojowej, walka, wykonanie zadania, powrót do bazy, lądowanie, naprawa samolotu (zuti) i kolejny lot. To jest dla mnie najlepsze latanie virtualne bojowe . Dlatego zwracam na to uwagę i o śmiech mnie przyprawia jak wraca taki as z pola walki (przeważnie sprawny samolot) i skacze po całym pasie a na końcu zatrzymuje się bez jednego koła.Nie ma dla mnie znaczenia że ma 5tyś punktów, dla mnie to kaleka neostrady. Ale to mój punkt widzenia i nikt się ze mną zgadzać nie musi.
Turnieje są fajną odskocznią od takiej właśnie beznadziei. Kos w swoim turnieju powinien wprowadzić obowiązek lądowania po wygranej walce, jak zginie podczas lądowania to rewanż, bo przecież mogłem go mocno postrzelać co utrudniło mu przeżycie. W realu oprócz zestrzeleń musiał wrócić do domu i wylądować, dopiero szedł do kantyny cieszyć się ze zwycięstw.

Transmisja przez portal USTREAM, samo wykorzystanie słowa livestrem (transmisja strumieniowa na żywo) jest poprawne a że jest taki portal co na to poradzić...

Offline TheWitch

• *
  • IL-2 racer
« Odpowiedź #33 dnia: Października 26, 2010, 20:19:49 »
A gdzie tenże ów serwer się znajduje się ? Natenczas ...?

Idąc Doliną Śmierci zła się nie ulęknę ... albowiem to ja jestem najgorszą wiedźmą w tej dolinie !

Offline Minamir

• 16th VTFS
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: Października 26, 2010, 20:45:38 »
Nie mamy stałego serwera, zamiast tego dowódca stawia mapę na własnym komputerze, ma szybkie łącze więc pingi jak najbardziej w porządku (w przedziale 30 do 100). Namiary tutaj http://www.sturmovik.pl/ w shoutboxie

« Odpowiedź #35 dnia: Października 27, 2010, 01:19:07 »
Transmisja przez portal USTREAM, samo wykorzystanie słowa livestrem (transmisja strumieniowa na żywo) jest poprawne a że jest taki portal co na to poradzić...

Fakt.
Ale może wprowadzić niektórych w błąd :)
Pozdrowionka.

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #36 dnia: Października 30, 2010, 17:53:47 »
ZACZYNAMY!!!!
LIVE NA USTREAM:

http://www.ustream.tv/channel/pat-eagles

ZAPRASZAMY!!!

Offline noe

• PAT
  • *
  • War Thunder
    • BILT POLSKA
« Odpowiedź #37 dnia: Października 31, 2010, 09:51:16 »
Krótka relacja z wczorajszego dnia turnieju:

Do zawodów zgłosiło swój udział 24 zawodników na start nie stawili się 1stPLM_Green oraz KumPelSwir. Trzech zawodników swój start przesunęło za zgodą organizatorów na dzień dzisiejszy: Noe, Pit, Sum.
Zawody rozpoczęły się o czasie choć kilku zawodników miało problemy z połączeniem np Maciejos który wykonał pierwsze lądowania ale potem z jakiś powodów opuścił serwer i nie mógł ponownie dołączyć.
Poziom lądowań był bardzo zróżnicowany. Jedni lądowali bardzo dobrze drudzy, chyba przez stres, lądowali kiepsko. Zawodnicy którzy na treningach lądowali bardzo ładnie i można powiedzieć że byli pretendentami do wygranej wypadli kiepsko. Było kilka dosłownie kilka lądowań bardzo ładnych, należy wspomnieć że nie było kraks.
Konkurencja przebiegła bez większych problemów i zakłóceń, rywalizacja była zacięta dało się wyczuć stres i zdenerwowanie jakie panowało przed każdym lądowaniem. Wiele oczu wpatrzonych w zawodnika podchodzącego do lądowania zrobiło swoje.

Tabela wyników po pierwszych 2 turach jest już opublikowana:
http://www.sturmovik.pl/szkoa-pilotow/ronoci/289-wyniki-zawodow

Jak zapowiadaliśmy zawody były transmitowane LIVE. Trochę z tym było problemów gdyż ja nadawałem a nie mam przystosowanego kompa i łącza do tego celu. Nasz główny operator wczoraj nie był wstanie nadawać i musiałem go w większej części zastąpić.
Jakość transmisji była średnia i z częstymi utratami łączności, ale krótkimi. Na koniec pojawił się główny operator transmisji Josiv i jakość była zdecydowanie lepsza. Dziś transmisja będzie już w bardzo dobrej jakości.
Polecamy kilka nagrań z wczorajszego dnia, pod adresem:
http://www.ustream.tv/channel/pat-eagles

Dziś zaczynamy transmisję od 18tej (pamiętajcie o zmianie czasu)
Myślę że loty zawodników powinny zakończyć się przed 20tą a potem występ zespołu P.A.T. "Eagles" Zapraszamy!!

