Wczoraj o godzinie 18-stej włączyłem torrenta, a o 21-wszej już miałem na dysku

Instalatora jako takiego nie ma. Folder XP10 można umieszczać na jakiejkolwiek partycji, tak jak w poprzednich częściach. W porównaniu do XP9, symulator wczytuje się dłużej. W pewnej chwili myślałem, że się zawiesił. Od strony graficznej się nie wypowiem, choć porównując z poprzednikiem można napisać że wygląda lepiej, dużo lepiej. Mamy przede wszystkim wymodelowane w 3D pojazdy, domy a także drogi- i tu moje największe zaskoczenie (na wielki plus), droga wygląda tak jak droga, z wiaduktami, mostami, zjazdami, oświetleniem itd. Widać, że na niej żyję ruch...ruch 3D oczywiście, a nie jakieś poruszające się kwadraty-placki. Lotnisko- niestety nie mamy ich za wiele, ale, co tu dużo pisać...pas nie jest najlepszej jakości graficznej, ale za to lot wieczorem albo nocą nad nim sprawia dużo frajdy, oświetlenie pasów, dróg kołowania itp. to trzeba zobaczyć. Naprawdę cieszy oko, żeby tak wyglądało w DSC-ie

Model lotu- nie wypowiem się, gdyż demo pozwala tylko na 10- minutowe używanie dżojstika

. Problemem też jest obsługa TrackIr'a. Trzeba zainstalować plugin do jego obsługi (tak jak w XP9). Defaultowe samoloty nie grzeszą jakością pod względem wykonania graficznego. Ogólnie symulator ma (magiczne słowo) potencjał. Niewątpliwie będzie konkurencją i odskocznią dla/od FS-a.