Jawor.. drogi Kolego. Proszę Cię.. nie uogólniaj tego co piszę
ja osobiście na wszystkich, bo to krzywdzące dla innych.
Ja faktycznie nie do końca mogłem zrozumieć do czego dążysz, tym bardziej po tym co napisałeś wyżej. Latasz już długo, awionikę znasz, lubisz ten smaczek bądź co bądź hardcore'owego sima, latasz na ustawieniach jak w realu (za co już Cię lubię

), a tu nagle zgrzyt, bo chciałbyś się pozbyć czegoś co jest w realu.
Po prostu nie rozumiem dlaczego takim problemem jest dla Ciebie polecenie np. dwóch niezależnych misji: AA i AG. Skoro sam je planujesz, to stwórz misję AG i do tego w tym samym package'u odrębny flight jako eskortę AA. Wówczas będziesz mógł sobie latać niejako tą samą misję, ale w różnych rolach.. Czy to nie ciekawsze niż "naginanie" rzeczywistości?
Chciałbym załadować Aim120, AGM65 i CBU i lecieć bez żadnych ograniczeń CAT. Ale to pewnie trzeba pozmieniać jakieś zapisy w plikach i pytam o to czy wiecie jak to zrobić. Proszę o trochę zrozumienia.
OK. Czyli chciałbyś latać w pełni obwieszonym bez ograniczeń CAT III, jak na CAT I, ale bez ryzyka uszkodzeń samolotu?
Wydaje mi się, że masz rację.. bez modyfikacji plików chyba się nie obędzie. Pytanie których.. może w plikach dotyczących modelu lotu? Ale to już bardzo zaawansowana zabawa i pytanie raczej do osób zajmujących się modowaniem Falcona. Na tym forum znam jedną osobę, która "siedzi" w tym temacie - EGHI.
Drugim miejscem, gdzie być może udałoby się uzyskać odpowiedź na to bądź co bądź trudne pytanie, to
forum twórców BMS-aMuszę tu jeszcze dodać, że niestety twórcy BMS-a są bardzo wrażliwi na punkcie modyfikowania Falcona BMS, który nie odpowiadałby rzeczywistości.. Więc Twój problem może być z gatunku tych "delikatnych" na tamtejszym forum.
Siedzę sobie w domku, nigdy nie będę grał online bo nie chcę, jakoś mnie to nie kręci.
Chyba każdy z nas latając czy to online czy offline siedzi w domku

. Pytanie czy próbowałeś kiedyś polatać online, że tak kategorycznie i negatywnie jesteś nastawiony do tej formy zabawy?
Uwierz mi.. Różnica (na plus) jest kolosalna. Sam pamiętam swoje początki z Falconem. Wydawało się, że latanie kampanii, czy własnych misji daje 100% satysfakcji.. Do czasu aż na forum zgadało się kilku gości i spróbowało skonfigurować pierwsze połączenia i polecenie misji online w kilka osób.. Od tej pory trzeba było się zmuszać, żeby choćby pomyśleć o locie offline.
Drugi podobny przeskok mentalny to loty online w zamkniętej grupie, a loty na otwartym serwerze, gdzie jednocześnie w maszynach siedzi 20-30 osób, po obu stronach barykady, w tle toczy się na ziemi krwawa wojna, a Ty jesteś małym trybikiem w tej machinie i razem z kumplami masz się przyczynić do przechylenia szali w tym kotle.
I tu mechanizm jest podobny jak w etapie pierwszym.. Od czasu kiedy funkcjonuje
serwer Falcon-online, w przerwach pomiędzy kolejnymi kampaniami, ciężko znaleźć coś, co dawałoby równie wiele radochy i adrenaliny w Falconie.
Chciałbym po prostu dobrze się bawić i rzecz której mi brakuje to właśnie ...
... loty online w zgranej ekipie. Uwierz mi.
Obecnie "na polskim rynku"

masz całkiem spory, jak tak niszowy sim, wybór zorganizowanych ekip: 13WELT (pomimo, że pewnie zdążyłeś się trochę do mnie uprzedzić

- serdecznie zapraszamy), 11WELT, 16th VTFS Stormriders i będąca w trakcie formowania 12 Wirtualna Eskadra Szkolno Bojowa.
Pamiętaj także, że niestety internet nie przekazuje intonacji słów, mimiki, a emocje czasem zakłócają odbiór tego co ktoś chciał przekazać. Nie było i nie jest w mojej intencji wytykanie Tobie czegokolwiek.