Autor Wątek: "Auschwitz" by Uwe Boll  (Przeczytany 1988 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

"Auschwitz" by Uwe Boll
« dnia: Listopada 23, 2010, 06:22:08 »
Zwiastun, UWAGA mocny, nie pokazał bym małemu dziecku.
http://www.filmweb.pl/news/WIDEO+Uwe+Boll+kr%C4%99ci+%22Auschwitz%22-64684
Niemiec robi realistyczny i bez upiększania film o Holokauscie, myślę że warto będzie zobaczyć (nie mówię że to będzie przyjemne).

Offline Leon

• Global Moderator
Odp: "Auschwitz" by Uwe Boll
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 23, 2010, 10:37:04 »
Polemizowałbym odnośnie realizmu - komory były wielokroć bardziej zatłoczone, palono też po kilka ciał (2-3) na jednym ruszcie. To że film przedstawiać będzie drastyczne sceny nie znaczy, że będą one realistyczne. Po tym reżyserze i jego dotychczasowych dokonaniach nie spodziewam się dobrego filmu.
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 23, 2010, 14:16:34 »
No ja tam gdzieś indziej widziałem kilka innych scen i film wydał mi się raczej z gatunku "Kobiety-Wilkołaki z SS" czy "Nazi-zombie z tajnej hitlerowskiej bazy na Księżycu" albo "Stacja Andromeda walczy dalej".
No ma to swój "urok"  :021: tak jak "Plan 9 z kosmosu" albo "To podbiło swiat" z wielką, zmutowaną kalarepą w roli głównej.

Offline Rola

• *
  • 9/39 & R'n'R
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 01, 2010, 18:44:58 »
...wszak w dorobku reżysera są takie poważne tytuły jak: Alone in the Dark, House of the Dead, Far Cry, BloodRayne ...zaraz, toż to wszystko szmiry na podstawie gier komputerowych!
"Każdy kilogram nowego samolotu szczególnym dobrem Narodu"

Offline Leon

• Global Moderator
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 01, 2010, 19:18:59 »
Beznadziejne szmiry, dodajmy...
Marcin Widomski

Pealuuga lipp, Surnupealuuga lipp, Tundmuste tipp, Sinu tundmuste tipp, See on ju vabadus hüperboloid, Insener Garini hüperboloid...

Offline JG300_Hauptmann Kuba

• JG300
  • *
  • Jagdflieger
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 01, 2010, 21:44:56 »
Co bardziej przerażające wspomniany reżyser miał zabrać się za ekranizację gier z serii Fallout, co jako fana tych wspaniałych gier, napawa mnie zgrozą.
Przepraszam za offtop.