« Odpowiedź #38 dnia: Października 31, 2010, 13:16:01 »
Kto się nie zapisał niech żałuje. W każdym razie zachęcam również do oglądania zawodów na żywa (adres taki jak podał wyżej Noe).

Czołówka Konkursu się klaruje, choć dużo zamieszania mogą wprowadzić startujący dopiero jutro zawodnicy. Będzie zacięta walka o podium. Nagrody, sława i zaszczyty czekają!!!
Najlepszy wojskowy symulator lotu - http://www.sturmovik.pl

« Odpowiedź #39 dnia: Października 31, 2010, 18:03:29 »
Dzisiejsza transmisja ruszyła.  :001:

« Odpowiedź #40 dnia: Października 31, 2010, 22:53:25 »
Zakończyły się nasze emocjonujące zawody, zatem podaję komunikat końcowy:

Jest mi niezmiernie miło powiadomić w imieniu własnym i ekipy sturmovik.pl, iż w Pierwszych Wirtualnych Zawodach w Celności Lądowania zwycięstwo po zażartej walce odniósł Pik 50

Do niego właśnie powędrują słuchawki Gaming Fatal1ty oraz książka Bohdana Arcta "Niebo w ogniu"
Serdecznie gratulujemy Zwycięzcy

Miejsce drugie, sprawiając ogromną niespodziankę wywalczył Maciejos

W nagrodę otrzyma książkę "Żądło Genowefy" i "L jak Lucy" Janusza Meissnera.

Jednocześnie administratorzy serwisu sturmovik.pl w uznaniu determinacji oraz niesamowitej woli walki jak na tak młodego człowieka postanowiło uhonorować go kubkiem termoizolacyjnym z grawerem wznoszącego się Messerschmitta Bf-109.

Trzecie miejsce oraz brelok do kluczy z grawerem "Gapy" otrzymuje 316G_Sum

Punktacja i klasyfikacja końcowa wszystkich zawodników dostępna jest pod adresem http://www.sturmovik.pl/szkoa-pilotow/ronoci/289-wyniki-zawodow.

Mamy nadzieję, iż nie były to ostatnie zawody tego typu przez nas organizowane. Dopisali zawodnicy oraz przede wszystkim nasi znakomici goście - Zespół PAT. Akrobaci okrasili finał naszej imprezy programem, który był ucztą dla oczu i naszych vlotniczych dusz:)

Pozdrawiamy serdecznie i dziękujemy za udział.

Zapraszamy na www.sturmovik.pl oraz na www.eagles.pl
« Ostatnia zmiana: Października 31, 2010, 22:59:00 wysłana przez 316_Basieks »
Najlepszy wojskowy symulator lotu - http://www.sturmovik.pl

« Odpowiedź #41 dnia: Października 31, 2010, 23:01:58 »
Czołem,

Panowie...Wielki szacunek za organizację takiej imprezy. Pierwsza edycja i już sukces (absolutnie bez wazelinki napisane). Oby takich imprez więcej. Wprowadziliście powiew świeżości w już, wydawało by się, trącącego odgrzewanym iłka. BRAWO!

Pozdrawiam
Boczek

« Odpowiedź #42 dnia: Października 31, 2010, 23:25:38 »
Impreza, według mnie jak najbardziej, udana, profesjonalna organizacja, doskonała zabawa, i mimo tego iż nie poszło mi najlepiej, bardzo dziękuję za możliwość startu, myślę, że jest to dobry początek aby ta impreza zaczęła odbywać się systematycznie.
Wielki szacunek dla Panów z 316 dywizjonu za dopięcie wszystkiego na ostatni guzik i szczególne podziękowania dla Artura, który to wszystko ogarnął, Brawo!
Ja ze swojej strony chciałbym też podziękować ,za możliwość występu naszego zespołu, i kolejną okazję do świetnej zabawy.

Na koniec chciałbym pogratulować zwycięzcy, oraz reszcie zawodników za możliwość wspólnego współzawodnictwa.

Pozdrawiam!

P.S Oby więcej takich inicjatyw.

Offline Sorbifer

• *
  • OstBlock. Tu i Teraz.
« Odpowiedź #43 dnia: Listopada 02, 2010, 13:06:38 »
Opublikujecie track-i zwycięzców i co ciekawsze podejścia (kangurki) przegranych?
Sorbifer.
OstBlock.
Kiepsky.