Autor Wątek: VFR Poland (FSX, FS2004, Xplane 9)  (Przeczytany 55483 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: VFR Poland (FSX, FS2004, Xplane 9)
« Odpowiedź #90 dnia: Czerwca 27, 2011, 19:03:21 »
Jakoś nie mogę odnaleźć w AVSIM Library dodatków do VFR Poland od kolegi DAF. Link na jego stronie http://www.d-a-f.eu/ wskazuje na AVSIM, ale ja nic na słowo klucz "DAF" czy "D-A-F" nie mogę znaleźć. Znalazłem natomiast coś takiego:    vegetation_autogen_vfr_poland_fs9_fsx_pack1.zip i afcadsfsx_vfrpoland_pack1.zip
Ktoś to instalował? Czy to są materiały od DAFa?

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #91 dnia: Czerwca 27, 2011, 19:09:00 »
Nie wiem, ale właśnie jego www nie działa.
Tu masz moje AFCAD od DAF do VFR Poland FSX https://rapidshare.com/files/3872422424/Afcad_do_VFPoland.zip
Autogenu niestety nie mam obecnie.
webmaster,   YoYosims - jeśli lubisz symulatory lotnicze

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #92 dnia: Czerwca 27, 2011, 20:43:57 »
Czy to są materiały od DAFa?
Tak, są to materiały ode mnie, wystarczy wpisać w wyszukiwarce AVSIM-a Adalbert Kahl. Co do stronki, to niedługo ruszy ponownie - już ze zaktualizowanymi pozycjami do VFR Poland.
Pozdrawiam

« Odpowiedź #93 dnia: Czerwca 27, 2011, 20:52:21 »
Tak, są to materiały ode mnie

Dziękuję za informację, właśnie pobrałem plik od Yoyo oraz te z AVSIMu i po przeczytaniu readme wszystko stało się jasne.
Zawracałem głowę, bo mam we zwyczaju instalować tylko sprawdzone materiały.

PS. DAF wyrazy uznania za Twoją pracę nad dodatkami do VFR Poland.

« Odpowiedź #94 dnia: Czerwca 29, 2011, 18:16:01 »
Stronka www.D-A-F.eu przechodzi gruntowną zmianę. Na chwilę obecną uruchomiłem jedną sekcję dot. dodatków do VFR Poland, na której znajdziecie autogen roślinny dla wszystkich obszarów fotoscenerii VFR Poland wydanych do dnia dzisiejszego - (pliki znajdują sie na szybkim i nieuciążliwym serwerze). Kolejnym etapem będzie uaktualnienie AFCAD-ów, dla nowych obszarów oraz 100% funkcjonalność strony.
Pozdrawiam

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #95 dnia: Czerwca 29, 2011, 22:13:19 »
Działa fajnie, kwadraciki takie same :). Popraw tylko w nazwie AUTOGEN ROOELINNY  :001: .

www.yoyosims.pl

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #96 dnia: Lipca 01, 2011, 14:24:40 »

Nawet nie wiem czy będę kontynuować prace... tak tylko pograć wam na nerwach się zachciało  :118:

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #97 dnia: Lipca 01, 2011, 17:30:22 »
Nawet nie wiem czy będę kontynuować prace... tak tylko pograć wam na nerwach się zachciało  :118:
Graj, graj, graj tak dalej :D.

www.yoyosims.pl

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #98 dnia: Lipca 03, 2011, 20:24:58 »
Kolejnym etapem będzie uaktualnienie AFCAD-ów, dla nowych obszarów oraz 100% funkcjonalność strony.
Pozdrawiam
Ten autogen jest teraz podzielony. Dobrze by było, jakbyś ew. na swojej stronie zrobił też taki Pack całego autogenu (jak z Afcad), który wyszedł do tej pory + jak coś by dochodziło nowego, to wtedy tylko dopisanie nowych plików do tego co jest. Tak, jak dziś wstawiałem to trochę zabawy zajmuje wypakowywanie, podzielenie, i wstawienie tego do jednego katalogu texture :). Rozumie, że taki obecny podział jest dlatego, że nie każdy ma pełen zestaw tekstur, ale w sumie, to zapewne u Ciebie i tak jeden pełny folder Texture, więc łatwo go spakować razem (?). Tak, czy siak wielkie dzięki za to co jest :). O wiele lepiej wygląda.

www.yoyosims.pl

Offline WilkzPolski

• *
  • Dudek Optic
« Odpowiedź #99 dnia: Lipca 03, 2011, 21:41:10 »
Z tego co wiem, to i tak autogen nie wyświetli się, gdy nie ma pod nim fotoscenerii (jakiejkolwiek). Nie jestem w 100% pewny, ale jeśli tak, to śmiało można pakować pliki w jedną paczkę. Byłoby to rzeczywiście mniej kłopotliwe.

Pozdr.

Offline lucas

• *
  • RoF, FSX
    • 1.PUŁK LOTNICZY
« Odpowiedź #100 dnia: Lipca 03, 2011, 22:48:35 »
Dokładnie tak. Pliki .agn dają informację co i gdzie i na jakim pliku ma być ustawione. Wszystkie składowe autogenu DAF-a, można zwyczajnie wrzucić do VFRPOLAND/Texture i po krzyku :)

"Skrzydlata husaria współczesna, lotnictwo polskie, czuwa w powietrzu. Warkot motoru chroni każdą piędź polskiej ziemi." - Kronika PAT, maj 1939.

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #101 dnia: Lipca 03, 2011, 23:09:50 »
Dokładnie tak. Pliki .agn dają informację co i gdzie i na jakim pliku ma być ustawione. Wszystkie składowe autogenu DAF-a, można zwyczajnie wrzucić do VFRPOLAND/Texture i po krzyku :)
To jasne, ale chodzi o to, że w tych rarach masz jeszcze podział na każda scenerię z jej nazwą i dopiero później texture, więc jak chcesz mieć wszystko tylko pod texture, by za wiele tego nie dodawać, czeka Cię wyklejanka.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #102 dnia: Lipca 04, 2011, 00:48:01 »
To jasne, ale chodzi o to, że w tych rarach masz jeszcze podział na każda scenerię z jej nazwą i dopiero później texture, więc jak chcesz mieć wszystko tylko pod texture, by za wiele tego nie dodawać, czeka Cię wyklejanka.
W takich przypadkach powinna być pomocna taka opcja WinRAR'a:
PPM > menu kontekstowe > wypakuj pliki > zakładka zaawansowane > Ścieżki - wypakuj bez struktury folderów

Offline YoYo

• Administrator
  • Wieczny symulant
    • YoYosims
« Odpowiedź #103 dnia: Lipca 07, 2011, 08:02:44 »
VFR France z nowym jakimś mechanizmem na tworzenie autogenu:
http://www.francevfr.com/forum/viewtopic.php?t=5145&postdays=0&postorder=asc&start=120&sid=2fe11cbc557578a5e46aa530aeaa7be8

Przydałoby się coś takiego do VFR Poland.

www.yoyosims.pl

« Odpowiedź #104 dnia: Lipca 07, 2011, 14:04:03 »
Przydałoby się coś takiego do VFR Poland.
Oj tak, przydałoby się. Póki co udostępniłem kompletne paczki z VegAGen'ami oraz dopasowanymi AFCAD-ami do nowych obszarów VFR Poland.
Pozdrawiam