Chyba się nie zrozumieliśmy.
Chodzi mi o fakt przed startem z airstartu.
Wszyscy uczestnicy stoją przed rozpoczęciem turnieju na stojance lotniska lub nazwijmy to raczej lądowiska. Oczywiście mogę wyjść z samolotu przez klawisz F2 lub F8 itd (czyli widoki zew) i oglądać konkurentów jak podchodzą do lądowania. Sędzia krzyczy np. Teraz nr 12 Noe. Daje refly zmieniam homebase z lądowiska na airstart i fly. Skończę swoja turę znów zmieniam lotnisko na lądowisko stawiam się na stojance i dalej obserwuję. Czy tak to będzie wyglądać?
Jeśli tak to pytanie jak robicie że w powietrzu nie można użyć widoku F2 a na ziemi można?
Dlaczego tak dociekam? Chodzi o zapis regulaminu:
"Niedopuszczalny jest start bez zgody komisji sędziowskiej a start drugiego zawodnika podczas gdy pierwszy jeszcze nie wylądował będzie karany 200pkt karnymi. Zapis ten wprowadzamy z uwagi na przycięcia gry podczas wyrzucania samolotu z airstartu co może przeszkadzać lądującym zawodnikom."
Myślę że nie tylko wyrzucenie z airstartu będzie lagowało ale i w momencie stawiania się z powrotem na stojance jako widz.
Trzeba dodać że po wylądowaniu należy od razu dać refly i ustawić się w nowym samolocie na stojance. Dlaczego?
Załóżmy że wylądowałem podjechałem na stojankę i czekam na kolejna turę, w czasie gdy ktoś tam ląduje umyślę sobie zmianę samolotu na następną turę co spowoduje laga. Ukarać mnie nie można gdyż nie startuję a tylko zrobiłem zmianę samolotu. Nie jestem w powietrzu.
Tak samo może być gdy ktoś się spóźni na rozpoczęcie i wejdzie na serwer podczas lądowania któregoś z zawodników.
Co do występu PAT na koniec to nie wiem dlaczego stwierdzono że dla nas to za mała imprezka.
Tak naprawdę nikt z Polski nie wpadł chyba na taki pomysł i nie występowaliśmy nigdy na takich imprezach.
Skoro Orliki dają pokazy na tak małych imprezach jak Góraszaka to my nie powinniśmy inaczej postępować i też przyjmować zaproszenia na imprezy. Jeśli ktoś chciałby nas zaprosić na swoja imprezę, zawsze możemy się dogadać. Nasze honorarium nie jest takie wysokie.....można negocjować ceny.