Autor Wątek: Czy ktoś posiada joystick Saitek AV8R-02.LT i jak nim się lata?  (Przeczytany 1984 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam,
zwracam się do was z pytaniem. Czy ktoś lata na ty dżoju (dla ułatwienia dodam że te jest on modelem przystosowanym zarówno pod pc jak i xbox 360) w il2 1946 i jak  poradził sobie z ustawieniem przycisków w grze. Ja mam z nim takie problemy otóż przepustnica i oś orczyków jest widziana przez komputer jako jedna, no i jest też problem z rozglądaniem się po kabinie według mnie powinien do tego służyć "dzyndzelek" na rękojeści ale w ustawieniach jest to widoczne jako dwie osobne osie i w ustawieniach gry nie ma możliwości przypisania tego do rozglądania się. Jest ktoś w stanie mi pomóc :011: 
Pozdrawiam.

[admin]Temat przeniesiony do odpowiedniego działu. Mazak.[/admin]
« Ostatnia zmiana: Listopada 11, 2010, 20:08:49 wysłana przez KosiMazaki »

Odp: Saitek AV8R-02.LT
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 06, 2010, 17:15:13 »
Nie mam tego joysticka ale na innym forum była na ten temat dyskusja http://forum.pclab.pl/topic/566129-Saitek-Aviator-AV8R02/ i problem został rozwiązany poprzez zainstalowanie sterowników ze strony http://www.microsoft.com/hardware/download/download.aspx?category=Gaming.

Odp: Saitek AV8R-02.LT
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 06, 2010, 17:34:50 »
Tak już czytałem to już wcześniej niestety nic nie pomaga. A zapomniałem dodać że grałem na tym dżoju w HAWXa i wszystko działało jak należy (nawet na opakowaniu dżoja było napisane że jest on wpełni kompatybilny z grą HAWX) ale HAWX to nie jest nasz stary dobry iłek. Może jakimś rozwiązaniem byłby osobny program który by przypisywał każdy przycisk i oś do dżojstika o ile taki program istnieje. Ale może ktoś jeszcze zetkną się bliżej z tego typu problemem, proszę o rade.

Offline Bucic

• *
  • "negative thrust to weight ratio"
    • GIMP
Odp: Czy ktoś posiada joystick Saitek AV8R-02.LT i jak nim się lata?
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 13, 2010, 15:38:50 »
1. Upewnij się, że przełącznik wyboru PC / Xbox / ... jest ustawiony jak trzeba, o ile takowy jest.
2. Odłącz joya, restart kompa, instalacja najnowszych sterowników i SST ze strony Saiteka (nie z płyty!!!)
EDYCJA: Przeczytaj też wątek przesłany przez kolegę wyżej.

3. Działanie przycisków w grze powinieneś ustawiać poprzez SST, a działanie osi - w ustawieniach gry. Dlatego jak faktycznie dzieją się takie cuda, to masz przechlapane. Nie mam pomysłów. Możesz jeszcze nagrać filmik z tego, co widzisz (problem z osiami), bo nie mam Iła ani tego joya.

Jak nic nie pomoże, to zwróć drąga. Ma działać i tyle!