Autor Wątek: WARNING SYSTEM  (Przeczytany 2526 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

WARNING SYSTEM
« dnia: Października 30, 2010, 14:40:30 »
Witam. Nie wiem czy temat ten nadaje się do zakładania nowego wątku, jeśli nie to proszę go o przeniesienie go do odpowiedniego miejsca (ewentualną wiadomość gdzie się znajduje).
Chodzi o dokładne wyjaśnienie symboliki na radarze.
Nie wiem o co chodzi. Kiedy wróg mnie namierzy wtedy dostaje sygnał ostrzegawczy, lub kiedy leci w moją stronę rakieta z aktywnym radarem wtedy widzę na radarze M i dostaję sygnał ostrzegawczy.
Ale na przykład widzę na radarze 27. Oznacza to SU-27 tylko że raz to 27 jest w kwadracie, raz jakby w połowie kwadratu a raz widać tylko 27?
Czy ktoś mógłby opisać tą symbolikę?

Offline Meehau

• *
  • CyC
Odp: WARNING SYSTEM
« Odpowiedź #1 dnia: Października 30, 2010, 15:42:47 »
Spróbuj zajrzeć do manuala.
Meehau
"The milk of aircrew kindness comes in very small containers and has a quick expiration date"

« Odpowiedź #2 dnia: Października 30, 2010, 19:37:44 »
No właśnie nie mogę znaleźć.  A może numer strony?

« Odpowiedź #3 dnia: Października 30, 2010, 19:41:31 »
Pewnie tam, gdzie będzie opisany RWR.

Offline Kwazar

• 13 WELT
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: Października 30, 2010, 20:43:33 »
Najwidoczniej niedokładnie szukałeś; strona 318... (w manualu do Falcona AF)
"Watching the stars from 39,000 feet with a granola bar in one hand
and a cold bottle of water in the other is a great way to unwind" K. Rosenkranz - Vipers In The Storm

Offline macieksoft

• Trolle
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 06, 2010, 17:29:57 »
Chodzi o dokładne wyjaśnienie symboliki na radarze.
Nie, chodzi ci o wyjaśnienie symboliki na wyświetlaczu RWR (systemu wykrywania radarów, a nie samego radaru)

Nie musisz wcale szukać w manualu, bo masz to też na nakolanniku i w Tactical Reference w falconie.

A ten kawałek kwadratu (taki daszek nad liczbą) oznacza, że kontakt jest samolotem, a jeżeli daszka nie ma i jest sama liczba to kontakt jest naziemny .

Np. 29 z daszkiem to MIG29, a 5 bez daszka to SA5, M to rakieta naprowadzana aktywnie radarowo (albo półaktywne i aktywnie w fazie naprowadzania aktywnego) S to radar szukający, A to chyba radar działek OPL (jest jeszcze A z kropką nad literą).

Pamiętaj, że RWR nie wykrywa rakiet na podczerwień, bo falcon to nie amerykański film :004:
« Ostatnia zmiana: Grudnia 06, 2010, 17:47:05 wysłana przez Syringe »

« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 07, 2010, 18:48:17 »
O! I to było fajne wyjaśnienie.

Dzięki i pozdrawiam
 :001: