Witam szanownych Panow po dluzszej przerwie i przepaszam za poprzedni post.
Jestem cukrzykiem. Przy tej chorobie rozum nie zawsze idzie w parze z cialem. Pol godziny po napisaniu tekstu wyladowalem w szpitalu i..wrocilem po swietach z "zautomatyzowanym" sercem i bypassami.
Postarm sie wyjasnic o co chodzi. VFR Poland to portal rozwojowy. Nie jestem uprawniony rozmawiac w imieniu jego wlascicieli, ale moge wyrazic wlasny punkt widzenia. Nie bede sie tu rozwodzil nad wzajemnymi projektami, bo wiekszosc z Was nie jest swiadoma, ze BartGraf (Bartek Chyc, autor Tarta Scenery 2004) mial mocny wpylw na TPS. Mesh wysokiej rozdzielczosci jest jego autorstwa. Dla kilku osob z tego forum jet wiadomym, ze jestesmy mocno ze soba zwiazanymi przyjaciolmi. BartGraf bezinteresownie 3 mies. pracowal (ismy) nad wpasowaniem autogenu wokol EPNT. Tam "siedzi" ponad 2 tys. recznie sadzonych drzewek. Sztuka po sztuce. Bartek "urodzil sobie blizniaki" i z 3-jka dzieci ma tyle zajecia, ze nie ma czasu na "pierdoly". Te kilka "nawiedzonych Polska osob ", nie jest w stanie wykonac tak olbrzymiej pracy, jak pokrycie calego kraju autognem. Jesli wlaczy sie grupa ludzi do projektu, bedzie to mozliwe. Polska to nie malenka Holandia. Wraz z Lukasem postaramy sie jakos zrouzmiale wyjasnic Wam dzialanie Autogen Annotator...ale potrzebne sa osoby, kore troszeczke rozumieja jez. angielski, aby mogly pojac ijego nstrukcje. Mamy swoje zycie i nie jestesmy w stanie sleczec calymi dniami nad tlumaczeniem tutoriali na polski. W przeciwienstwie od mlodego pokolenia (Lukasz, Michal) lepiej posluguje sie niemieckim czy rosyjskim, niz angielskim Produty cale VFR Germany, czy Szwajcaria koszujja holendarne pieniadze i co wsobie oferuja, za wyjatkiem jednosezononych zjec sateliterfnych? 3D Object trzeba dokupic osobno...
Co do scenerii EPNT-X ( gotowy w 99, 9999%) , EPRU-X (97%) , Szymanowa k / Wroclawia (75%) naleza sie Wam pewne wyjasnienia. W moim posiadniu sa zdjecia satelitarne o rozdz. 0.25m/pix! Obszar Nowego Targu na dysku zajmuje w jepegu ponad 800 MB, Czestochowa potrzebuje 3 x tyle. Jastarnie (Puck jako absoluthny niewypal zostal wywalony do kosza i nie bedzie wiecej dostepny) trzeba przesunac o 25m. Niezgodnosc siatki. Ta praca nie przeraza nas, wykonamy ja dla Was, ale... na legalnie udostepnionych i oplaconyh zdjeciach podloza! To moze zapewnic jedynie SimDesign. VFR Germany, czy Szwajcaria kosztuja holendarne pieniadze i co w sobie oferuja, za wyjatkiem jednosezononych zjec sateliterfnych? 3D Object trzeba dokupic osobno...Pytanie do Was: czy istnieje jakiekowielwie zapotrzebowanie dla malych lotnisk klubowych, za ktore bylibyscie gotowi zaplacic pare zlotych?
P.S.
Jestem bardzo zmeczony, prosze adminow i moderatorow o poprawienie bledow otograficznych i literowek i, usuniecie Post Scriptum.