Autor Wątek: X-Plane 9, 10, wszystko o symulatorze  (Przeczytany 15430 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

empeck

• Gość
Odp: X-Plane 9, 10, wszystko o symulatorze
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 21, 2011, 21:57:22 »
http://www.fsnews.com/x-plane/x-plane-10-apparently-delayed/

Mieli to wydać w grudniu, a tu mają nadzieję, że skończą na koniec 2011? :D

« Odpowiedź #16 dnia: Maja 25, 2011, 10:30:07 »

Witajcie wlasnie powstal polski blog poswiecony X-Plane.

https://xplane10poland.wordpress.com/

Uzywamy X-Plane od ponad 10ciu lat z sukcesami tak wiec chcemy podzielic sie naszymi doswiadczeniami. Prowadzimy ten blog gdyż uwielbiamy latać w realu ale również X-Plane. Mamy sporo doświadczeń przy optymalizacji systemów opartych na X-Plane, tak by jak najlepiej wykorzystać dostępny hardware. Naszą specjalnością jest opracowywanie wysokiej jakości dźwięku do X-Plane  https://sound4xplane.wordpress.com/  Współpracujemy w tej dziedzinie z wieloma firmami na świecie, które produkują wysokiej jakości modele samolotów, symulatory z certyfikatami FAA oraz symulatory samolotów wojskowych, m.in. dla F-16. Naszymi beta testerami są piloci cywilni m.in. LOT, Euro LOT, prywatnych linii lotniczych oraz piloci wojskowi latający samolotami jak i helikopterami. Realizujemy również projekty i instalacje X-Plane na prywatne zamówienie. Chciałbym zgromadzić w tym blogu fanów tego symulatora, wymieniać się doświadczeniami, propagować jego siłę. Dlaczego miałbys nie dołączyc do nas?

pozdrawiam
arti

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #17 dnia: Lipca 27, 2011, 08:24:23 »
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

_michal

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Października 07, 2011, 14:19:04 »
Na gram.pl mają przecenę na XPlane 9, jeśli ktoś jest zainteresowany.

http://www.gram.pl/sk5_8AnlGOe5_X_Plane_9.html

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #19 dnia: Października 20, 2011, 09:45:57 »

www.yoyosims.pl

_michal

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Listopada 05, 2011, 11:17:57 »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #21 dnia: Listopada 11, 2011, 01:41:28 »
Większa, aż 6cio częściowa prezentacja XPlane 10. Trochę widać + to co mówi: http://www.youtube.com/watch?v=VLJLfdtlI-Q&feature=player_embedded .
Ciekawie wygląda latanie nocą na śmigłowcach przy drodze.

Podoba mi się za to najbardziej, że kolo jest fanem polskiego znaku na skrzydle  :118: .

www.yoyosims.pl

_michal

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Listopada 24, 2011, 09:51:35 »

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #23 dnia: Listopada 24, 2011, 23:06:44 »
Tia, ale łącza żenada. Przez 1/3 dnia mam 40%.

www.yoyosims.pl

Offline KosiMazaki

• Administrator
    • http://www.kg200.il2forum.pl
« Odpowiedź #24 dnia: Listopada 24, 2011, 23:48:22 »
Jak się pół świata na demo rzuciło to nic dziwnego, że QoS ustawili albo łącze się zapycha :).
I/KG200_Doktor  1972-†2006

"Herr Rittmeister wylądował, klasnął w dłonie mówiąc: Donnerwetter! Osiemdziesiąt jest godną szacunku liczbą"

Qbeesh

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: Listopada 25, 2011, 01:17:45 »
Też bym się rzucił, ale jakoś wszystko poniżej poziomu A2A i DCs mnie jakoś średnio kręci. Coś się starzeję... Chociaż nie powiem, alternatywa dla FSX, przy którym trzyma mnie tylko i wyłącznie A2A (ostatecznie jeszcze Catalina), warta rozważenia.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #26 dnia: Listopada 25, 2011, 09:04:09 »
Mi przez noc się ściągnęło te 3,4Gb ale coś zobaczyć co i jak będę mógł dop. wieczorem. Jak ktoś już zainstalował niech się podzieli opinią.

www.yoyosims.pl

Troghv

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Listopada 25, 2011, 10:08:58 »
Wczoraj o godzinie 18-stej włączyłem torrenta, a o 21-wszej już miałem na dysku :001:
Instalatora jako takiego nie ma. Folder XP10 można umieszczać na jakiejkolwiek partycji, tak jak w poprzednich częściach. W porównaniu do XP9, symulator wczytuje się dłużej. W pewnej chwili myślałem, że się zawiesił. Od strony graficznej się nie wypowiem, choć porównując z poprzednikiem można napisać że wygląda lepiej, dużo lepiej. Mamy przede wszystkim wymodelowane w 3D pojazdy, domy a także drogi- i tu moje największe zaskoczenie (na wielki plus), droga wygląda tak jak droga, z wiaduktami, mostami, zjazdami, oświetleniem itd. Widać, że na niej żyję ruch...ruch 3D oczywiście, a nie jakieś poruszające się kwadraty-placki. Lotnisko- niestety nie mamy ich za wiele, ale, co tu dużo pisać...pas nie jest najlepszej jakości graficznej, ale za to lot wieczorem albo nocą nad nim sprawia dużo frajdy, oświetlenie pasów, dróg kołowania itp. to trzeba zobaczyć. Naprawdę cieszy oko, żeby tak wyglądało w DSC-ie :003: Model lotu- nie wypowiem się, gdyż demo pozwala tylko na 10- minutowe używanie dżojstika :005:. Problemem też jest obsługa TrackIr'a. Trzeba zainstalować plugin do jego obsługi (tak jak w XP9). Defaultowe samoloty nie grzeszą jakością pod względem wykonania graficznego. Ogólnie symulator ma (magiczne słowo) potencjał. Niewątpliwie będzie konkurencją i odskocznią dla/od FS-a.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #28 dnia: Listopada 25, 2011, 11:39:56 »
A jak oceniasz wydajność? Nie wiem jakie ustawienia ale jak jest z FPS'ami ?
Na screenach widać, że są wreszcie drzewa w jakiejś większej ilości, a nie jak zawsze pustynia - to mnie odstraszało od Xplane zawsze, połacie pustki. Jak z tym tematem ?
Ten plugin do TiR gdzie można znaleźć?

www.yoyosims.pl

_michal

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Listopada 26, 2011, 00:37:12 »
Defaultowy support Tracka jest po prostu beznadziejny. Tak koszmarnej implementacji jeszcze nie widziałem nigdzie.

Te ich uber flight modele są też jakieś dziwne, samoloty są bardzo niestabilne.

Kolejna sprawa to pływające cienie od chmur. Spójrzcie na cień i cały czas patrząc na niego zróbcie beczkę. U mnie cień przesuwa się po terenie. Jaja jakieś normalnie.

Jak narazie jestem na nie. FSX cały czas wygrywa, pomimo jego lat i ogólnej klocowatości.